Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си поговорим за..пешеходците!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не са само пешеходците... хора научете децата си да се оглеждат преди да отворят вратата на колата! Последния път ми се случи по Фердинандова от Гладстон посока към Краснодар. Колегите от Бургас знаят каква теснотия е там особено като наспират и микробуси. В момента в който се изравнявам с багажника на една кола и задната врата се отваря и изскача едно дете. Ама не да кажеш първо да отвори вратата и после да слезе ами направо се изсипва още с отварянето, знаете ги как слизат децата с раница на гърба. Спрях сигурно на 10см от него. Ако нямаше врата и да кажем не мога да спра още 20см най-много ще го бутна и ще падне. Но при отворена врата още 20-30см спирачен път и не ми се мисли каква картинка щеше да стане. После теглих една дълга благословия на баща му, защото то детето не е виновно, че не са го възпитали.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колежке ти с 130 на къси ли караш , и без това на нашите колички фаровете за нищо не стават.... ако си била пуснала дългите си щяла да ги видиш доста от по-далече и да намалиш, като се движиш с висока скорост се кара по средата на пътя(когато е възможно), за да имаш място да меневрираш ако внезапно ти изкочи нещо на пътя.... но пак добре, че никой не е пострадал при случката. Аз лично съм свидетел как преди 6 години кола бутна един приятел и момчето почина.... сега като активен шофьор, знам че шофьора не беше виновен, просто като така ти изкочи пешеходец нямаш какво да направиш .... тъжно, е че момчето почина, а шофьора го пратиха в затвора , за една елементарна глупост се съсипва живота на хората.... Бъдете много внимателни
      Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
      Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

Еми карам на къси, например защото като пусна дългите и карам бързо, изведнъж може някой отсреща, който кара по-бързо да долети и да му попреча на движението и с това да е опасно. А аз карах в средна лента. Винаги карам в средна лента независимо от обстановката и т.н. Просто нямаше накъде да маневрирам.. единя е застанал в лява лента до мантинелата другия пред мен третия минава в дясна вече...накрая все пак завих на ляво към мантинелата, защото тоя пред мен така висеше и ми се пулеше, че н аправо го отнасях!
        Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Това си е редовно там разни мангали да пресичат като за последно.Никакъв усет за самосъхранение нямат тия.
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Пак ти казвам пали по свещичка за здраве като имаш възможност, защото едно малко невнимание или грешка се оказва фатална. Истина е, че пешеходците "незнаят къде се намират", няма такива ситуации на каквито съм бил свидетел.... просто седиш, гледаш и се чудиш: "Може ли да съществуват такива хора ", няма смисъл да давам примери, то е ежедневие на всеки който пътува с автомобил, или е също пешеходец..... просто нямам думи
            Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

trace написа:
              Това си е редовно там разни мангали да пресичат като за последно.Никакъв усет за самосъхранение нямат тия.
              То като се замисля, наистина там няма как да се пресече в момента. Преди имаше(преди-става дума по време на случката), но сега са направили навсякъде мантинела и хората са принудени да прескачат и да рискуват живота си. До скоро живеех точно там (става дума за околовръстното след омв бояна, където започва локалното) и имаше къде да се пресича, за да могат хората, които си ходят пеша да стигат до автобусните спирки (включително и аз преди да започна да карам). Сега, обаче не ми се мисли, когато се върна обратно там след 1, 2 години моята майка как ще пресича, като е възрастна вече и не може и да прескача мантинелите, като не вижда добре, като се кара бързо. Аз настръхвам... за ВАс не знам

Коментар

Аз вече не спирам на пешеходци. Просто няма смисъл защото идиота които изпредварва отляво, най-често в насрещното или по трамваиите линии, пешеходеца не забелязва.

Коментар

loop написа:
                  .... една жена, явно бързаща да хване автобуса, както спокойно си вървеше по тротоара изведнъж изкочи бягайки пред колата ми.....
                  loop написа:
                  ....искам да ти кажа, че спирката е на около 300-400м от това, което се случи, така че моля те...
                  Тва да не е била някоя нова мулти-жена, която е на 300 метра от спирката, и все пак решава че ще хване автобуса ? Е== ти жената, е== ти чудото. Добре че не ми е дОма Юсейн Болт пасти да яде пред такива жени. Поне си чети предишните постове, като пишеш, за да не стават смешки като тази.

Коментар

Хах, миналата седмица докато си чаках в задръстване на Ботев един пешеходец сам се удари в колата ми... просто гледаше на другата страна и ходеше, ама бързичко и така се изтряска в калника, че не можах да си удържа смеха 5 мин след това... на всичко отгоре ме гледаше странно, сякаш аз съм виновен за "сблъсъка" Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Пешеходеца в БГ е като кон с капаци, пресича където, както и когато си поиска... Лично аз съм се примирил с това и се дразня само на такива, които пресичат пътя по диагонал, а не напряко... просто ме дразни всичко ирационално, а то преобладава в действията на пешеходците... Има и друг тип пешеходци - прекалено предпазливите... ти го пускаш да премине, той си "чака да мине колата"... ужас.
                    M-Benz E 250 TD 150hp
                    M-Benz 200d 75 hp
                    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

ogi28b написа:
                      loop написа:
                      .... една жена, явно бързаща да хване автобуса, както спокойно си вървеше по тротоара изведнъж изкочи бягайки пред колата ми.....
                      loop написа:
                      ....искам да ти кажа, че спирката е на около 300-400м от това, което се случи, така че моля те...
                      Тва да не е била някоя нова мулти-жена, която е на 300 метра от спирката, и все пак решава че ще хване автобуса ? Е== ти жената, е== ти чудото. Добре че не ми е дОма Юсейн Болт пасти да яде пред такива жени. Поне си чети предишните постове, като пишеш, за да не стават смешки като тази.
                      хахаха ogi28b защо така засече човека Жената е била потомък на Бен Джонсън
                      Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

SokOtPraskova написа:
                        vital написа:
                        Аз лично не съм чул за глобен пешеходец !?
                        Брат ми има акт за неправилно пресичане Иначе една вечер си спомням как си изкарах акъла.. КАрам по новата част на околовръстното (локално, три ленти, мантинела, три ленти пак локално), та карам си 1 през нощта, без осветление, аз бях единствената кола на пътя в този момент. И карам си аз вече със 130км/ч и съм надънила едно прочувствено парче на WASP, изведнъж само в обсега на фаровете ми виждам някой да се движи Гледам трима изскачат през мантинелата и тръгват да минават пред мен точно, набивам спирачки, ама скоростта си е висока и не можеш да спреш веднага. Бяха трима единиа стои до мантинелата, втория пресича пътя а третия стои по средата и ми се пули и не мърда..абе в положение съм дет’ се вика "Ни насам, ни натам". Изведнъж чувам аз един удар - викам край! Спрях на милиметри от мантинелата, слизам да видя какво става (няма да Ви обяснявам как целия ми живот мина като на лента от притеснение) Мислех да избявам или да сляза?? Викам слизам пък дреме ми! Изскачам и гледам: една жълта Билла торба лежи зад мен (нея съм ударила! ), а трима мангали се сринаха да бягат през пътя, даже не се и обърнаха за торбата. Аз запалих и изчезнах.. Абе, от тогава доста ме е страх да карам нощтно време. Най-вече ме е яд, когато карам в Студентски град. Ей, там всеки си ходи където му падне...
                        Карала си със 130 в рамките на градът? И как после да те съжалявам, че си се претрепала? И как после да не ме е яд, че няма Кибер-КАТ да ти пратят сега един акт и да ти вземат книжката поне за една година. Вие жените, без изключения едва шофирате с 50км, а си представям какво камикадзе си била ти със 130... И после - съфорумците били за пример... Като оня ден едно говедо със сребрист Фиат Мареа Уикенд В8042?? дето на кръстовище при зелена пешеходна светлина ме опръска в дъжда - форсирайки с мръсна газ да мине като първа кола... Най-мършавите кучета май са си нашите... не голфърите...
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега това едва ли може да се нарече "в рамките на градът". Става дума за околовръстен път с 4 ленти и допустима скорост 80 или 90 (едно от двете). Не мисля, че е било фатално неразумно да съм със 130 в 1 през нощта, когато няма движение, а отсечката е права и широка и има условие за спиране, освен в случаите когато някой изскача от там където не трябва. А колкото до претрепването, аз така или иначе не искам да ме съжаляваш. Не ми говори глупости, ти съм 100% сигурна, че си карал доста по - безрасъдно от мен.

Коментар

SokOtPraskova написа:
                            vital написа:
                            Аз лично не съм чул за глобен пешеходец !?
                            Брат ми има акт за неправилно пресичане Иначе една вечер си спомням как си изкарах акъла.. КАрам по новата част на околовръстното (локално, три ленти, мантинела, три ленти пак локално), та карам си 1 през нощта, без осветление, аз бях единствената кола на пътя в този момент. И карам си аз вече със 130км/ч и съм надънила едно прочувствено парче на WASP, изведнъж само в обсега на фаровете ми виждам някой да се движи Гледам трима изскачат през мантинелата и тръгват да минават пред мен точно, набивам спирачки, ама скоростта си е висока и не можеш да спреш веднага. Бяха трима единиа стои до мантинелата, втория пресича пътя а третия стои по средата и ми се пули и не мърда..абе в положение съм дет’ се вика "Ни насам, ни натам". Изведнъж чувам аз един удар - викам край! Спрях на милиметри от мантинелата, слизам да видя какво става (няма да Ви обяснявам как целия ми живот мина като на лента от притеснение) Мислех да избявам или да сляза?? Викам слизам пък дреме ми! Изскачам и гледам: една жълта Билла торба лежи зад мен (нея съм ударила! ), а трима мангали се сринаха да бягат през пътя, даже не се и обърнаха за торбата. Аз запалих и изчезнах.. Абе, от тогава доста ме е страх да карам нощтно време. Най-вече ме е яд, когато карам в Студентски град. Ей, там всеки си ходи където му падне...
                            Ако беше ударила торбата с тази скорост, този, който я държи щеше да загуби равновесие и да падне. Това не е за хвалба - ти си поредният убиец на пътя, а това, че са били цигани - няма значение - утре може да е всеки от нас. Жалко, че има повече и повече хора, които се пъчат с подобни глупости и мислят, че е нормално - за това и толкова много народ умира по пътищата.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

тя колежката нали има вече една кола тотална щета или се лъжа?Аз със 130 съм карал един единствен път на магистрала Тракия, и то за малко. мале...мале...
                              Alfa 147 JTD 115 hp
                              ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Стига плюхте мацката .... идеята е, караш с такава скорост, с която колата е под твой контрол, аз понеже си знам възможностите си преценявам как да карам, а това за зимането на книжката... разделих се с нея за 2 месеца това лято , но нямам дори и леко чукване от както съм шофьор, и дано да нямам и в бъдеще.... но ВСЕКИ си има глава на раменете и си преценява какво прави
                                Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

Working...
                                X