Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Магнитен омекотител на вода

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Магнитен омекотител на вода

Тази джаджа работи ли наистина?
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Колкото и магнетизатор за горивото сигурно... Това с магниотите е голям бизнес ! Извинете, колежке, за спама. Наистина нямам инфо за водата, но за горивото - със сигурност не върши работа!

Коментар

ogi28b написа:
      Колкото и магнетизатор за горивото сигурно... Това с магниотите е голям бизнес ! Извинете, колежке, за спама. Наистина нямам инфо за водата, но за горивото - със сигурност не върши работа!
      Идеята не е да се използва по-малко вода, а да се омекоти. Ако някой има инфо - нека да сподели. До момента съм намерила само 2 вида - единият е с размер на половин пералня и струва 1500, които, в никакъв случай няма да дам, другият - незнам колко струва, но е само за перални, а аз искам да сложа и на бойлера.

Коментар

За какво ти е мека вода в бойлера? Освен че ще образува по-малко котлен камък?При къпане кожата ти ще стои мазна... много мразя да се къпя с мека вода.Прочетох в нета за тези омекотители - бе може и да вършат някаква работа, но аз никъде не съм видял в промишлеността да се ползва този метод за омекотяване.А при парните котли е изключително важно водата да е минала през обработка (не е само омекотяване). Но там всичко се върши по химичен път.Това е май нещо като магнитните наколенници на Д-р Ливайн

Коментар

Immortal написа:
          За какво ти е мека вода в бойлера? Освен че ще образува по-малко котлен камък?При къпане кожата ти ще стои мазна... много мразя да се къпя с мека вода.Прочетох в нета за тези омекотители - бе може и да вършат някаква работа, но аз никъде не съм видял в промишлеността да се ползва този метод за омекотяване.А при парните котли е изключително важно водата да е минала през обработка (не е само омекотяване). Но там всичко се върши по химичен път.Това е май нещо като магнитните наколенници на Д-р Ливайн
          Защото е газов и миналата година меките връзки се запушиха от котления камък - вода имаше само в кухнята, защото там не ползвам вода от бойлера. Все още водата едва капе в едната баня, защото нямам време да сваля батериите и да ги изчистя. А бойлерът не включва, ако няма достатъчно дебит, което означава, че всичко пак трябва да се разглобява след 1-2 години.

Коментар

Working...
          X