Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Една инициатива :mrgreen:

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Една инициатива :mrgreen:

до: Министерския съвет, Министъра на държавната администрация, Висшия Съдебен Съвет, Народното събрание, Президента на Република България и всички служители на държавни и общински учреждения Премахнете думата "МОЛБА" от всички документи адресирани до държавните и общинските институции Уважаеми дами и господа,ние, българи от страната и от всички краища на света, настояваме да премахнете думата "МОЛБА" от всички държавни и общински формуляри и документи, като я замените с някоя от думите заявление, заявка или искане.Недопустимо е през 21-ви век в демократична България да бъдем все още принуждавани да общуваме "молейки" се на държавни и общински ведомства.Ние сме свободни граждани на демократична страна, а не затворници, които "молят" да бъдат помилвани или да получат нещо по милост. Когато се обръщаме към държавните институции, ние упражняваме конституционните си права да получим каквото ни се полага като суверени на властта, които плащат със своите данъци и такси за търсената услуга или информация.Искаме ние и децата ни да живеем в демокрация, в която достойнството на отделния гражданин и равенството му с държавата са застъпени дори и във формалностите.До изпълнение на това наше искане, призоваваме всеки свободен български гражданин, когато попадне на подобен анахронизъм в държавни документи, да задрасква и заменя думата "МОЛБА".
    Уважете подписката тук:http://www.bgvelikden.org/modules.ph...=petition&id=3

Радбира се! Задрасква се и се пише "ЗАЯВЛЕНИЕ"
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Принципно "Молба" е в смисъл на проява на уважение.. това, че в момента държавата ни е в "преход" и, че ни управляват идиоти си е единствено и само наша грешка, че им позволяваме!Ако сме нормална държава, с нормални хора няма нищо лошо в това да общуваме възпитано! Това е като да влезнете в магазин и да кажете "МОЛЯ един хляб"... или "АКО ОБИЧАТЕ добавете към сметката ми и един вестник"... плаща ме си за услугата но въпреки това използваме МОЛЯ, АКО ОБИЧАТЕ... абсурдно? Но възпитано!Дайте да не се озлобяваме допълнително.. правилния подход е да възпитаме администрацията, да ни отвръща с "Заповядайте! Ще Ви обслужим отново с удоволствие!"
      FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

perlsite написа:
        правилния подход е да възпитаме администрацията, да ни отвръща с "Заповядайте! Ще Ви обслужим отново с удоволствие!"
        Някога това да ти се е случвало? На мен за съжаление не.

Коментар

В това е проблема...
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Е, когато киснат там за 200лв. няма как да стане...
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Така е.. това е и причината последният път (преди седмица) да не се развикам в пощата на едни служителки и да им търся отговорност за (без)действията си и времето което ми загубиха... защото знам, че работят за мизерно малко пари и откровенно им е трудно да бъдат усмихнати и любезни.. така е на всякъде където се работи с хора, а заплащането е ниско. Но проблемите със сигурност няма да се решат с премахването на "моля".. нито пък ще станат по-бързи и ефективни...Проблемът ще се реши когато започнат да си ценят работа, когато парите които взимат са достатъчно много за да не посмеят да рискуват работата си!
              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Е, когато киснат там за 200лв. няма как да стане...И 1200 лв да им дадеш пак така ще те обслужват. Я виж депутатите какви заплати им дават и как зверски пак крадат.
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Депутатите са друга стока... те не разчитат на доходите от парламента а и освен това те не се притесняват от това да си загубят работата (най-малкото няма кой да ги уволни и доволно биват преизбирани на всеки 4 години).Виж друга е историята ако работиш добре платена работа и изпитваш истински страх да незагубиш работата си.. тогава се кротват и не смят да гъкнат...
                  FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Какво да ви кажа колеги, като работещ в държавна институция, но нямащ връзка с обслужването на гражданите искам да кажа че всяка страна е права за себе си .... но това не е породено мисля от самата държавна институция като такава. Подобни случки се наблюдават и в частните фирми и организации. Мисля че това е породено от нашия ’балкански’ манталитет и възпитание. Имам тайната надежда моите внуци да са го преодолели това отношение между хората. Но както се казва - битието определя съзнанието - та докато ни е такова материалното положение така ще се държим и един към друг.А доколкото до инициативата има ли значение какво ще пише - МОЛБА - ЗАЯВЛЕНИЕ - ИСКАНЕ или НИЩО - важно е друго - всеки да изпълнява задълженията си и по този начин ще са изпълнени и правата ни.Благодаря за вниманието отделени на държавните служители.инж.И.Иванов - гл.експерт ИС НОИ - РУСО- Русе
                    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Vladim написа:
                      Е, когато киснат там за 200лв. няма как да стане...
                      Е докато ни е такова мисленето, такова ще е и отношението! Не казвам, че 200 лв. стигат ... ама като не им се кисне там за 200 лв. да се махнат и да си намерят друга, по-добре платена работа! Едва ли някой ги държи насила... Като пък не им стиска да се махнат щото са на преклонна възраст (както в повечето такива институции) да си гледат работата както трябва............
                      TEMPRA 1.6 i.e. S

Коментар

ivo написа:
                        Благодаря за вниманието отделени на държавните служители.инж.И.Иванов - гл.експерт ИС НОИ - РУСО- Русе
                        Хехе! това бях го пропуснала да го прочета Yellow_Flash_Colorz_PDT_04Много ти е официално представянето, колега Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
                        TEMPRA 1.6 i.e. S

Коментар

С две ръце съм "ЗА". Това е една инерция и анахронизъм от време, което помня (а не ми се иска) много добре и което време, напоследък не Ви ли се струва, че се завръща бавно, но сигурно? И на мен ми е писнало от такива "свлачища", разбирай лелки, тетки и чичковци, които са всезнаещи и необорими чиновници от време уно. Много ги обичкам такива и много се радвам като почнат да ми спорят. Става красота. :D старши експерт в Дирекция "АКРРДС" отдел "държавна собственост" Областна администрация КюстендилКирил Кирилов
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            С две ръце съм "ЗА". Това е една инерция и анахронизъм от време, което помня (а не ми се иска) много добре и което време, напоследък не Ви ли се струва, че се завръща бавно, но сигурно? И на мен ми е писнало от такива "свлачища", разбирай лелки, тетки и чичковци, които са всезнаещи и необорими чиновници от време уно. Много ги обичкам такива и много се радвам като почнат да ми спорят. Става красота. :D старши експерт в Дирекция "АКРРДС" отдел "държавна собственост" Областна администрация КюстендилКирил Кирилов
                            Хе-хе Кики! С това "АКРРДС" може да играем на вързано ве! Сиреч който го разшифрова "ПИЧЕЛИ" който не "НИ ПИЧЕЛИ"! Както навремето се гъбаркахме с това "ГДМПБУ".Но все-пак мисля, че руснаците са царе на тези простотии. ГАЗПРОМТЕХЕНЕРГОПЛЯСБУМТРЯС
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                              kiro_of_the_day написа:
                              Хе-хе Кики! С това "АКРРДС" може да играем на вързано ве! Сиреч който го разшифрова "ПИЧЕЛИ" който не "НИ ПИЧЕЛИ"! Както навремето се гъбаркахме с това "ГДМПБУ".Но все-пак мисля, че руснаците са царе на тези простотии. ГАЗПРОМТЕХЕНЕРГОПЛЯСБУМТРЯС
                              Nino, ами то къде мислиш са учили всички наши ненагледни управници, ако не в СССР? Девиза им е "Нищо ново не научих, но и нищо старо не забравих". А иначе си е за смях, но означава "Административен контрол, Регионално развитие и държавна собственост". Последното съкратено е ДС, та отвреме на време се бъзикам, че работя в новата ДС.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X