Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гледахте ли дебата м/у Бойко и Сергей? Какво мислите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Слав написа:
    От достатъчно дълго време съм се убедил, че е безмислено да спориш с човек, особено във форум.То са едни доводи, едни глупости, едно чудо простотии...За по-лесно ще оставим времето да покаже искаш ли така?Аз ти казвам най-отговорно, че масовите заплати в България са безсрамно ниски и няма човек, който да не потвърди това.Ако ти твърдиш обратното си или политик или крадец, но не знам дали тези двете "професии" са различни :D
    Е айде да поспорим. Като за начало ти кавам следното:Ти си в таргета 21-26 години, кадър на Стопанската академия и Паунов (ако ти преподавал) те е късал поне 10 пъти. Прочел си точно три книги (първата е съкратеното издание на Робинзон Крузо). Никога не си печелил интервю за работа, ако работиш се занимаваш с бумащина в некоя банка или подобна финансова организация, бе работиш пълнеж.Ако найстина си пич, опитай да защитиш по какъвто сикаш начин горния си пост. Успех!

Коментар

Слав написа:
      Ако не е тайна с какво се занимава твоята фирма, че така ревностно браниш коефициента заработка=>плащане? П.П. Дали да не направим отделна тема, защото леко се откланяме от духа на старата тема?
      Не е тайна, казвал съм го.Всъщност не видях доводи. Само един куп глупости, но никаква логика в тях.Че заплатите са безсрамно ниски не споря. Но кадърните хора намират начин да получават адекватно заплащане. А какво ще кажеш за това - квалификацията на голяма част от кадрите е два пъти по-безсрамно ниска от заплататат им?
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
        ... Но кадърните хора намират начин да получават адекватно заплащане...
        Най-често в чужбина, нали? Щото какво да кажат кадърните от публичния сектор. Или казваш да не са ставали лекари, учители, чиновници. Хак да им е!
        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
          Lane Staley написа:
          ... Но кадърните хора намират начин да получават адекватно заплащане...
          Най-често в чужбина, нали? Щото какво да кажат кадърните от публичния сектор. Или казваш да не са ставали лекари, учители, чиновници. Хак да им е!
          Я па ти, едно обикновенно джипи с контингент от около 3500 човека, получава средно по 6500 месечен доход, като му махнеш отчисленията са си чисто 3000 лева, а ти какво получаваш от твоето джипи. Даскал само от частни уроци взима колко годишната заплата на инженер в хранително-вкусовата промишленост, чиновника е изтривалката на обществото, не е редно при средна работна заплата от 500 лв. чиновника да взема повече от 700 лв. това е.

Коментар

LiGuru написа:
            Е айде да поспорим. Като за начало ти кавам следното:Ти си в таргета 21-26 години, кадър на Стопанската академия и Паунов (ако ти преподавал) те е късал поне 10 пъти. Прочел си точно три книги (първата е съкратеното издание на Робинзон Крузо). Никога не си печелил интервю за работа, ако работиш се занимаваш с бумащина в некоя банка или подобна финансова организация, бе работиш пълнеж.Ако найстина си пич, опитай да защитиш по какъвто сикаш начин горния си пост. Успех!
            Единственото нещо, за което си прав са годините ми, но то е защото си ги видял от профила ми 1.Спечелил съм не едно, а вече няколко интервюта за работа и то именно защото мога и не ми е харесвало заплащането преди това 2.Прочел съм толкова мнго книги, че не мога да ти ги изброя всичките в рамките на този ден, защото ще изпусна някои и ще е жалко, защото всяка книга заслужава внимание и уважение.3.Паунов не го познавам4.Нямам нито една ликвидационна сесия, което значи, че не съм късан никога повече от един път по който и да било предмет.5.Къде работя имам право да запазя в тайна, но те уверявам, че с бумащина не се занимавам. 6.Пак казвам че в безполезни и глупави спорове не желая да влизам.Аз отдавна съм си решил нещата за себе си.Коментирам общата ситуация в държавицата ни.Тoва никога не е толерирано в Българиоя, защото сме единаци.Затова сме на такова ниво на развитие и по-зле ще става.Независимо, че този проблем, който засяга 90% от българското население се нападаме само ние тримата и което е по-лошото ти и колегата @Lane Staley по някакъв начин се чувствате засегнати не знам защо, но се извинявам.Лек ви ден
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Е аз си запазвам пък правото да не ти вярвам.1.0 Съм ти оцелил годините (то е явно).2.0 Съм убеден, че си завършил УНСС.3.0 След като не познаваш Паунов, то гаранция си учил нещо от рода на Банково дело и застраховане (или там както се води).4.0 Явно е като бял ден, че си се нагласил именно в горния сектор. Преполагам в некоя застрахователна компания. Там не си имал интервю за работа, което значи, че си парашутист. Комплексира те горното което говори, че работиш там поне от 3 години (вероятно още като студент си почнал). 5.0 Начина, по който водиш изречения, както и чистата семантика е достатъчен довод за това колко книжки си прочел.6.0 ГАРАНЦИЯ не си ходил по инетрвюта, няма как сподобен отговор на въпроса какво заплащане очаквате, да минеш напред. Това е абсурд.Ти си типичния пример за работник в БГ, ланда при теб е винаги >>> 1. Това което ти мислиш, че си и това което околните те оценяват дава именно нереалното съотношение по-голямо от едно.

Коментар

Аз съм вече с пуканките в ръка и ще гледам още колко мъдрости/глупости ще изпишете и докъде ще стигнете.
                Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

LiGuru написа:
                  Е аз си запазвам пък правото да не ти вярвам.1.0 Съм ти оцелил годините (то е явно).2.0 Съм убеден, че си завършил УНСС.3.0 След като не познаваш Паунов, то гаранция си учил нещо от рода на Банково дело и застраховане (или там както се води).4.0 Явно е като бял ден, че си се нагласил именно в горния сектор. Преполагам в некоя застрахователна компания. Там не си имал интервю за работа, което значи, че си парашутист. Комплексира те горното което говори, че работиш там поне от 3 години (вероятно още като студент си почнал). 5.0 Начина, по който водиш изречения, както и чистата семантика е достатъчен довод за това колко книжки си прочел.6.0 ГАРАНЦИЯ не си ходил по инетрвюта, няма как сподобен отговор на въпроса какво заплащане очаквате, да минеш напред. Това е абсурд.Ти си типичния пример за работник в БГ, ланда при теб е винаги >>> 1. Това което ти мислиш, че си и това което околните те оценяват дава именно нереалното съотношение по-голямо от едно.
                  А ти ходи ли на кастинг за шоуто "Ясновидци"? Или може би ти го правиш този кастинг като "Баш ясновидеца".
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Спорес вас как се прави подбор на кадри в некоя фирма и какво значи според вас HR. Еми много просто да можеш да прецениш човека от пет смислени реда дето се е напънал да си подготви мотивацията. Иначе не съм ясновидец, а обикновен анализатор в тоя случай.

Коментар

Lane Staley написа:
                      Не е тайна, казвал съм го.Всъщност не видях доводи. Само един куп глупости, но никаква логика в тях.Че заплатите са безсрамно ниски не споря. Но кадърните хора намират начин да получават адекватно заплащане. А какво ще кажеш за това - квалификацията на голяма част от кадрите е два пъти по-безсрамно ниска от заплататат им?
                      Ти си като Станишев :D Много говориш-нищо не казваш.Като не е тайна кажи го - аз не знам, ако е тайна запази го за себе си, но недей да говориш с недомлъвки Като гледам твоето настроение и това на @LiGuru предлагам да не даваме заплати на всички "отрепки" - лекари, учители, мед. сестри, банкови чиновници, полицаи па белким пукнат и ви оттърват от безмисленото си присъствие, а?Не че нещо, но от написаното дотук от вас това се подразбира.Изтривалки били, некадърни били нам си к’ви били, но вие разбираш ли сте идеални и перфектни.Не ви ли хваща срам?Дори малко? Направо не вярвам докъде сме стигнали...жалко е...много жалко

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Ама вместо да се пънеш в обвинения, дай доводи за обратното. Ето нека си направим един дебат и всеки да защити своята позиция. Какво е нивото на образование в БГ?Какво е положението в здравеопазвенето?Как се развива сектора на публичната администрация и от там да видим какво хората работят?Готов съм да те изслушам (изчета) и да призная всеки твой довод без оглед дали съм съгласен с него.Думата "изтривалка" ползвана с чиновник е въвел един Бритиш ПИЧ дето е живял 90 години с пури и марково виски.

Коментар

LiGuru написа:
                          Спорес вас как се прави подбор на кадри в некоя фирма и какво значи според вас HR. Еми много просто да можеш да прецениш човека от пет смислени реда дето се е напънал да си подготви мотивацията. Иначе не съм ясновидец, а обикновен анализатор в тоя случай.
                          Нямам време да пълня форума с глупости и това, което пиша е между другото, докато нямам какво да правя, особено днес.Не смятам да коментирам поведението ти...на един обикновен наблюдател му е ясно кой каква стока е вече.Не се опитвай да ме анализираш, защото само сипеш догадки и предположения на базата на това, което си успял да намериш тук във форума :D Ще умра от смях между другото...а и за сведение в застрахователна фирма съм работил преди, но не съм бил парашутист.От година и половина работя в съвсем друга сфера, но повярвай ми и тук не са ме взели заради черните ми очи.Най-малкото анализаторе погледни, че съм от Перник.Какви връзки трябва да имам, за да дойда от Перник да работя в София като "парашутист" ?Кой би ме взел на работа, ако не струвах?П.П. Отивам и аз за пуканки

Коментар

Хубу де просто ти казах, аз какво виждам в теб, пак ти предлагам да проведем форумен дебат и да защитиш своята позиция. Така хем ще се види какво си научил през следването, какво си усвойл от живота. Пък нека хората преценят ти ли си от тия дето работят много пък получават малко.Пък хората с пуканките нека гледат сейр. Нямам нищо против да ме накажеш с яки факти и аргументи.

Коментар

Никъде не съм писал в постовете си , че се оплаквам от заплащането, което получавам. Говорех единствено и само за общия случай.Много тъпо нали?Има хора, на които им пука и за останалите?Да не повярва човек...

Коментар

Слав написа:
                                Никъде не съм писал в постовете си , че се оплаквам от заплащането, което получавам. Говорех единствено и само за общия случай.Много тъпо нали?Има хора, на които им пука и за останалите?Да не повярва човек...
                                Говоря за това --->
                                Слав написа:
                                Аз ти казвам най-отговорно, че масовите заплати в България са безсрамно ниски и няма човек, който да не потвърди това.Ако ти твърдиш обратното си или политик или крадец, но не знам дали тези двете "професии" са различни :D
                                Аз ти казвам, че масово заплатите в БГ са нереално високи. И че повечето хора дето мрънкат за повече нямат капацитет да си покрият исканията.

Коментар

Working...
                                X