Здравейте,имам фирма (ЕТ) която в момента няма дейност, въпроса е мога лида се осигурявам въпреки това? (социално, здравно)Защото сега лесно ще си плащам и подавам документите, но в краяна годината ще трябва ли да подавам данъчна декларация и как ще станетака, че хем фирмата няма дейност, пък има пари за осигуровки.Иначе сега съм безработен т.е. не се осигурявам от друго място.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за самоосигуряване (ЕТ)
Collapse
X
-
След като си ЕТ имаш малко по-интересен статут така да се каже.Имаш избор да се осигуряваш като физическо лице или фирма.В твоя случай след като искаш да си плащаш осигуровки прави го като физическо лице.Защо държиш да е през фирмата?== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
-
Re: Въпрос за самоосигуряване (ЕТ)
trace написа:Здравейте,имам фирма (ЕТ) която в момента няма дейност, въпроса е мога лида се осигурявам въпреки това? (социално, здравно)Защото сега лесно ще си плащам и подавам документите, но в краяна годината ще трябва ли да подавам данъчна декларация и как ще станетака, че хем фирмата няма дейност, пък има пари за осигуровки.Иначе сега съм безработен т.е. не се осигурявам от друго място.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
trace написа:Това съм го пропуснал, значи фирмата е спряла дейност, но сега ми щукнада продължа да се осигурявам и се чудя как да стане.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:trace написа:Това съм го пропуснал, значи фирмата е спряла дейност, но сега ми щукнада продължа да се осигурявам и се чудя как да стане.
Коментар
-
Не го плаша Нали виждаш, че се хиля Но пък и спестяванията не могат да са по-големи от заработените пари минус нужните за живот минус... айде да не го мятаме, че става дебело. А и той е безработен, което означава, че спестяванията се стопяват бързо заради нуждата да харчи за да живее и да се осигурява... мда...Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Не го плаша Нали виждаш, че се хиля Но пък и спестяванията не могат да са по-големи от заработените пари минус нужните за живот минус... айде да не го мятаме, че става дебело. А и той е безработен, което означава, че спестяванията се стопяват бързо заради нуждата да харчи за да живее и да се осигурява... мда...
Коментар
-
"Можеш и в ЕТ-то..., но пускаш декларация, че започваш работа"Ок, аз декларацията ще я пусна, това ми е ясно. След това обаче какво. Фирмата на практика няма да работи, така че няма да имаприходи. Какво ще трябва да пиша в данъчната декларация се чудя. Например за осигуровки съм дал примерно 1000лв, а откъде са, като фирматаняма дейност.Абе явно не е толкова просто, щото питах и счетоводители, ама всички се чудят. А който знае пък сигурно ще ме одрусаEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
u_bo
-
trace написа:"Можеш и в ЕТ-то..., но пускаш декларация, че започваш работа"Ок, аз декларацията ще я пусна, това ми е ясно. След това обаче какво. Фирмата на практика няма да работи, така че няма да имаприходи. Какво ще трябва да пиша в данъчната декларация се чудя. Например за осигуровки съм дал примерно 1000лв, а откъде са, като фирматаняма дейност.Абе явно не е толкова просто, щото питах и счетоводители, ама всички се чудят. А който знае пък сигурно ще ме одрусаSteliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар