Поразглеждам тук там по паркингите. Не е зле вътре, малко е пластмасовко, но не по зле от Пунтака. Притеснява ме багажника. Ще взема да накарам някой да отвори да разгледам как е обема - дават го 410l.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Renault Megane Scenic 1999г.-2000г. - мнения
Collapse
X
-
Баша ми има такова рено с 2 литровия мотор. Колата е доста практична, има безброй много тайници и места за боклуции из купето. Вече доста се е амортизирала и понатраква чат-пат, но със сигурност да се твърди, че в колата не е широко или пък има не достатъчно голям багажник е супер абсурдно и нереално.
Коментар
-
bogidar написа:Поразглеждам тук там по паркингите. Не е зле вътре, малко е пластмасовко, но не по зле от Пунтака. Притеснява ме багажника. Ще взема да накарам някой да отвори да разгледам как е обема - дават го 410l.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
willow75bg написа:Айде и аз да изкажа мнение.В момента карам Рено Лагуна,не е лоша,но съжалявам,че пак не си взех Мареа/не за дълго/.За мен този Сценик е някакъв хермафродит,просто не ми харесва като визия.Разхода е по-добър от бензинов Фиат и возията е по-добра.Отностно форума на Рено,няма нищо общо с този. Останал съм с негативни мнения спрямо колегите там.Лично за мен следващия автомобил е Фиат Мареа 1,9JTD.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
bogidar написа:За грозна - грозничка е. Предлагат ми бензинка 1.6 но незнам дали е 90 и 107 коня - ще го уточним по-късно. Просто проучвам тъй като нямам никакви наблюдения. Идеята е за евтина семейна кола. Все още търся читава марея комби а това изкочи като алтернатива.trace написа:Возия - нищо специално, сравнимо е с Бравото.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
До 140км е много стабилна на пътя --> http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=34390 :P :P :P :P :P
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY Sport 95'
Alfa Romeo 155 T.SPARK 2.0 8V 92' & Браво 1.6 98'
Добло 02' 1.9 D- ех
Добло 06' 1.3 Mjet -ех
Коментар
-
Баща ми близо година кара такава - той си я докара от Австрия, само дето е 2001 или 2002 година, не съм сигурен - с новата маска и големите фарове е.Колата е много приятна за каране, висока и удобна позиция, много тиха и относително стабилна, все пак е ван.Бензинова е - 1,6 - мисля 107 коня, разхода е около 10 на градско (ама нашето е на много къси разстояние - града е малък) и под 8 на дълго, в зависимост от стила на шофиране.Аз малко съм я карал, но ми допада - са сметка на това пък жена ми много я харесва. От нейна гледна точка била много удобна за каране - вижда се целия преден капак, докато на Бравата - не.... Баща ми е много доволен, особено че той си я купи от човек - със сменени консумативи и зимни и летни гуми на отделни комплекти джанти и т.н. Може да ви звучи странно, но НИЩО освен да налива бензин не е правил... Даже гуми не е помпил....Маслото му е било сменено малко преди да я купи - карал я е човека с някаква пълна синтетика - по 25 000км - даже има още над 10 000 да си я кара, а ремъка му е на 20тина хиляди в момента.Иначе като пластмаса е сравнима с нашите италианки - същите лайна...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Ей сега се вкарах в размисъл. Колата технически е изправна. мотора не се чува, дърпа прилично. Километрите колко са реални няма да ги коментирам, моя човек твърди де са 75000 реални. Ходовата част е перфектна. Нищо не скърца и тропа. Kо съм притеснен от външния и вид а и от вътре. Далеч е от представите ми за запазена. Доста е мундарска. Имайте предвид, че не е прана, пастирана и т.н. както се прави за да и се придаде търговски вид. Но няма нищо износено по тапицерията, сътрано или от цигари. Дотук добре. Това което ме подразни е че е поочуканка тук таме. Лизната е до задния стоп в следствие на което се е протрил ръба на ламарината и боята се е ожулила около стопа - петнайсетина санта. Човека явно не я е правил и е хванало ръждица. Странично пак има нещо застъргано. Боята е доста надрана като от храсти и си личи. Абе има много забележки. Отгоре на тавана лайсните са някакси разлепени/изскочили, незнам как да го опиша. Абе дребни неща дето дразнят. Цената е 4300лв. Според мен е много добра но не ми се занимава да я оправям външно а и вътрешно. не ми се наливат и пари. Направо се чудя какво да правя. Иначе технически забележки нямам. Много прилично дърпа, возията ми допадна... Но... Чудя се щото следващата може да е лъсната ама технически да е зле... Какво ще кажете? Да се хващам ли да я оправям или?...Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
Така както го описваш имаш шанса да пробваш кола преди да е ’лъсната’. Това дето го описваш за оправяне - бели кахъри. Даже и външно да беше перфектна не забравяй че сме в България - точно след три месеца ще е на подобно дередже. Колкото и да си внимателен - другите не са. Тук някой ти одере огледалото, там някой си отвори по рязко вратата и айде, колата надрана и очукана. Аз отдавна съм се отказал да правя от тези неща трагедия. А, между другото - това с лайсните отгоре им е обща болка май.Прави ми впечатление че от истински важните неща си доволен - двигател, ходова част. За 75-те хиляди - сериозно ли мислиш че колата е минавала по 7500км/година = 600км на месец = 20км на ден? Запуши си ушите за това дето търговеца ти говори.Като гледам какви са за теб ’дребни неща дето дразнят’ малко се съмнявам да намериш кола като за теб. Всъщност - нова в магазина, там са чистак бърсак, ама и други пари искат. Нали се сещаш че си тръгнал да пазариш втора ръка кола. Много е вероятно в нея деца да са си бърсали сополките, задната седалка да е попивала малки човечета, какво ли не да е разливано къде ли не. Всичко това се решава с една добра хигиенизация след покупката. Няма такова нещо ’сядаш и караш’, каквото и да ти говорят. Във всяка една кола която купуваш бъди готов да налееш още 1000лв поне. Само ти си знаеш дали да вземеш колата, но аз предпочитам надрана кола със здрав двигател и ходова част, а не обратното.Но не прави грешката да вземаш кола с неудоволствие. Това да купиш кола и още докато я купуваш да си мислиш коя да е след нея - значи тая кола не е за тебе.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар