qvkata-dcs написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За кого бихте гласували на предстоящите избори?
Collapse
X
-
No_Name написа:Аз се чудя само, как така ще ми купят гласа? Ами аз мога да взема парите и пак да си гласувам, за когото си ми е кеф. Нали вота е таен....Или има някакви врътки да доказвам за кого съм гласувала все пак и след това ми се дават парите?
Коментар
-
Комунягите и ченгетата напъват по всички линии, ама по всички!Само въоръжена борба не са обявили ... засега...По Кюстендилско активистите им правят какво ли не, то не са ли обаждания по телефона, то не са ли черпения по събори и по срещи.Това последното е особено отвратитилно - отива примерно зам. областния управител в село с 28 жители, събират ги в кръчмата, обещават на бабите и дедовците светло бъдеще за пореден път, черпят ги по 3 кебапчета и по 1 бира и довиждане.Това със служебните мерцедеси говорим... е... някъде и с личните.Това с обажданията по телефона не го вярвах, но в мое присъствие секретарката на областния управител получи такова обаждане...Явно момичетата не са догледали на кого звънят. Като са облещили едни лъскави офиси на пъпа на града (ремонта и техниката вътре оценявам на около 60-70 хиляди лв.) , като са сложили вътре 3-4 млади момичета... да му омилее на човек... А офиса е в сграда на една мутра - мила родна картинка.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
ilkor написа:No_Name написа:Аз се чудя само, как така ще ми купят гласа? Ами аз мога да взема парите и пак да си гласувам, за когото си ми е кеф. Нали вота е таен....Или има някакви врътки да доказвам за кого съм гласувала все пак и след това ми се дават парите?
Коментар
-
ilkor написа:No_Name написа:Аз се чудя само, как така ще ми купят гласа? Ами аз мога да взема парите и пак да си гласувам, за когото си ми е кеф. Нали вота е таен....Или има някакви врътки да доказвам за кого съм гласувала все пак и след това ми се дават парите?Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:ilkor написа:No_Name написа:Аз се чудя само, как така ще ми купят гласа? Ами аз мога да взема парите и пак да си гласувам, за когото си ми е кеф. Нали вота е таен....Или има някакви врътки да доказвам за кого съм гласувала все пак и след това ми се дават парите?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Няма такова нещо ’за никой не гласувам’. Дори като не пуснеш бюлетина - пак ти се слага гласа в сметките. Само дето нямаш идея де е отишъл. Така е направен закона. Нещо повече, управляващите имат сметка да не гласуваме. Да си видял някъде по медиите призив ’Важно е да се гласува независимо за кого’ ? Няма и да видиш, не и от ’авторитетно’ заинтересувано лице.
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:snake написа:...Обаче другият номер с бюлетината не виждам как ще стане: Комисията полага печат на бюлетината преди да гласуваш, след гласуването още един. Печатът на всяка секция е уникален. Дори човек да си внесе бюлетина отвън, тя няма да има първия печат на секцията и ще бъде недействителна.Няма ги вече и купчините бюлетини, които стояха наредени в тъмната стаичка и по които някой любознателен член на СИК можеше да брои колко гласа са дадени за дадена партия и така да контролира дали хората, на които е платено, наистина гласуват "правилно".Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Колега snake - като ти казвам, че става - значи става.Дори и на последните избори - дори и с това драскане.Българинът е рядко изобретателно животно когато трябва да направи някоя дивотия.Не ми се иска да разкривам "технологията", но в К-л в ромската махала му намериха цаката.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Номерът с бюлетината работи безотказно дори и печатът да е уникален. Просто ти получаваш готова попълнена бюлетина изнесена от предишния на който са купили гласа и така тя е действителна. А с твоята пък която си изнесъл празна гласува следващия ... така хем гарантираш че не се гласувал за друг хем осигуряваш бюлетина за следващите - няма как да се снабдиш с 2 подпечатани бюлетини.Технологията е ясно и който я ползва едва ли ще търси в нашия форум съвет Хубаво е и ние да е знаем за се пазим.За този тип избори не мисля че купуването на гласове е такъв проблем. За влизането в европарламента се изискват няколко стотин хиляди гласове и подобно купуване не може да окаже влияние. Единствено местните избори са заплашени от него.
Коментар
-
Ето - Илко схвана схемата. За да проработи схемата ти трябва само 1 бюлетина с този печат.Първия "гласувал" взима бюлетината, но не я пъха в плика и гласува с празен плик - оттук натам е лесно.1 глас се губи, но останалите купени гласове ас налице.Не само местните Илко - голямата борба е за парламента - там е голямата лапачка.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Ръсят пари на хора дори и за това само да агитират няколко човека да отидат да гласува за определена партия. Нямат сигурност че агитирания изобщо ще отиде да гласува, но пък това какво ги бърка, пари много и не излизат от джобовете им. А пък след изборите ще си ги възвърнат с яко крадене. А това да не се ходи да се гласува си е много голяма грешка и лошото е, че колкото и да се опитва човек да обясни защо не е правилно, накрая обикновенно му казват, "Може и така да е, но няма да гласувам."
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар