Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гледахте ли дебата м/у Бойко и Сергей? Какво мислите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Atanas71 написа:
    stenli написа:
    Преди около 9 години се появи Симеончо 2 ри почна да говори едни "умни" приказки /всички си спомняме какви / и за 4 години си оправи живота. Като питах мои познати тогава за какво гласувахте за него - всички казаха "ами да видим как ще е". Видяхме. Нещата май пак ще се повторят. Ще видим как ще е и Бойко и след 4 години ще сме пак на изходна позиция ако не и по-назад. Прекалено бедна държава сме да издържаме парламент с 240 ....... всеки може да си ги нарече както си иска аз ще се въздържа от нецензурни изрази. Имаше публикации, че хора от ГЕРБ са си заложили апартаментите за да теглят кредити за изборите. Аз бих си заложил апартамента само при условие, че ще имам 200 % гарантирана и поне десетократно възвращаема инвестиция повечето от вас сигурно също са на това мнение. Явно влизането в парламента е нещо такова ако не и по-добро. Как да гласувам за подобни "инвеститори".
    А ми според мен за такива "инвеститори" отколкото за доказани крадци и мушеници които направо крадът от бюджета и ти се смеят в очите по БНТ
    И как тези инвеститори ще си възвърнат парите - с депутатските заплати ли ? Сигурно и от закуски ще спестяват. А може би те няма да крадат - нека софянци да кажат нещо за ББ ама нещо не вземат участие в тази тема активно.

Коментар

stenli написа:
      Atanas71 написа:
      stenli написа:
      Преди около 9 години се появи Симеончо 2 ри почна да говори едни "умни" приказки /всички си спомняме какви / и за 4 години си оправи живота. Като питах мои познати тогава за какво гласувахте за него - всички казаха "ами да видим как ще е". Видяхме. Нещата май пак ще се повторят. Ще видим как ще е и Бойко и след 4 години ще сме пак на изходна позиция ако не и по-назад. Прекалено бедна държава сме да издържаме парламент с 240 ....... всеки може да си ги нарече както си иска аз ще се въздържа от нецензурни изрази. Имаше публикации, че хора от ГЕРБ са си заложили апартаментите за да теглят кредити за изборите. Аз бих си заложил апартамента само при условие, че ще имам 200 % гарантирана и поне десетократно възвращаема инвестиция повечето от вас сигурно също са на това мнение. Явно влизането в парламента е нещо такова ако не и по-добро. Как да гласувам за подобни "инвеститори".
      А ми според мен за такива "инвеститори" отколкото за доказани крадци и мушеници които направо крадът от бюджета и ти се смеят в очите по БНТ
      И как тези инвеститори ще си възвърнат парите - с депутатските заплати ли ? Сигурно и от закуски ще спестяват. А може би те няма да крадат - нека софянци да кажат нещо за ББ ама нещо не вземат участие в тази тема активно.
      Ти вярваш ли в публикуваното Мисля че да като гледам какво пишеш Софиянци може да са недоволни от ББ но на теб какво е направил че се нервиш Трябва повече да си ядосан на Станишев виж докаде ни докара и даже ни се подиграва като се зъби постояно по телевизията като разцепен остен. Повече ядосан на царя и Доган за белите които са направили на България. Но тук по стар български обичай да маскарим хората на всяка цена виновни невиновни ей така профилактично. Да изкажем някакво мнение на всяка цена.
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Atanas71 написа:
        stenli написа:
        Atanas71 написа:
        stenli написа:
        Ти вярваш ли в публикуваното Мисля че да като гледам какво пишеш Софиянци може да са недоволни от ББ но на теб какво е направил че се нервиш Трябва повече да си ядосан на Станишев виж докаде ни докара и даже ни се подиграва като се зъби постояно по телевизията като разцепен остен. Повече ядосан на царя и Доган за белите които са направили на България. Но тук по стар български обичай да маскарим хората на всяка цена виновни невиновни ей така профилактично. Да изкажем някакво мнение на всяка цена.
        http://news.plovdiv24.com/81196.html това дано да е достатъчно и ти да повярваш Досега от нашите управници добро не съм видял и едва ли ще видя. Замисли се какво ще ти помогне ББ ако дойде на власт ? Ще махне Станишев, Доган и Симеон. Ще дойдат Иван, Цветан и Драган /имената са измислени/. Какво ще направят те със сигурност - ще си уредят родата до 9 то коляно /гарантирано/ и след 4 години ще гледаме пак същия диспут ама с нови участници. Ще си говорим пак след няколко години. Пожелавам на всички да сте добре без значение кой ни управлява както е в нормалните държави.

Коментар

Най-после една смислена тема, дано не я развалим. Засърбя ме клавиатурата чак...Малко ще опонирам на колегата Immortal, чието мнение много уважавам - Станишев не ми е л==бимец, но направи някои положителни неща. Плоския данък - странен ход за социалист, с който доста хитро дръпна чергата изпод краката на десните. Няколко добри попадения в МС - Вълчев, Орешарски, Василев ( да, може да изглежда смешно, но май Сергей му намери мястото - Ники е работлив и ентусиазиран глупак, а администрацията има нужда от човек с първите две качества, третото, както за съжаление знаем, е присъщо на 99% от политиците ни, така че го приемаме за константа в уравнението ) и Миков - за съжаление късно. Не залитна в популизъм и избегнахме унгарски събития. В момента сме относително стабилни на фона на останалите бивши соц страни. И Станишев има заслуга за това - дори само заради подкрепата си за Орешарски.Станишев се показа и като сравнително добър балансьор.Още нещо - няманачин безработицата да стане отрицателна. Нито е възможно, нито е полезно. За нулева безработица се смятат нива под 5%. Все пак статистиката хваща като безработни и хора, които си сменята работата, скоро завършили и нерешили къде да работят и прочее. Безработица в рамките на 6-7% е нещо полезно. Иначе настава една криза за хора, ние почти бяхме на ръба на подобна допреди година - работодателите са рпинудени да плащат луди пари дори на неопитни и некадърни хора, което се отразява на производителността. Накратко - много хубаво не е на хубаво. Има много негативи в това управление, но за съжаление Бойко не е алтернатива.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
            Плоския данък - странен ход за социалист, с който доста хитро дръпна чергата изпод краката на десните.
            Колега,не ми е ясно каква черга е дръпнал с плоския данък.Плоския данък имаше за цел да се облагодетелстват спонсорите на БСП,милионерите/а те са всички от лявата партия/.В резултат на плоския данък се появиха Яхтите,Частните самолети,Джипове за осем души и т.н.Справедливото данъчно облагане е прогресивното.Особенно за страна като BG.Oбама не може да си позволи плосък данък,Станишев може.Колкото до Орешарски,наистина човека е експерт,но той беше от СДС.В БСП няма експерти по никакви въпроси-там са крадците.

Коментар

Lane Staley написа:
              ... работодателите сa принудени да плащат луди пари дори на неопитни и некадърни хора, което се отразява на производителността. Накратко - много хубаво не е на хубаво...
              Това пък откъде ти хрумна? Ако парите наистина бяха "луди", щяха да идват специалисти от чужбина да бачкат у нас, а не българите да бягат от страната.Ама, как те захапахме
              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                Lane Staley написа:
                ... работодателите сa принудени да плащат луди пари дори на неопитни и некадърни хора, което се отразява на производителността. Накратко - много хубаво не е на хубаво...
                Това пък откъде ти хрумна? Ако парите наистина бяха "луди", щяха да идват специалисти от чужбина да бачкат у нас, а не българите да бягат от страната.Ама, как те захапахме
                Те чужденците почнаха да идват и то в сектор където има най-много засегнати от безработицата-в строителството. Преди около година не можеше да накараш някои да работи като общ работник на строеж за по-малко от 30 лв. Надниците бяха и по-големи. За мен не е нормално човек без образование, който подпира цял ден лопата ако няма кой да му седи на главата да взема повече от един вишист, но това си беше факт. Сега бавно нещата си идват по местата. От така наречената криза ще пострадат работниците без квалификация или с ниска такава. В момента съм работодател макар и на доста скромна фирма, каквото и да става на всяка цена ще си запазя работника който ми помага в сервиза. За автомивката вече имам голям избор за работници за разлика от преди 1 година когато за един мияч се предлагаха големи заплати нереални за нашия град.

Коментар

simeon3000 написа:
                  Lane Staley написа:
                  1000 лева за току-що завършил са "луди пари".Говоря за нашите стандарти. Допреди година беше точно така - глад за кадри, заплатите се повишаваха изкуствено - в смисъл без реална икономическа обосновка, човекът получава пари не защото ги заслужава, а защото на пазара на труда имаше свръхпредлагане на работа и липса на кадри. Финансов анализатор, супер интересно звучащо, но всъшност позиция заемана от току-що завършили финансова специалност хора, се заплащаше с над 1000 лева. Не искам да ти обяснявам какво прави финансовия анализатор, но ще го обобщя така - нищо.Аз откога чакам да се захапем с някого, но с аргументи.

Коментар

Lane Staley написа:
                    Най-после една смислена тема, дано не я развалим. Засърбя ме клавиатурата чак...Малко ще опонирам на колегата Immortal, чието мнение много уважавам - Станишев не ми е л==бимец, но направи някои положителни неща. Плоския данък - странен ход за социалист, с който доста хитро дръпна чергата изпод краката на десните. Няколко добри попадения в МС - Вълчев, Орешарски, Василев ( да, може да изглежда смешно, но май Сергей му намери мястото - Ники е работлив и ентусиазиран глупак, а администрацията има нужда от човек с първите две качества, третото, както за съжаление знаем, е присъщо на 99% от политиците ни, така че го приемаме за константа в уравнението ) и Миков - за съжаление късно. Не залитна в популизъм и избегнахме унгарски събития. В момента сме относително стабилни на фона на останалите бивши соц страни. И Станишев има заслуга за това - дори само заради подкрепата си за Орешарски.Станишев се показа и като сравнително добър балансьор.Още нещо - няманачин безработицата да стане отрицателна. Нито е възможно, нито е полезно. За нулева безработица се смятат нива под 5%. Все пак статистиката хваща като безработни и хора, които си сменята работата, скоро завършили и нерешили къде да работят и прочее. Безработица в рамките на 6-7% е нещо полезно. Иначе настава една криза за хора, ние почти бяхме на ръба на подобна допреди година - работодателите са рпинудени да плащат луди пари дори на неопитни и некадърни хора, което се отразява на производителността. Накратко - много хубаво не е на хубаво. Има много негативи в това управление, но за съжаление Бойко не е алтернатива.
                    Харесва ти темата щот’ си войнстващ политикан Гледам почесал си и клавиатурата За доста от нещата си прав, Станишев има добри попадения, но бе доведен на власт насила. Слаб премиер. Размита отговорност. Първото нещо, което ми изниква като асоциация за него е - "български мъж" който дори не е ходил в българска казарма скрит зад чуждото си гражданство Иначе нулевата безработица си е нулева безработица :D Под 5% се смята за фрикционна или текуща, т.е. нормална за една икономика (заяждам се, знам, че точно това си имал предвид )Теб наистина много ти харесва данъчната им политика. Странно. Плоският данък беше най-малкото, което можеше да се направи след като в продължение на толкова години надува косвените данъци - акцизи и ДДС. Сигурен съм, че ако всеки си тегли чертата, ще осъзнае как е по на сметка да плаща малко по-висок данък общ доход, но по-ниски акцизи и ДДС. А не беше ли по-добре да си овладее мафията и сивата икономика и да ги накара да си плащат преките данъци (ДОД и корпоративен) вместо да обложи ПОГОЛОВНО цялото население да плаща по-високите косвени. На това му се вика - дал с едната ръка, взел с другата, и то много повече отколкото дал. В момента сме относително стабилни в сравнение с останалите страни заради валутния борд и заради факта, че чуждите банки още не са източили напълно българските си филиали. Но не и заради Станишев. И сме много стабилни с цената на абсолютна банкова рестрикция по отношение на кредитирането. Просто щото като не даваш няма как да изгубиш. Кризата у нас тепърва предстои.Иначе колегата Immortal действително не е прав, но САМО по точките, по които си му опонирал :D Лошото е, че наистина няма разумна алтернатива. Казано по друг начин, хвани единия, удари другия (визирам и Бойко и всички останали).
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Lane Staley написа:
                      ... 1000 лева за току-що завършил са "луди пари". ... Говоря за нашите стандарти ...
                      1000 лв. на месец или годишна заплата от цели 6000 евро. Вярно са "луди пари" Ама за началото на 20ти век, а не за началото на 21ви.На младите хора затова не им се работи или искат бягат навън. С такива смешни пари за какво по-напред - храна, сметки, кола, жилище? Пълна липса на перспектива.Поздрави.
                      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

simeon3000 написа:
                        Lane Staley написа:
                        ... 1000 лева за току-що завършил са "луди пари". ... Говоря за нашите стандарти ...
                        1000 лв. на месец или годишна заплата от цели 6000 евро. Вярно са "луди пари" Ама за началото на 20ти век, а не за началото на 21ви.На младите хора затова не им се работи или искат бягат навън. С такива смешни пари за какво по-напред - храна, сметки, кола, жилище? Пълна липса на перспектива.Поздрави.
                        Заплата се дава за това което си свършил, а не за да си покриваш разходите.Нали правиш разлика?

Коментар

Ако получаваш заплата, с която не си покриваш разходите не работиш нали се сещаш? Не мога да разбера защо се смята заплата от 1000 лева за голяма заплата?Какво й е голямото?Освободете се от психическата зависимост за четирите цифри, ако обичате С хиляда лева в София може да живее сам човек без да си позволява удоволствия.И това наричате голяма заплата???Съжалявам, че ще те разочаровам, не знам каква фирма имаш, на колко си години и колко опит имаш в това, което правиш, но разсъжденията са ти наивни, глупави и своенравни.За твое сведение само половината от тези пари отиват за храна докато СИ НА РАБОТА и транспорт, за да можеш въобще да СТИГНЕШ ДО РАБОТНОТО СИ МЯСТО.Ако не ти се свиди да плащаш на хора дето вършат "нищо" можеш и сам да си го вършиш значи Лек ден и всичко добро
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

само Орешарски не ми го фалете, щото вече и мен ме сърби клавиатурата... дрогиран самовлюбен некадърник...
                            Fiat Punto 1.1-Синята птица
                            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Слав написа:
                              Ако получаваш заплата, с която не си покриваш разходите не работиш нали се сещаш? Не мога да разбера защо се смята заплата от 1000 лева за голяма заплата?Какво й е голямото?Освободете се от психическата зависимост за четирите цифри, ако обичате С хиляда лева в София може да живее сам човек без да си позволява удоволствия.И това наричате голяма заплата???Съжалявам, че ще те разочаровам, не знам каква фирма имаш, на колко си години и колко опит имаш в това, което правиш, но разсъжденията са ти наивни, глупави и своенравни.За твое сведение само половината от тези пари отиват за храна докато СИ НА РАБОТА и транспорт, за да можеш въобще да СТИГНЕШ ДО РАБОТНОТО СИ МЯСТО.Ако не ти се свиди да плащаш на хора дето вършат "нищо" можеш и сам да си го вършиш значи Лек ден и всичко добро
                              Глупаво и наивно е да разсъждаваш, че някой трябва да ти дава еди-колко си пари, само защото разходите ти са еди колко си.Ти и твой колега на една и съща позиция - какво ще кажеш, чко на него му дават повече, защото разходите му са по-големи? Да ерчем колата му гори 15 на 100, жена му е много лачена, а и любовницата иска и тя... Работите едно и също, но той има повече разходи - хайде да получава повече, така навит ли си?Абе хора, проумейте, че заплата се дава за това което вършиш. Произвеждаш много => получаваш много. Останалото е или изкривен пазар или комунизъм.П.С. От психическата зависимост а 4цифрената заплата съм се освободил доста отдвана. За щастие

Коментар

От достатъчно дълго време съм се убедил, че е безмислено да спориш с човек, особено във форум.То са едни доводи, едни глупости, едно чудо простотии...За по-лесно ще оставим времето да покаже искаш ли така?Аз ти казвам най-отговорно, че масовите заплати в България са безсрамно ниски и няма човек, който да не потвърди това.Ако ти твърдиш обратното си или политик или крадец, но не знам дали тези двете "професии" са различни :D Освен това е хубаво да се гледа освен заплатата, която получава човек и какво може да си позволи за тази заплата.Бъди спокоен.Кадърните хора, ако не им харесва заплатата, която си "заработват" при теб или при който и да било друг или напускат или почват свой собствен бизнес.Няма как да задържиш умен и способен човек без да му дадеш някакъв стимул, независимо от това дали ти лично си решил дали го заслужава или не...всичко е относително и е безумно да се вкарва в някакви постулати и граници.Ако не е тайна с какво се занимава твоята фирма, че така ревностно браниш коефициента заработка=>плащане? П.П. Дали да не направим отделна тема, защото леко се откланяме от духа на старата тема?
                                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                                X