Значи колеги утре ми излиза наказателното постановление..таа въпросите ми са няколко, тъй като ми се случва за 1-ви път ( и се надявам последен! )Утре отивам в КАТ, редя се няколко часа на опашка давам си акта и ми дават постановлението? Така ли е..!? Ако е така - какъв срок имам да го платя? Талона ми го дават, като го платя предполагам..!? Няма да мога да карам предполагам, докато не го платя..!? Общо взето ме интересува как седи цялата процедура?П.П.: Ако някой може да сподели колко ще ми коства и акта - "Извършва изпреварване при наличие на маркировка М1 ( т.е. непрекъсната линия )" Това пише в акта..?Поздрави.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за наказателно постановление..!?
Collapse
X
-
бе колеги поровете се малко то е наи лесно Нова тема ама после тука се заринахме от теми http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=39679 аре виж тази и по специално моето мнениеШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
При условие, че в никой закон не пише, че връчването на наказателно постановлние става лично, след явяване в КАТ, незнам защо си губите времето да ходите да се редите на опашки!! Нека КАТ да ви изпратят наказателното постановление по надлежния ред - препоръчано с обратна разписка.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:При условие, че в никой закон не пише, че връчването на наказателно постановлние става лично, след явяване в КАТ, незнам защо си губите времето да ходите да се редите на опашки!! Нека КАТ да ви изпратят наказателното постановление по надлежния ред - препоръчано с обратна разписка.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
В КАТ-София, в самата сграда има клон на банката, редиш се на опашката, даваш акта, връчват ти наказателното постановление, отиваш на гишето на банката, плащаш връщаш се на гишето за актовете(може и веднага не се редиш пак), даваш квитанцията за платена глоба+наказателното постановление, служител/ка ти зима единия екземпляр от квитанцията и ти дава талончето, това еBravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Коментар
-
CCB написа:...Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
Много от нещата, които са написани по-нагоре на са съвсем вярни.Наказателното постановление влиза в сила след като изтече законият срок за обжалване, а това са седем дена.Времето в което можеш да караш с НП преди да платиш е 30 дена.През тези дни обаче (7), ти можеш да подадеш жалба чрез кат до районият съд.Направиш ли го това, наказателното ти постановление става = талонати и можеш да караш с него до излизане на решението на съда, което можеш да обжалваш на още една инстанция, ако не е в твоя полза или ако КАТ обжалват.При мен едното дело се точи 2г. и карах през това време с НП. С другото карам вече 18 месеца.Ако все пак КАТ не са си спазили всички процедури или са в грубо нарушение - обжалвай.Недостатък е само това, че трябва да ходиш през определено време да си заверяваш НП.Накрая обаче ако спечелиш делото срещу КАт, можеш да си заведеш съдебен иск за вредите, които си търпял през времето на неоснователното НП.Аз поне така направих и се надявам и това дело да спечеля.
Коментар
-
Последната дума естествено има ЗДвП:Чл.157 ( (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказателното постановление заменя контролния талон за период от един месец след влизането му в сила, съответно решението или определението на съда при обжалване.И да напомня, че:Чл.189 (5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар