Колеги помогнете да издиря някой да предлага такова нещо. И понеже мястото в заглавието е малко да обесня подробно какво търся. Трябва ми смесител за топла и студена вода на който си задаваш изходната темпетатура и той да си я потдържа независимо от тепературите на входящата. Като отклонението може да е +/- 2-3 оС
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смесителна термо батерия автоматична
Collapse
X
-
Аз съм в къщи с две такива - за баня и за мивка. Много съм доволен. Купих ги преди 3 години от складовете на една Бургаска фирма - АСМ се казва. Моите са китайски на цени 96 и 61 лв. съответно. Скоро търсихме с мой приятел, но не намерихме като моите. Иначе на Практикер Бургас имаше някакви за баня ( неизвестно какви) и той си купи на разпродажба за 110 лв. Иначе са скъпи - има Немски и Италиянски на цени от 300 лв. и нагореA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Благодаря колеги ще видя първо в Практкера. А иначе трябва ми за в къщи да го монтирам към пералня. За да мога да ползвам топлата вода от един слънчев колектор лятото. А всъщност и и през зимата защото бойлера е вързан и към локално парно. Точноста не е нужно да е голяма защото ако се налага водата ще се до подгрее от вградения нагревател.
Коментар
-
lov написа:Благодаря колеги ще видя първо в Практкера. А иначе трябва ми за в къщи да го монтирам към пералня. За да мога да ползвам топлата вода от един слънчев колектор лятото. А всъщност и и през зимата защото бойлера е вързан и към локално парно. Точноста не е нужно да е голяма защото ако се налага водата ще се до подгрее от вградения нагревател.A17DTС/S
Коментар
-
То че ще търся китайско е ясно. А и що все смятаме че щом е от там е с лошо качество и ще се скапе бързо. На доста стоки съм попадал които единствено конкурират марковите единствено с цена няколко пъти по ниска. Иначе с марково при тия цени не си заслужава защото икономия никаква, даже само набутване. А пералнята по принцип за високите температури пак ще си до загрява водата защото става много сложно да я преправям и нея. Макр че съм виждал и перални с отделни входове за топла и студена вода но за съжаление такива не намерих някой да предлага у нас. Но едно е да подгряваш водата от 15 оС до 35-40 оС за предпрането и до 60 оС за същиското и да почваш от по високата температура при условие че я имаш в наличност тази вода. А и идеята е този смесител да излиза и на отделен кран на мивката в кухнята и да си имаш винаги подходяща по температура топла вода за измиване да не говорим, че до нея е и съдомиялна машина дето пак ще черпи топла вода. Вообще идеи за ползване колкото изкаш. Нали от години съм пощурял на тая тема. Ама не ми се рабичкваше кухнята за да ги реализирам но сега ми предстои тотален ремон и ие време да ги реализирам. А за икономиите то си е ясно колко се губи докато нагласиш температурата да не говорим че при слънчевите колектори особено лятото винаги има енергия в излишък и така и не я ползвам. От което разбира се аз губя като наливам пари в енергото защото уредите ни са конструирани да ползват само ел. енергия за подгряване на водата. А за колегите които не са си правили сметка относно разходите на ток да знаят че най големия бирник в сметките за ел. енергия е подгряването на водата на различните уреди които ползваме. като пример мога да дам че един 80 л. бойлер за 3 членно семейство средно на месец харчи около 200 кВ/Ч ел. енергия.. Добавете и другите консуматори и става гадно в края на месеца като дойде сметката.
Коментар
-
Да, много си прав. У дома и аз съм луд на теми удобство и ефективност ( не ефектност ). В банята съм с такива батерии, в кухнята съм с проточен бойлер ( който макар и по-мощен) загрява точно необходимата вода и само от него усетих разликата в енергопотреблението си. Голям бич за мен е т.н. излишна енергия, която заплащаме с неефективните уреди. Понеже преди 3 години бях новодомец не жалех средства за съвременни уреди и се убедих, че със старите уреди ( печка Раховец, бойлери без терморелета и пр.) плащах на оня дето духа.A17DTС/S
Коментар
-
На ел. бойлерите от по старото поколение беше зложено 20% загуби от изолацията. Срещал съм го в конструктивна документация. Та на един такъв с големите кожуси дето бяха със стълкена вата го натъпках с млян дунапрен. То тогава нямаше и да се предлага техническа пяна а и цената и дори сега не е приемлива за такива цели. Та след тази реформа по една седмица си държеше топлото. А прточни има много отдавна само дето у нас от скоро почнаха да ги предлагат. Преди повече от 15 години един познат ми домъкна от немско една купчина свалени от някъде да му ги възтановявам колкото мога. Като видях мощности от 21 кВ ми се изправиха косите. Но после и аз схванах че хората са прави като ползват директно загратата вода и избягват термозагубите. Само че сега и при нас е трудно да се монтира таова нещо защото са трифазни а при нашия станадарт на ел. инсталациите малко са жилищата захранени така. Даже един от тия бойлери ми е останал и съм му вдигнал мерника да го слагам на вилата, че поне там успях да прекарам трифазно захранване.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар