Преди време бях пуснал една тема за покупка на една а3-ка за приятелката ми ... вече колата е в нас и е подписан договора от около седмица...колата е със софийска регистрация....Някой знае ли има ли някакви срокове до кога трябва да се прехвърли във КАТ, че трябва да се ходи до Бургас, а нямаме много време точно сега и точно в работно време....и Другият ми въпрос е има ли начин да остане със Софийска регистрация като постояният адрес на приятелката ми е в Бургас, а временият в София?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане за регистрация
Collapse
X
-
ogi28b написа:Колега, а защо приятелката ти не се регистрира в София, да си плаща данъците в София, и така колата ще и остане със софийска регистрация, и данъците за тая кола която ще се кара в София да си влизат в София, а не в БургасEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Колата се регистрира по постоянен адрес, по постоянен адрес се издават лични карти, шофьорска книжка, паспорт и други документи, изпращат се призовки и всякакви такива - ако иска да я регистрира със софийски номер - трябва да си смени постоянния адрес, а другата година - като се премести в друга стая/блок, пак трябва да сменя постоянния адрес. А като се смени постоянния адрес, се сменя и личната карта....Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Колата се регистрира по постоянен адрес, по постоянен адрес се издават лични карти, шофьорска книжка, паспорт и други документи, изпращат се призовки и всякакви такива - ако иска да я регистрира със софийски номер - трябва да си смени постоянния адрес, а другата година - като се премести в друга стая/блок, пак трябва да сменя постоянния адрес. А като се смени постоянния адрес, се сменя и личната карта....Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Колега, това дето ЕЛЕ ти го е написала, не е съвсем вярно.При промяна на постоянния адрес можеш да си смениш САМО личната карта. Услугата струва 10 лв. Не е необходимо да се сменят всички лични документи (книжка, задграничен паспорт).Догодина ако си смените адреса с друг в София, може да си смените само НАСТОЯЩ адрес, с което не се сменя личната карта, нито някакви други документи.Когато и ако окончателно решите да се върнете в Бургас - може чак тогава пак да си смените постоянния адрес.Според мен да карате в София с Бургаски номер може да ви струва по-скъпо. Аз все още се водя по постоянен адрес в Сливен, Темпрата ми беше със сливенски номера и неведнъж съм страдал в Ямбол от това - при 10 неправилно паркирали автомобила глобяват само мен. Спират ме за проверка всеки път и т.н. Сега колите са регистрирани на фирмата ми, а тя е регистрирана в едно Ямболско село - никой досега в Ямбол не ме е спирал Интересен факт - в Испания поради този проблем (различно отношение на полицаите към колите с друга регистрация), новите регистрации са национални - по номера не може да се разбере в кой град е регистрирана колата.
Коментар
-
Immortal написа:Колега, това дето ЕЛЕ ти го е написала, не е съвсем вярно.При промяна на постоянния адрес можеш да си смениш САМО личната карта. Услугата струва 10 лв. Не е необходимо да се сменят всички лични документи (книжка, задграничен паспорт).Догодина ако си смените адреса с друг в София, може да си смените само НАСТОЯЩ адрес, с което не се сменя личната карта, нито някакви други документи.Когато и ако окончателно решите да се върнете в Бургас - може чак тогава пак да си смените постоянния адрес.Според мен да карате в София с Бургаски номер може да ви струва по-скъпо. Аз все още се водя по постоянен адрес в Сливен, Темпрата ми беше със сливенски номера и неведнъж съм страдал в Ямбол от това - при 10 неправилно паркирали автомобила глобяват само мен. Спират ме за проверка всеки път и т.н. Сега колите са регистрирани на фирмата ми, а тя е регистрирана в едно Ямболско село - никой досега в Ямбол не ме е спирал Интересен факт - в Испания поради този проблем (различно отношение на полицаите към колите с друга регистрация), новите регистрации са национални - по номера не може да се разбере в кой град е регистрирана колата.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Според мен, по-удобно ще е да си я регистрирате в София/ако има начин, разбира се и ако близкото ви бъдеще е свързано с този град/. Ще си спестите доста разкарвания, било за акт, за плащане на данъци или др. подобни. Отделно, данъците в Бургас са по-високи...Пък и от личен опит знам, че да шофираш с бургаска регистрация в София, и както съм в момента, със софийска в Бургас е малко по-особено. Все някой ще те натиска, ще иска да те изпревари и да ти покаже, че местните шофьори са по-печениAlfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
ele написа:Проблемът е, че ако след 1 година се преместят и въпросната госпожица я глоби някоя камера, ще изпратят призовката на този адрес, дали този, който се е настанил, ще бъде така добър да препрати призовката? Може би да - може би не. По вероятно - не.Най-добре, ако има роднини или добри познати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар