Ведомостите за заплати се пазят 50 години Трейс, утре ще ти напиша, че сега излизам....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за самоосигуряване (ЕТ)
Collapse
X
-
Kuku написа:Ведомостите за заплати се пазят 50 години Трейс, утре ще ти напиша, че сега излизам....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Трейс, щом не си декларирал спиране на дейността ти си длъжен да си плащаш осигуровките през ЕТ. Щом си регистриран ЕТ трябва да плащаш осигуровките от там. В Годишна данъчна декларация отбелязваш доходите си от дейността (каквато в случая липсва), доходи от наследство, доходи от Граждански договор и т.н., а за осигуровките се съставя и справка към НОИ, в която отбелязваш, че не ги дължиш.В случая ще трябва да докажеш доходите си, при евентуална ревизия.Плащайки осигуровките си без дейност на фирмата, т.е. за своя сметка и с лични пари (което е едно и също, но разликата е, че в случая тези пари не идват от фирмата) ще трупаш Вложени лични средства на управителя, които в даден момент ще трябва да си възстановиш, ама като нямаш пари във фирмата няма да можеш.Сложно е малко, но нямаш избор - трябва да плащаш осигуровките си и май по-лесно ще бъде да симулираш дейност във фирмата, ако имаш възможност!
Коментар
-
За мен оптималното решение е следното:Плати си всички дължими досега осигуровки през ЕТ-то, както те съветва Kuku. Само че, не симулирай дейност, ами подай декларация за прекратяване на дейност за да не продължаваш да си плащаш през него. Накрая на годината подаваш декларация и излизаш на чисто. Вместо това, действително един добър вариант е да те осигурява приятел през неговата фирма. Това си е доста изгодно въпреки, че jenshen73 не мисли така : ако и без това осигурява още 2-3-4-5 души, нищо не му коства да прави изчисления и за теб, да ти внася парите, а ти да му ги броиш на ръка. След като си на неговия payroll официално, той може да прави куп неща с личността ти Например да те "праща" в командировки, да ти плаща "дневни", "пътни", да ти трупа разни други социални придобивки и какво ли не - тоест да си оправдае някой и друг от своите разходи. Системата е изпитана и работи много добре. Междувременно, ти можеш да се впуснеш в каква да е част от сивата икономика и да имаш каквито и да е доходи, и то без да плащаш данъци и без да имаш задължение да подаваш данъчни декларации, щото се водиш на трудов договор. По този начин и вълка цял и агнето ситоShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Значи аз от 31.12.2008 съм прекратил дейност, подадени са всички документи. Всички осигуровки са ми платени до този момент.Явно ще е варианта чрез фирмата на приятел.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар