Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК тихомълком си обира кабелите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

БТК тихомълком си обира кабелите

Днес разбрах, че в нашето село (а вероятно не само там) БТК прекратява предлагането на кабелни телефонни линии. На настоящите абонати са раздали по един GSM с вид на домашен телефон, като до края на месеца спират поддържката на старите телефонни линии. Номерата се запазват като цяло - добавят им по една 2-ка отпред. Проблемът е например, че моят приятел, който ми се оплака, по принцип живее в двуетажна къща и досега си ползваше един безжичен телефон, още повече лятото като седнем отвън на беседката му, телефонът може да си го вземе. Сега даденият им от БТК телефон обаче е само един, на практика изглежда като обикновен телефон, но трябва да е постоянно включен в контакта, с което става НЕподвижен.Отделно че става зависим от електричеството, и при бедствие няма как да се обадиш на 112 например, ако няма ток.Някой знае ли някакви подробности?П.П. Мен лично не ме засяга. БТК съм ги отрязал тотално отвсякъде.П.П.П. Не става въпрос за някое отдалечено безлюдно селце, а за най-близкото до Ямбол село, на практика квартал, в което живеят над 1500 човека.

Знам от колега, който живее във варнеското село Водица, че закриват аналоговата централа и дават тези цифрови телефони. Излизало им по-евтин този вариант, отколкото да правят цифрова централа.

Коментар

Да и фактически ставаш клиент на Вивател, а БТК е само посредник.
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

бтк

Видях такова чудо на техниката.Само че като го заредиш в контакта откарва по няколко дни.И реално примерно баба ти може да ходи доста далече с GSM в....торбата естествено.

Коментар

От няколко месеца на баща ми селото подмениха телефоните с безжични и проблеми няма. Апарата си има акумулатор като ГСМ. Преди при всяка буря изключваха централно тока и много често дори и телефоните не работеха. Да не говорим за честото прекъсване на жиците и качеството на разговора. Подозирам, че ако въпросния телефон го занесеш и на другия край на Бълагрия пак ще си работи, но не сме пробвали. На самия апарат има и USB порт най вероятно за да може да се позлва интернет през него.

Коментар

Не съм сигурен дали може да работи в района на друга клетка. Технически разбира се, може, но дали не е фиксиран да работи само с местната клетка незнам.Поне МТЕЛ Хоумбокса са така.Проблема според мен е, че БТК прави тези неща БЕЗ съгласието на клиентите си. Идват, карат те да подпишеш доколкото разбрах от един друг форум, 3-годишен договор (за да получиш безплатно апарата), и толкоз. Само че във въпросното село има и доста фирми (вкл. и моята е регистрирана там). Някои ползват телефонни централи с по-няколко вътрешни номера. Други ползват факс апарати, а доколкото се разбра от една по-стара тема, която бях пускал за МТЕЛ Хоумбокс, през ГСМ мрежата засега не е решен въпроса с факс-сигналите. Накратко - няма как да си пуснеш факс.Мисля, че с това педерухите от БТК си решават техните проблеми - съкращават хората, поддържали местните АТЦ-та, спират поддръжката на скъпите кабели и т.н. а всичко това е в УЩЪРБ на клиентите им. Зареждат се телефоните, да. Само че през зимата като спре тока по селата, понякога идва след седмица. Ще изкара ли апарата толкова?И други върпоси ми напират, но нейсе...

Коментар

Immortal написа:
              Не съм сигурен дали може да работи в района на друга клетка. Технически разбира се, може, но дали не е фиксиран да работи само с местната клетка незнам.Поне МТЕЛ Хоумбокса са така.
              Експеримента на този тип апарати е извършен вече.Наистина си има батерия и се зарежда след което може бабата да си пасе козите и телефона да и е в чантата с хляба.Сим картата работи без проблем и на GSM апарата ми ,но друга карта не работи на раздадените апарати.Същите имат юсб и се свързват с компютър.Относно работата с местна клетка така е.Апарата с карта за район В.Търново дъсржи мрежата през целия проход Шипка до Сливен по-посока Бургас.Около Сливен загубва мрежата.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

А с АДСЛ-а какво става тогава ?

Коментар

vital написа:
                  А с АДСЛ-а какво става тогава ?
                  Нямам идея който ползва да пише.Ама то на аналог АДСЛ май няма така ,че няма проблеми.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

БТК вероятно са решили да си прецакват няколкото стотин абонати!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

Tornado написа:
                      Immortal написа:
                      Не съм сигурен дали може да работи в района на друга клетка. Технически разбира се, може, но дали не е фиксиран да работи само с местната клетка незнам.Поне МТЕЛ Хоумбокса са така.
                      Експеримента на този тип апарати е извършен вече.Наистина си има батерия и се зарежда след което може бабата да си пасе козите и телефона да и е в чантата с хляба.Сим картата работи без проблем и на GSM апарата ми ,но друга карта не работи на раздадените апарати.Същите имат юсб и се свързват с компютър.Относно работата с местна клетка така е.Апарата с карта за район В.Търново дъсржи мрежата през целия проход Шипка до Сливен по-посока Бургас.Около Сливен загубва мрежата.
                      то затова се оплаква май Имортълъ - щот около Сливен и Ямбол далаверата не действа
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Аааа, не бе. Аз казах че не съм лично засегнат. БТК съм им забранил да ме приближават от 3-4 години насам

Коментар

Тия пък тъпаци съм ги оте..л още 2001г. когато не искаха да ми вкарат телефон.Имах молба от 10г. (тогава се чакаше за телефон, ебаси времената), после си подадох ощеедна "екпресна" дето я чаках 3 и кусур години. А да ти вкарат тел. линия струваше 200лв.И то в София, по малоумна фирма няма.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Малко ме е срам да призная че и аз имам миниатюрно участие в цялата работа. Още лятото се знаеше че разширенията които правим по мрежата на Вивател ще се използват за пускане на стационарни телефони. Като цяло според мен плюсовете са повече от минусите след като видях какво е писал Торнадо за обхвата. Носиш си мобилен телефон в джоба и звъниш в движение на стационарни телефони Като ги знам колко са кадърни в БТК така и може да не успеят да го ограничат да работи само в клетката за съответното село. Не знам доколко могат насила да принудят някой да подпише нов договор ако иска да си остане на кабелче , ама в повечето случаи най-вероятно ще му се вдигне качеството. Предполагам че едва ли ще предлагат пренос на данни още повече че всички клетки по селата имат една двумегабитна линия , която нерядко се дели между 2 базови станции.
                            Brava 1.6 ELX

Коментар

Честно казано ,това за домашните телефони ми го каза още в началото на миналата година един познат който работи в БТК.Той е техник в селата около СЗ, каза че се подготвят за цифровизация на всички села в региона, малко ми беше чудно тогава как ще го направят ,но явно вече е факт.Така се спяестяват много разходи в това число и обслужващ персонал.Иначе БТК съм ги отсвирил още преди 3-4 години, но за сметка на това ползвам 2 Моб.телефона на Вивател вече повече от година и съм доволен.

Коментар

Working...
                              X