Здравейте колеги :D Преди един час ми писаха друг акт,но този път за паркиране ... (наскоро ми писаха един за 31 км/ч превишение и 2 месеца преди това за неправилно изпреварване (да не говорим колко пъти са си искали левчета)) На 4-ти април ми изтичаше стария акт за превишена скорост с 31 км/ч и тогава трябваше да ми вземат книжката за 1 месец,но сегашния ми акт е до 17-ти април,следователно мога да си карам спокойно до тогава. Въпроса ми е следния : Кога се води,че са ми взели книжката? Стария акт гласеше,че мога да карам до 4-ти.. следователно от тогава тръгва да тече единия месец в който не мога да шофирам,но документите,които ще са в мене,гласят,че мога да си карам до 17-ти.. Е какво става всъщност? Ще имам ли аванта от 13 дена? :Dп.с. А к’ва пара е акта за неправилно "паркиране" ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново акт - моля за мнение
Collapse
X
-
Колеги, стига сте питали "колко е глобата за това, колко е глобата за онова".Аз досега отговарях, но вече ми писна. В Закона за Движение по пътищата са написани глобите за всяко нарушение. Отваряте закона и четете.Ако го нямате - на сайта на КАТ е актуалната версия - www.kat.mvr.bgА относно това, че ти се удължава времето за каране с новия акт - това не е вярно. Независимо от новия ти акт, ще получиш призовка като ти излезе наказателното постановление за да се явиш в КАТ, да си платиш глобата и да си оставиш книжката. Така че не се надявай Иначе за неправилно паркиране глобата е: 20 лв ако автомобилът ти не представлява непосредствена опасност за движението и от 20 до 150, ако представлява. Зависи по кой член ти е написан акта. За нарушаване на чл.98 (1) т.1 е голямата глоба, за останалите точки на чл.98 е малката.
Коментар
-
Ако два пъти в рамките на една година превишите максимално допустимата скорост за движение с над 40км/ч. - свидетелството за управление на МПС Ви се отнема за три месеца Ай честито колега Аз очаквам на 25 април да ми вземат моята книга, тъй че сега мисля как карамMB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
Глобата за неправилно паркиране може да стигне и до 150лв и 6 точки. Мин седмица ме вдигнаха и като си взимах колата се заговорих с полицая и се оказа пич и писа че не съм пречил на никои и само 20лв глоба, иначе 6т. за неправилно паркиране е ужас!Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
mitaka85 написа:когато се държите кротко със служителите никога няма да видите лошо от тях. направили сте нарушение не се сърдете на тях. заговорете ги и ще разберете че и те са хора.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
mitaka85 написа:когато се държите кротко със служителите никога няма да видите лошо от тях. направили сте нарушение не се сърдете на тях. заговорете ги и ще разберете че и те са хора.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Съгласен съм за полицаите. Заради един тюфлек с един бус, тръгнах на червено. Не е причината, че не видях светофара, а това, че и той тръгна и зави. На 50 метра бяха полицаи. Викам си проверка, той ми говори, че съм тръгнал на червен светофар. Слизам от колата - прав беше, тъкмо бяха тръгнали колите зад мен. А аз се оринетирах по пешаходния светофар. Не бях на кръстовище, а на двубпосочна. Всички седяха там. Обясних му човешки каква ситуация се е получила. Как, Защо, че бусът ме е залъгал и т.н. Той се усмихваще през цялото време. провери ми документите и ме пусна. Даже ми вика, че си е помислил, че съм искал да се заям, при положение, че са на ВИДИМО място.Иначе в един друг случай, бях аз виновен. Но просто има часове в университета, на които не трябва да закъсняваш. Даже им виках да ми пишат направо акта, че бързам за университета, признах се за виновен. Те весело ми провериха документите и ме пуснаха. И на всичко отгоре чичкото ми заяви, че "така, както бързам като фитипалди, друг път може да не стигна". Засмях се и по живо, по здрав. Но, когато се държиш възпитано, отношението е друго. Дано не попадам на кални багажници.NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
брааво колеги, е това се казва култура. да взема да пусна една тема по въпроса не за др а защото съм полицай. но имаше подобни теми и преди това за ченгетата и много колеги от форума се изразиха неблагодарно да не казвам обидно спрямо полицията. кажете какво мислите, да пусна ли такава тема?FIAT Bravo 1.4 12v
Коментар
-
Снощи в 22:24ч. ме спряха на аксаковския баир точно до пътното, за рутинна проверка. Полицая не се представи, но беше любезен. Понеже нито се представи, нито каза за какво спира - усмихнато го попитах "Да слизам ли или да си седя в колата". Той отговори "Дайте си документите и изчакайте". Отиде си до патрулката, рови, чете, върна се и ми върна пакета с книжата. Попитах го пак най-учтиво "По закон не трябваше ли да ми се представите и да кажете за какво ме спирате", а полицая "Извинявайте, полицай Атанасов, за рутинна проверка на документите"... И понеже ми беше весело - подхвърлих му "А за състезателите на магистралата няма ли да направите нищо?", "О, чакаме да се съберат повечко и отиваме при тях - няма да им се размине, доста оплаквания има"... Усмихвайте се по-често!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар