Колеги отивам да обслужвам колата и майстора вика не знам къде ти е горивния филтър Аз викам, Баце и аз не знам къде е ! Повечето майстори са завършили механо-техникуми, обаче гаранция ли е това че рзбират от всички видове автомобили ?ПС : Къде е тоя филтър бе ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разбирачи ли са Майсторите ?
Collapse
X
-
За съжаление както много неща в България и ’майсторите’ слагат каруцата пред коня. Много малко от тях инвестират в каквото и да било обучение. Реално 99% от тях се учат върху колите ни. Но пък иначе самочувствието е до небето и предпочитат да ти обяснят какъв италиански таралясник караш отколкото да си признаят че нямат необходимата рутина и познания да ти оправят колата. Даже си позволяват да връщат клиенти, защото видиш ли, не им се занимава със сложнотии. Проблема е че не са достатъчно гладни. В България се напълни с боклука на Европа и автосервизите преливат от работа. Съответно има нулева конкуренция и няма грам стимул за развитие.Мен лично ми става смешно, когато прост механик (навик и на таксиджиите) вири нос като че ли е повече от тебе. Ама то тежко тежко подаваме ръка, ама то бавно бавно трием ръце в парцала, ама то тарикатски държим фаса в ъгълчето на устата и мижаме на дима. А всъщност в повечето случаи са слабообразовани некултурни простаци.
Коментар
-
Re: Разбирачи ли са Майсторите ?
zloben9000 написа:Колеги отивам да обслужвам колата и майстора вика не знам къде ти е горивния филтър Аз викам, Баце и аз не знам къде е ! Повечето майстори са завършили механо-техникуми, обаче гаранция ли е това че рзбират от всички видове автомобили ?ПС : Къде е тоя филтър бе ?Fiat Bravo 1.6 16v 1999г
Коментар
-
Разбират от това което им е минало през ръцете и са се понаучили на него, ако се появи пред него автомобил който не е виждал, цъка като швейцарски часовник, чуди се от къде да започне давайки си вид че повредата му е ясна и много сложна или е претрупан от работа. Писах преди време за сервиза на "Бай Илия" в Габрово където синът на бай Илия който се води шеф отказа да ми помогне въпреки че колата отказа да запали в двора на сервиза, а бе пишман майстори които са се училаи на жигули и москвичи дал господ.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар