Ето така започнах да отговарям п.с Почерпено от preor
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ей, значи не спряха да казват: яжте повече фибри....
Collapse
X
-
Ето това е ясно:Фибрите биват наричани още влакнини или баластни вещества. Те се намират в зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите брашна, овесените трици, варивата (зрял боб, леща, грах, соя). Към тях спадат целулозата, лигнинът, пектинът, желатинът, слизестите вещества, гуарът, арабската гума и други. Млечните и животинските храни (мляко, сирене, яйца, месо, риба) не съдържат никакви фибри. Храните, богати на мазнини, са бедни на влакнини и обратното. Ама ми писна всички да ме питат има ли фибри в салатата? Активия с фибри ли да ти взема и.т.н ( писал съм го шеговито този пост) Знам , че паржола с лъщящи от мазнина картофки и обилна салатка + чесново хлебче с кашкавал е вредно- ама още ми е в топ10 от желаните ми храни :P"Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"
Коментар
-
Re: Ей, значи не спряха да казват: яжте повече фибри....
[quote:827362980a="MOYA"]Всеки го казва и натяква,полезно било. Да бе- то това остана да минем на фибри- после се замислих, че може да са прави хората. Много е готино това да ядеш фибри. Вече всеки, който ме попита ядеш ли фибри? Обяснявам, че ям всеки ден различни фибри:-Ето вчера примерно ми се доядоха фибри- и отидох да си купя, бяха десет лева килото ама пък едни хубави такива фибри леле. И като ги метнах на скарата, няма да ти разказвам какво стана - а пък как си тичат с една две бирички аууу....... Е може и сухи фибри да хапвам ама предимно вечер, нарязани на тънко и на дълго. Има едни такива фибриФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар