Ако някой е по запознат и може да ме светне в тази материя.Става дума за потенциална покупка за земя за строеж в бъдеще на едно или дву-фамилна къща. Какво трябва да се търси - например с виза в регулация и т.н. или ...Какви са рисковете в единия и другия случай. Предполагам, че вкарването в регулация е рискован процес с неясен край.Също ако някой пък продава нещо в София или около София, би ми било интересно! Вероятно нещо около декар в не индустриална зона около София (от рода на Бистрица, Драгичево, Рударци ....).Мерси предварително на отзовалите се!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на земя в София и около София
Collapse
X
-
Браво за идеята ти за инвестиция, немога да ти помогна с отговор, но се сетих за Марк Твен който казва: Купувайте земя, че вече не се произвежда.ПС Я колко интересно се получи този пост ми е 1199! Красиво число.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
-
Трябва да търсиш земя мисля ,че беше над 500 кв.м. защото иначе не можеш да вземеш разрешително за строеж.Такава става мисля само за слагане на временна постройка ,но може и да не е така.Иначе гледай да е в регулация иначе ти трябва да се занимаваш.Успех с инвестицията.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Humppa
Хубаво ще е парцела да има виза. Сьщо така гледай имота да има лице към улица, да има ток и вода. Успех
Коментар
-
Хубавото на земята извън регулация е, че вече можеш да се пазариш доста за цената. Лошото е, че въвеждането в регулацията е маааалко рисковано начинание, както сам каза, но не е нещо невъзможно или нещо кой знае колко скъпо.Личните ми наблюдения показват, че в момента в районите за които говориш, както и на другия край на София - Подгумер, Световрачане и т.н., можеш да купиш кв.м. нерегулирана земя в порядъка на 30Е (с готови пари и пазарлък), докато въведена в регулация, става три пъти по-скъпа. Простата математика показва, че за 1000кв.м. земя в регулация ще дадеш 50’000Е повече, което е абсолютно безсмислено, защото регулацията няма как да ти струва толкова, но пък ще се наложи да вложиш време и нерви в нерегулираната земя.
Коментар
-
Мисля че ако изчакаш до есента сделката ти ще е още по-изгодна. Цените има още накъде да потъват, особено сегмента към който си се насочил.Аз също имам мечта за такава къща, но като обмислям евентуалните проблеми - с доста неща мога да се справя, но с две не мога. Едното е как да опазя къщата от крадци, другото е абсолютната безпоследственост за комшии които си правят каквото си щат. Даже сега да няма такива - като нищо след година може да се появи някой животновъд и да ти овони душата.
Коментар
-
Писах ЛСAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
maiska
Защо ЛС? И на нас ще ни е интересно да разберем за какво да се подготвим ако искаме да вкараме в регулация нерегулиран парцел А иначе за цените - в северната част на София, първа линия след околовръстното - Мрамор, Доброславци, Нови Искър, Костинброд и т.н. - парцел в регулация може да се намери и за 30 евро на кв.м. Това е цена която предлагат продавачите. Има и такива които искат по 40-50 евро, но повечето хора са реалисти. Парцели ДО регулация вървят между 20-25 евро на кв.м. В такива случаи (парцел до регулация) вкарването в регулация ще е по-лесно... Но за самата процедура - нека някой, който го е правил да каже.
Коментар
-
А на ЛС за друго. За регулацията мога да пиша тук и то камари.... но... е е лесно 1. Проверявате дали земята попада във зона за строителство. Онлайн на сайта www.gis-sofia.bg или http://sofproect.com/maps26012009.aspx - тук са последните изменения. Ако земята не е в подходящите зони.... забравете. Не се подвеждайте в никакъв случай по прикзки от сорта на че е до регулация, това не е никаква гаранция.2. Подавате заявление за допуск до градоустройствена процедура - ИПР-ПЗ - ако терена е извън границите на урбанизираните територии в ДАГ иначе в районната община. Тук чакате ... между месец и шест месеца.... 3. Ако получите заветния Допуск - с него и всички документи отивате в Геокад’93.(www.geocad93.com). Ще питате - защо точно там? Ами защото проектите на тази фирма минават на всякъде, скъпички са, но в цената им влиза и това да минават на експерния съвет после....4. След около месец и 800 лева получавате проекта и го внасяте или в ДАГ или в района (съгласно т.2)5. След като го внесете - независимо къде - проекта в един момент стига до районния ви техник, който има нелеката задача да уведоми непосредствените ви съседи че вие си вкарвате мястото в регулация. Тук започва веселата част, защото обикновено техника не знае кои са съсъдите, а и да знае, казва че не знае.... а да каже че ги знае, казва че не им знае адресите.... с две думи... очаква знаете какво.... Ако му спечелите доверието ви дава един разписен лист, с когото вие намирате и обикаляте съседите си, ако, естествено, ги знаете кои са. И тъй като тези места са били на "деда му" който "е имал 16 деца" от които сега са живи например 30 наследника, то вие трябва лично да ги обиколите, човек по човек, да им покажете проекта, да им обясните какво точно правите и те да се разпишат на разписния лист. Дори и само един да откаже, става весело.... процедурата се стопира... е имало някакви начини да не се случи това, ама вие сами се сещайте....6. След като надлено сте уведомили съседите си че сте внесли проект за ИПР-ПЗ, изчаквате мига той да бъде внесен на РЕСУТ или ЕСУТ в ДАГ, и се молите там някой от вездесъщите чиновници да не се заяде. Ако проекта е на горната фирма, обикновено заяжданиците не се случват.7. След минаването на съвет, изчаквате негово величество юриста да изготви заповедта за изменението, а негово високоблагородие лавния архитект (на района или Диков) да я подпише.8. Така подписаната заповед наново обявявате на съседите си, по същата процедура, по т.5. Идеята е че дори веднъж да сте се справили с огромното количество съседи, трябва да го повторите... ами повторението е майка на знанието, както се казва 9. След 14 дневен срок ако някой от съседите не обжалва - например защото е решил че как така "ти че карваш у регулация, а я не можем оти немам пари" заповедта влиза в сила.... и честито.... вече сте горд собственик на УПИ (урегулиран поземлен имот).10. И се молете да има ток наблизо, и водопровод... защо сагите с ЧЕЗ и Соф. Вода.... няма и един ден да ми стигне да ги опиша.От един горд собственик, успял да направи това.... отнема средно около годинка.ааа...забравих...П.С. Имало някакви посредници които срещу 5-10Е/м2 "оправяли" всичко това.... иначе са около 1000 лв държавните такси.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
maiska
-
колега мога да ти препоръчам един район (за сега малко застроен) раиона е между Божурище и село Гурмазово цените варират м/у 25 и 35Е парцелите в този раион са в регулация дядо продаде там място лятото на цена от 30Е ако искаш мога да разпитам кои продава и на каква цена (без да минава през брокер)ПС: местата са на около 7-8 км от софия и е спокоиноШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар