Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Взех си наказателното постановление

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Взех си наказателното постановление

Взех си наказателното постановление преди 2 дена , 12.03.2009 ,нямах време да го платя и въпроса ми е мога ли да шофирам с него?
    Fiat Marea Weekend 1.8 `99 ELX

http://www.flirt4e.com/test.php?tid=360849411

Re: Взех си наказателното постановление

Zlatev написа:
    Взех си наказателното постановление преди 2 дена , 12.03.2009 ,нямах време да го платя и въпроса ми е мога ли да шофирам с него?
    Може, само гледай да не те хванат :D А може пък, като им обясниш, че не си имал време да го платиш, да проявят разбиране Доколкото знам, може да караш с книжка + талон, или без талон, но с актуален заверен акт. Щом имаш постановление, значи си имал акт, респективно би трябвало да са ти взели талона. Талона се получава след заплащане на глобата и изтърпяване на евентулано по-тежко наказание. Може би трябва да споделиш какво е нарушението, наказанието, талона у теб ли е Аз лично не бих разчитал, някой от форума да се окаже ясновидец
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Re: Взех си наказателното постановление

Zlatev написа:
      НЕ! Ако го изчетеш цялото то на него си пише, че не ти дава право да управляваш... Плащаш си глобата, изтърпяваш си наказанието(каквото и да е то), отиваш пак в КАТ с наказателното постановление и квитанцията за платената глоба и ти връщат талона, и тогава пак имаш право да управляваш МПС.
      Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
      Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

ами спряха ме преди 3-4 месеца защото едната къса светлина не бачкаше и затова имам акт а на Н.П. никъде не видях ,че не ми дава право да карам , но и никъде не видях да ми дава право.... пък и аз питам тия дето имат повече "опит" с актовете

Коментар

С НП можеш да шофираш само, ако имаш жалба към него, т.е. има печат за обжалване. Валиден е точно един месец и се заверява докато не излезе решение на съд.

Коментар

Ами то името си говори само за себе си: Постановява наказание, но не разрешава шофиране. Както по-горе ти писаха - книжка + талон или книжка + акт. Не можеш да шофираш без книжка, но с акт С книжка и постановление рискуваш нов акт, като дори може да ти отнемат и книжката - вече е по преценка да шефа на КАТ.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Печата представлява: "Отсрочено до **.**.****" (отсрочено, удължено или там нещо подобно не си спомням какво беше точно), но ти нямаш, абе не можеш да караш тва е
              Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
              Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

Zlatev написа:
                ами спряха ме преди 3-4 месеца защото едната къса светлина не бачкаше и затова имам акт а на Н.П. никъде не видях ,че не ми дава право да карам , но и никъде не видях да ми дава право.... пък и аз питам тия дето имат повече "опит" с актовете
                Е как можа да го позволиш, резервна крушка нямаше ли в тебе?! Мен са ме спирали за такова нещо, обаче им казах, че е изгоряла сега и не съм видял. Извадих се резервната крушка, смених я пред тях, те ми се усмихнаха и ме пуснаха по живо по здраво.
                www.CarProfi-BG.com
                Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                Най-атрактивните цени в София!

Коментар

така колега и аз кат тебе имах акт чл.23 ал.2 и след изтичането на едномесечния срок (валидноста на акта) отидох в КАТ и постановлението беше готово е наредих се и стигнах и мацката ми вика плащаш акта и идваш да си земеш талона аз викам колко е акта тя вика 100лв и 5 точки , :O аз викам добре ама нямам толко кинти в мене може ли да доида след ден два .И тя ми обяснява следното, когато искаш ела плащаш си на касата редиш се БЕЗ номерче и си зимаш талона, аз питам : а мога ли да карам с НП тя ми вика можеш със него и Акта но в рамките на 1 месец трябва да платиш нито ден повече, е аз се съгласих и си тръгнахкарах така 20 дни :D спиран бях няколко пъти и въпроса им беше каде ми е талона ,аз им отговарях че е в кат а те викат ,и кво немаше пари да платиш ли ? и ми се хилат аз им викам да нямах в мен , и така секи път ме пускаха не са се заяждали, онзи ден отидох и си зех талона от КАТ без редене директно от касата на гише и си взех талона
                  Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                  Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                  Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                  Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
                    така колега и аз кат тебе имах акт чл.23 ал.2 и след изтичането на едномесечния срок (валидноста на акта) отидох в КАТ и постановлението беше готово е наредих се и стигнах и мацката ми вика плащаш акта и идваш да си земеш талона аз викам колко е акта тя вика 100лв и 5 точки , :O аз викам добре ама нямам толко кинти в мене може ли да доида след ден два .И тя ми обяснява следното, когато искаш ела плащаш си на касата редиш се БЕЗ номерче и си зимаш талона, аз питам : а мога ли да карам с НП тя ми вика можеш със него и Акта но в рамките на 1 месец трябва да платиш нито ден повече, е аз се съгласих и си тръгнахкарах така 20 дни :D спиран бях няколко пъти и въпроса им беше каде ми е талона ,аз им отговарях че е в кат а те викат ,и кво немаше пари да платиш ли ? и ми се хилат аз им викам да нямах в мен , и така секи път ме пускаха не са се заяждали, онзи ден отидох и си зех талона от КАТ без редене директно от касата на гише и си взех талона
                    да но на мен ми остана там акта само Н.П. е в мен ... т.е. на НП пише 12.03.2009 до 11.04 2009 няма проблем да карам с нп така ли

Коментар

Zlatev написа:
                      todorshalev написа:
                      да но на мен ми остана там акта само Н.П. е в мен ... т.е. на НП пише 12.03.2009 до 11.04 2009 няма проблем да карам с нп така ли
                      Да

Коментар

ilkoD написа:
                        Zlatev написа:
                        todorshalev написа:
                        ...
                        Да
                        ма колега що акта ти е там не ти ли ти го върнаха ( на мен изобщо не са ми го искали)
                        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Working...
                        X