Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за самоосигуряване (ЕТ)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ведомостите за заплати се пазят 50 години Трейс, утре ще ти напиша, че сега излизам....

Коментар

Може и на срещата ако идваш ама.... като гледам ще има купонясване
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Kuku написа:
        Ведомостите за заплати се пазят 50 години Трейс, утре ще ти напиша, че сега излизам....
        50 години няма да съм жив, камо ли да пазя ведомости, но да прав си - поредното безумие...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз моите въпроси към trace и Kuku ще си ги запазя за срещата...Имам малко по-различен проблем с осигуровките, и аз съм ЕТ, но на място ще питам.

Коментар

Трейс, щом не си декларирал спиране на дейността ти си длъжен да си плащаш осигуровките през ЕТ. Щом си регистриран ЕТ трябва да плащаш осигуровките от там. В Годишна данъчна декларация отбелязваш доходите си от дейността (каквато в случая липсва), доходи от наследство, доходи от Граждански договор и т.н., а за осигуровките се съставя и справка към НОИ, в която отбелязваш, че не ги дължиш.В случая ще трябва да докажеш доходите си, при евентуална ревизия.Плащайки осигуровките си без дейност на фирмата, т.е. за своя сметка и с лични пари (което е едно и също, но разликата е, че в случая тези пари не идват от фирмата) ще трупаш Вложени лични средства на управителя, които в даден момент ще трябва да си възстановиш, ама като нямаш пари във фирмата няма да можеш.Сложно е малко, но нямаш избор - трябва да плащаш осигуровките си и май по-лесно ще бъде да симулираш дейност във фирмата, ако имаш възможност!

Коментар

За мен оптималното решение е следното:Плати си всички дължими досега осигуровки през ЕТ-то, както те съветва Kuku. Само че, не симулирай дейност, ами подай декларация за прекратяване на дейност за да не продължаваш да си плащаш през него. Накрая на годината подаваш декларация и излизаш на чисто. Вместо това, действително един добър вариант е да те осигурява приятел през неговата фирма. Това си е доста изгодно въпреки, че jenshen73 не мисли така : ако и без това осигурява още 2-3-4-5 души, нищо не му коства да прави изчисления и за теб, да ти внася парите, а ти да му ги броиш на ръка. След като си на неговия payroll официално, той може да прави куп неща с личността ти Например да те "праща" в командировки, да ти плаща "дневни", "пътни", да ти трупа разни други социални придобивки и какво ли не - тоест да си оправдае някой и друг от своите разходи. Системата е изпитана и работи много добре. Междувременно, ти можеш да се впуснеш в каква да е част от сивата икономика и да имаш каквито и да е доходи, и то без да плащаш данъци и без да имаш задължение да подаваш данъчни декларации, щото се водиш на трудов договор. По този начин и вълка цял и агнето сито
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Значи аз от 31.12.2008 съм прекратил дейност, подадени са всички документи. Всички осигуровки са ми платени до този момент.Явно ще е варианта чрез фирмата на приятел.
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Е, щом си прекратил дейността, значи не можеш да се осигуряваш през ЕТ.Можеш да се регистрираш на свободна професия - застрахователен агент, примерно

Коментар

Working...
                  X