Днес, Първа пролет, реших да отида да платя своя дан за растежа, но не и стареенето, на прекрасната ни столица. С огромно удоволсвие заплатих 306,29 ( триста и шест лева и 29 стотинки ) за един брой апартамен и един брой автомобил. Сърцето ми пърхаше от щастие, а аз с възхищение си представях как с тези парички добрият Кмет ББ ще осугири макиаж за прекрасното лице на неостаряващата София. За да се добера до мястото на жертвоприношението - данъчната дирекция, ми се наложи да спра зад един блок на улица Царибродска. Мястото беше прекрасно и всеки фермер на земни червеи би му се зарадвал. Аз съм по-прозаична душа и единстено отправях молитви към Бога на Паркиращите бабуните да не са чак толкова високи колкото ми изглеждат, а калните локви ако може да са по-плитки от езерото Байкал. Радвам се да ви кажа - молитвите хванаха дикиш. Добрах се до нещо в което, по скромното ми мнение, човек би трябвало да работи само и единствено ако е осъден на каторжен труд. Служителката беше любезна. Поздравявам я, благодаря и, и искрено и се възхищавам - със сигурно не е лесно да си приветлива ако работиш в подобна обстановка. Пожелах и приятен ден и си тръгнах доволен от изпълнения дълг ( и от това, че скоро няма да чакам на опашка с още 15 пенсионери ).Измъкнах се с колата от онова прекрасно място, полангърках се малко по дупки и бабунки и достигнах заветната си цел - нашата улица. Тя, от седмица се обзаведе с колчета по тротоарите. Хубави са, прес около метър-метър и двайсет сантиметра. Не позволяват да паркираш на тротоара. Пазят го за пешеходците. Макар в част от около 100 метра той да минава покрай едно изоставено училище, в чийто двор се въргалят боклуци и улични кучета. Само човек притежаваш авантюристичния дух на Ливингстън би минал по този тротоар. Но пък ако такъв се появи ще има пред себе си чист от коли ( но не и от боклуци и опасности ) тротоар. Да му е честито. Направих 2 обиколки на карето улички, но място да паркирам не открих. Паркирах пред един гараж. Оставих бележка с телефона си. Дали обаче собственикът няма да реши, че не му се дават 30 стотинки за разговор, а пък и една безплатна терапия по освобождаване на напрежението би била добре дошла? Кой знае?Та това е. Какво получавате вие срещу данъците си? Аз лично мисля, че не получавам нищо - когато завали сняг никога не чистят нашите улички, за сметка на това, когато снега се стопи се разкриват нови и нови дупки, бетонните капаци на шахтите са изпочупени и са истинска заплаха за пешеходците, които сега щастливи от изчистените от коли светофари като нищо ще започнат да падат из шахтите защото и осветлението не е особено впечатляващо.За капак на всичко сложиха тези колчета по тротоари, които повярвайте ми почти не се ползват от пешеходци. Но нека да е така, само да ми осигурят друго място за паркиране. Но не би - същите тези идиоти решили за колчетата са раздавали разрешителни за строеж на сгради без необходимия брой гаражи. Я да спра, че съвсем се ядосах.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъци, а срещу тях какво?!?!?
Collapse
X
-
Ти си евтин гледам Моя данък е 950лв на къщата (750лв миналата година, а уж нямаше да го вдигат), на апартамента ще видим колко е, а на колата - е там вече ги оте.ах.Пропуснах най-важното - зимата добирането до къщата е почти невъзможно, понеже улиците са стръмни, а никойне ебава да чисти. В целия квартал се чисти само една улица и трябва да я използваш нея и да обикаляш за да се прибереш. От тези 950лв. само данък смет е около 500лв. Значи почистването трябва да е на висота?Няма такова нещо. Камиона дори не е от тези на които закачаш кофата и той сам си я вдига.Нищо подобно - двама роми ровят в кофата и с ръце каквото хванат и хвърлят на камиона, това е.Добре поне, че минават 1 път седмично.За дупките няма да казвам, явно са решили, че понеже квартала е баровски всички имат джипове и не енужно да се асфалтират улиците.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
-
Ти пък не забравяй че си в интернет-форум, и всеки може да си изказва мнението по написаните неща от предишните мнения. Освен това не си ми никакъв, че да ми казваш дали и кога да си мълча. Коментирай това което съм написал и не ми казвай кога да си пускам постовете, и кога не Ако не си разбрал - трупам постове за да придобия друг, по-висок статус. Затова и пиша във всички възможни теми. Ако имаш нещо друго лично към мен да кажеш - използвай ЛС.
Коментар
-
Какво да получаваме срещу данъците си дупки, какво друго, а да има и още много зрелища и купони, като изключим че 2 седмици не можех да си изкарам колата тази зима, понеже никой не почиства всичко е супер. Тази седмица например ВТ общината ще похарчи доста пари за концерти по повод празника на града, дори и улиците се мият с "Хеад & Шоудърс". А дупките какво да кажем за тях, предизвикват катастрофи и разбиват колите ни... http://glog.dir.bg/ui/index.php?acti...7&modid=102968--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
ogi28b написа:Ти пък не забравяй че си в интернет-форум, и всеки може да си изказва мнението по написаните неща от предишните мнения. Освен това не си ми никакъв, че да ми казваш дали и кога да си мълча. Коментирай това което съм написал и не ми казвай кога да си пускам постовете, и кога не Ако не си разбрал - трупам постове за да придобия друг, по-висок статус. Затова и пиша във всички възможни теми. Ако имаш нещо друго лично към мен да кажеш - използвай ЛС.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар