Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Iphone официално в България!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    jenshen73 написа:
    Това го пиша от айфона. Моето мнение пасва с това на градския за цената-твърде висока е. Аз лично повече от 400лв. не бих дал, а и не съм. Но иначе - нито е забивал нито проблеми съм имал с него. Дори всичко, което съм очаквал от него си е ок. Бърз, голям дисплей и невроятен мултипоинт интерфейс. Уинмпбайл в това отношение е мега зле.
    Чакайте сега, не говорим за цена...Аз имам един принцип - повече от 300-400лв за телефон не давам, за никого, дори и за себе си, да не говорим, за някой друг.Конкретно Айфона ми излезе 350лв - приятел ми го донесе от САЩ, без надценки и др... То толкова си струваше в долари. Сега новия 3Г е проблемен да се купи на цената от $200 - много са кофти договорите и няма измъкване от тях. А 1000лв са си безбожно много пари - аз затова и не съм си взел още новия модел.А иначе като машина - който и уинмобаил да имате - се тия лайна, ОС на айфона е по-стабилна.Не забиват само нокиите от 1, 2 и 3 серия, моля ви се, а и СЕ от малките серии дето не са повече от тутурутка.Иначе в айфона има доста неща които ме дразнят, ама тези които обичма са много повече от тях Даже днеска съм решил да го кача на 2.2.1 - щото сега съм с 2.1. Готиното на айфона може би е и общността която има около тази джаджа - http://iphone-bulgaria.com/forum/Там са по сплотени и от нас, а информацията наистина е тонове.Както и да е - всичко е въпрос на лично решение.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

    Коментар


      #17
      ЗА приложения за Iphone не знам дали липсват...скоро четох някъде, че AppStore вече имало над 20 000 приложения! Поздрави.
      Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

      ...E90..incoming..!!

      Коментар


        #18
        Един приятел си взе от САЩ. Още там дисплея му се прецакал и го ремонтирали. Върна се тука и пак се прецака. После не знам какво е станало. Иначе спор няма - дизайн, дисплей са много впечатляващи. Аз имам Nokia N82 и съм много доволен.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

        Коментар


          #19
          iPhona е негоден за употреба в натоварен делничен ден когато всяка секунда е ценна и всичко трябва да става бързо. Той става да си седне човек в парка или в кафето и да си играе с него. Общо взето е чисто моден аксесоар. Има доста добри технически решения, както и всички продукти на Апъл, но нещата спират до там. Функцията е за сметка на дизайн и мода. Аз не искам такъв телефон. Телефона трябва да е в помощ не в тежест на собственика. Телефона трябва да ми служи а не аз на него и да се съобразявам с прищявките му. :D Можех да го взема от америка за никакви пари, взех един от тука да го видя що за чудо е преди да го поръчам от щатите и за малкото време дето беше при мене разбрах, че всичко е "гъзърлък". И се отказах. Доброто старо СЕ К810 ще продължи да ми служи и няма да го заменя за такива фешън залъгалки...
          KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
          Land Rover Discovery 2.5TD '94
          EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
          EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
          EX: Fiat Regata 1.7D '84

          Коментар


            #20
            Yavor написа:
            ....А иначе като машина - който и уинмобаил да имате - се тия лайна, ОС на айфона е по-стабилна....
            Колега, в момента съм с Асус П535 и Мобайл 6.0.За година и половина да ми е забил 2-3 пъти и то само и единствено, когато съм качвал някакъв незнаен софтуер.От поне 6 месеца не съм го рестартирал с изключение на 2-3 пъти, когато ми е падала батерията!
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

            Коментар


              #21
              цЪк
              Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

              ...E90..incoming..!!

              Коментар


                #22
                Май проблема на уиндоус опира до ресурса на машината на която се изпозлва - стария ми QTEK 9100 трудно изкарваше две седмици без ресет, сегашния HTC Touch Diamond с месеци не съм го ресетвал, а честичко си играя да качвам всевъзможен софтуер с съмнителен произход. С домашния ми комп по подбен начин седят нещата - след последните няколко ъпгрейта не го гася с месеци, преди рядко изкарваше деня без да зависне. Яворе всяка операционна система за мобилни телефони си има общност и съответно форум и навсякъде ти помагат с каквото могат. Само едно ми е направило впечателние само в форума на Айфон оплюват другите системи в всеки друг форум било за симбиан или уинмобайл има и разделче за Айфон но не за критики, а и той си има недостатъци. Там са малко като автомобилне форум в който ако заговориш за друга марка и става чудо

                Коментар


                  #23
                  stenli написа:
                  Яворе всяка операционна система за мобилни телефони си има общност и съответно форум и навсякъде ти помагат с каквото могат. Само едно ми е направило впечателние само в форума на Айфон оплюват другите системи в всеки друг форум било за симбиан или уинмобайл има и разделче за Айфон но не за критики, а и той си има недостатъци. Там са малко като автомобилне форум в който ако заговориш за друга марка и става чудо
                  Прав си че са малко сектанти, аз затова и имам само десетина мания за последната година.Но иначе колкото инфо съм попил от там - не е истина.А спора за телефоните е същия като за колите - няма разлика. Нали знаете мнението е като гъза - всеки си го носи и си е негово Както и да е - аз уважавам другите производители на телефони - особено СЕ - не случайно ползвам като втори телефона К810 - наистина е невероятна машина - малкия си играе с него по половин ден като го спипа и не успял нищо д аму направи вече 6 месеца Всяка марка има успешни и не толкова успешни модели, истината е това, което ползваш да ти легне на сърцето и да ти доставя удоволствие.А един колега нагоре беше писал че Айфона не ставал за забързаното ни ежедневие - аз не виждам защо, но това е друг въпрос. За мен най-големия недостатък по специално на 2Г модела е че при слабо покритие не се държи добре, ама не пътувам прекалено често и не ми пречи. Останалото е по скоро специфика, отколкото проблем.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                  Коментар


                    #24
                    Еипъл са марка която произвежда ЛайфСтайл продукти общо взето гъзарски продукти правят със готин дизайн. естествено ТОВА СЕ ЗАПЛАЩА !
                    Bravo GT 1.8

                    Коментар


                      #25
                      loop написа:
                      Кое точно е смешното? Че е изкарал 1000 часа работа и продължава без да показва стотните от секундата защото няма място? Или това, че всеки може да направи приложение което да изглежда все едно е бъг в телефона? Според мен - най-голямата гавра, ползвана от НАЙ-много хора е операционната система Windows...И има твърде много хора, които дори си го признават...
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                      Коментар


                        #26
                        Такова е мнението на човек който гледа на повърхността. Уиндоус си има проблемите точно защото е направен да угоди на всеки. Вярвайте ми, не ви се ще в света да нямаше PC, а само Епъл и Мак-ове. Много ми е интересно как ще реагира ОС-а на Мак ако го подложим на тестове със стотици милиони сбирщайн щайги. После да пуснем всеки да пише какви ли не софтове. А после да пуснем още няколко милиона тея софтове да ги кракват, съответно бърничкат из кода им къде адекватно къде не. Па после да мерим стабилност, вирусоустойчивост и какво ли не.Спомням си как като питаха един шеф в Майкрософт защо в програмата са открито хиляди грешки той каза ’Това не са грешки, това са потенциални точки на развитие’.Останалото е запалянковщина.Между другото УинМобил няма много общо с Уиндоус освен производителя. По съвсем различен начин се работи, със съвсем различни софтуери и съответно - проблеми. Това е все едно да кажеш, че мотоциклета БМВ е лош, понеже и колата БМВ е лоша.И последно - айде да не забравяме кой спаси преди десетина години Епъл от фалит с една хубава финансова инжекция.

                        Коментар


                          #27
                          zloben9000 написа:
                          Еипъл са марка която произвежда ЛайфСтайл продукти общо взето гъзарски продукти правят със готин дизайн. естествено ТОВА СЕ ЗАПЛАЩА !
                          Не знам за BO , моята работа е предпечатна подготовка и дизайн, с това се занимавам от 1992 - вече 17 години. Навсякъде казвам че имам невероятния късмет че съм работил и работя само и единствено на Apple компютри - работил съм на: Quadra 800, Power Macintosh 7300, Macintosh G3, Macintosh G5. В момента съм на Power Mac (два четирирядрени Xeon-a на 2.8 GHz, 6 GB RAM ). Преминал съм през всички големи операционни системи, като се почне от System 7 та до актуалната MAC OS X 10.5. И смятам че машинките струват всеки цент, който е даден за тях и са се изплатили стократно, ако не и повече. Ако имах финансовата възможност домашните ми машини също щяха да са Apple. Понеже темата е за iPhone по принцип - имам собствено (положително) мнение за него, което не смятам да натрапвам. Естествено че не притежавам телефона, защото имаме интересни разбитания за ценообразуване в България (а и Globul .... ) - да не говорим че iPod Touch е не по-лоша алтернатива, защото изповядвам правилото "Отдай кесарювото кесарю, Божието Богу" (в смисъл телефоните са за да се говори с тях, за всичко останало си има фотоапарати, компютри и т.н.).Като цяло оставам с усещането че критиците на iPhone (Apple) са в положението на лисицата от "... гроздето е кисело..." А и с ръка на сърцето трябва да кажем, че ако Apple не бяха хвърлили камък в блатото с първия айфон още дълги години нямаше да има раздвижване сред производителите - я вижте сега какви модели телефони има на пазаря . Който харесва джажата ще си я купи. В края на краищата за всеки влак си има пътници Yellow_Flash_Colorz_PDT_06И накрая - обидното за мен, е че България не съществува на картата на Apple, докато всичките ни съседи (включително Македония !!! ) са там. Което ме кара да си задавам някои въпроси за Българския iPhone...
                          ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                          ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                          ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

                          Коментар


                            #28
                            jenshen73 написа:
                            loop написа:
                            Кое точно е смешното? Че е изкарал 1000 часа работа и продължава без да показва стотните от секундата защото няма място? Или това, че всеки може да направи приложение което да изглежда все едно е бъг в телефона? Според мен - най-голямата гавра, ползвана от НАЙ-много хора е операционната система Windows...И има твърде много хора, които дори си го признават...
                            Това е заради това
                            stenli написа:
                            Май проблема на уиндоус опира до ресурса на машината на която се изпозлва - стария ми QTEK 9100 трудно изкарваше две седмици без ресет, сегашния HTC Touch Diamond с месеци не съм го ресетвал, а честичко си играя да качвам всевъзможен софтуер с съмнителен произход. С домашния ми комп по подбен начин седят нещата - след последните няколко ъпгрейта не го гася с месеци, преди рядко изкарваше деня без да зависне. Яворе всяка операционна система за мобилни телефони си има общност и съответно форум и навсякъде ти помагат с каквото могат. Само едно ми е направило впечателние само в форума на Айфон оплюват другите системи в всеки друг форум било за симбиан или уинмобайл има и разделче за Айфон но не за критики, а и той си има недостатъци. Там са малко като автомобилне форум в който ако заговориш за друга марка и става чудо
                            И все пак ...
                            loop написа:
                            Iphone - може да има още какво да се желае от него, но всичките му функций компенсират това -> #1..!!Apple - #1 от всяка гледа точка - за мен лично!Само човек, който е работил с продукти на Apple знае за какво става въпрос.Поздрави.
                            И аз съм фен..!!
                            Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

                            ...E90..incoming..!!

                            Коментар


                              #29
                              Сега, само да кажа - с компютри се занимавам от 1988г. Професионално - от 1996г. Работил съм на двете платформи - Windows и MacOS X. В момента разучавам (признавам си) Linux, имам скромен опит с батко му UNIX (Sun). Та текущо MacOS е изцяло или почти изцяло базирана на Linux, т.е. всичко, което работи с Linux може да се имплементира със MaxOS. Защо и как на Linux му стигат 256MB да работи прекрасно, а на MS Windows Vista - 2GB са и малко? Защо примерно 10 прозореца на тоя форум във Windows ми заемат 528MB памет, а в Linux със същите настройки на Firefox (дори същата версия) - само скромните 96MB? Или искаш да кажеш, че виждам по различен начин страницата?BO по-горе вметна, че имало несъвместимост между файловете ма MS Office и Apple Office - много ясно, то несъвместимост има и между MS Office и MS Office. Това да не можеш да разработиш един стандарт и да работиш с него е ... тъпо, дори ... много тъпо. Имам една оферта писана през 1996г. на Apple - оня ден за експеримент реших да я отворя с Apple - ами отваря си се, версиите на софтуера, които са изтекли от тогава до сега - доста ...Всъшност съм на ясно какво е PC платформата и какво е Apple, какви бяха едно време разликите и какви са сега. Как примерно е възможно един Apple да е дебел колкото тефтер (не говоря за лаптоп) и да работи прекрасно със софтуера нужен да се свърши работата на клиента и как междувременно PC е Tower Case огромна, грозна кутия, която не само, че забива, а периодично просто спира. Параметри- 4х и повече над Apple. Но няма смисъл да пиша, привърженици на Windows - много, но това е начинът на Бил Гейтс - пусни им дозата без пари, после сами ще ти ги дават - едно време всички версии се крадяха много лесно, постепенно започна да става все по-трудно и по-трудно и очаквам Windows 7 когато излезе - да не може да се краде...П.П. По темата - утре ще видим колко "официално" ще е iPhone в България - ако картата ми отключи телефона ми ... ще пиша - първи ще съм!
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                              Коментар


                                #30
                                Аз не разбрах каква е пряката връзка между РС и Windows, ама айде.Относно държавите, в които официално се продава iPhone - Македония не ме подразни, но ме дразни наличието на почти всички африкански държави при липсата на един член на ЕС... както и да е.iPhone бих си взел, но не и на тези цени, на които се продава в момента. Не че не дадох преди години близо 800 лв за сегашната ми Nokia N70 де...

                                Коментар

                                Working...
                                X