Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Renault Megane Scenic 1999г.-2000г. - мнения

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Renault Megane Scenic 1999г.-2000г. - мнения

Някой, който има лични наблюдения да сподели - предимства недостатъци, багажник, обем вътре, окачване, возия, разход, ремонти, и т.н.
    Fiat Punto 1.7TD

Re: Renault Megane Scenic 1999г.-2000г. - мнения

bogidar написа:
    Някой, който има лични наблюдения да сподели - предимства недостатъци, багажник, обем вътре, окачване, возия, разход, ремонти, и т.н.
    Недостатъци - грозен (лично мнение), багажника въобще не е толкова голям колкото изглежда отвън.Предимства - позицията на шофьора е все едно караш автобус но пък е удобно, а и имаш видимост навсякъде при паркиране и маневри. Широко е и отпред и отзад. Возия - нищо специално, сравнимо е с Бравото.Модела който карам е дизел, 65 к.с., няма турбо, няма нищо, не може да откине, само за много спокойни хора е.Обаче пък разхода е 6л на 100 и то градско.Ремонти засега не са правени, колата е на 150.000км.Има си хладилна кутия, вярно, че е малка, ама все за 2 бири ще събере.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

За грозна - грозничка е. Предлагат ми бензинка 1.6 но незнам дали е 90 и 107 коня - ще го уточним по-късно. Просто проучвам тъй като нямам никакви наблюдения. Идеята е за евтина семейна кола. Все още търся читава марея комби а това изкочи като алтернатива.
      trace написа:
      Возия - нищо специално, сравнимо е с Бравото.
      Това сериозно ли. Срещал съм по различни твърдения.
      Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
        За грозна - грозничка е. Предлагат ми бензинка 1.6 но незнам дали е 90 и 107 коня - ще го уточним по-късно. Просто проучвам тъй като нямам никакви наблюдения. Идеята е за евтина семейна кола.
        trace написа:
        Возия - нищо специално, сравнимо е с Бравото.
        Това сериозно ли. Срещал съм по различни твърдения.
        Ами нищо особено не е, не тропа предницата, не е разбита.Например сега си взех Алфа 147, ами тук разликата е огромна.Не видях откъде си, но ако искаш някой път ела да я видиш.Ще направим и едно кръгче.
        Ex Fiat 126P
        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
        Alfa Romeo 147 1.6 TS
        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Акумулатора е в купето, под седалката на пътника - седалкате не се регулира, или поне на моя комшия не иска. Като се возя до него и се чувствам кофти. Разхода наистина е малък - явно са добри двигатели, докато не се развалят. Не е кой знае колко широко вътре!
          Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Преди три дни се возих в едно такова нещо, при това отзад. На всяка по-рязка чупка в пътя си удрях главата в колонката - много тъпо е измислено купето. Не съм някакъв гигант, но ако се возят двама възрастни отзад и пътя не е "джам" цицините са гарантирани. И имаше много странен, неприятен поне за мен шум от задните колелета - чуваха се отчетливо.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега, имам впечатления само от рено 19 Шамад - предшественика на Меган. Двигателят беше 1.4. За 2 години, на колата й се повреди абсолютно всичко, което може да се повреди в една кола Тогава беше на 10-ина години.Ако ще изневеряваш с французойки, поне да е Ситроен Тези Рена в никакъв случай не са по-добър вариант от Мареа Уикенд, това сериозно.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Баджанака има такова Рено.Двигателят му е 1,6/16в.Прави ми впечатление високия извън градски разход-около 8,5-9/100.За една година е направил един дребен ремонт по предницата. Доста скъпи са кабелите за свещите.В сервиза на Бош обявиха цена от 92лв за брой.Смени и една елмашинка на шофьорската врата.Втора употреба-120лв.
                Octavia RS
                Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Колата е страхотна - вози страхотно - изключително мека возия, има видимост, удобна е, широка е, багажникът не е толкова голям, колкото изглежда, но в достатъчен. - това ако колата е добре поддържана разбира се. Как изглежда - въпрос на вкус, според мен е "красива". Менението ми е от кола, произведена във Франция и карана във Великобритания. Нищо не правих за 2 години, освен консумативи.Преди да плюете рено - вижте къде е сглобено. Предната ми кола беше рено 19 ’93, 1.8, закупена от Италия, сглобена във Франция - колата беше страхотна, за 4 години и 70000 км правих само съединител, бензинова помпа, и един път окачването - гореше 6.5 извънградско и 9 градско. Съединителят го правих на 200000 ( а дали колата беше на 130000 като я купих - незнам) точно преди да ме блъснат - беше оригиналният. Двигателят беше с изключителна компресия - чак брат ми и познатите му си промениха мнението за рено... Все пак, при закупуване на нова кола, по-важно е не мнението на другите, а състоянието на колата. Ако слушах мнението на другите - никога нямаше да взема фиат, нито път реното преди 5 години. Най-много да се бях с добила с някой голф3....
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

За мен лично Партнера и Берлингото са много по-добър вариант. Вече за около 10-на хиляди може да се вземе читав Партнер.

Коментар

ele, добре казано. Сондирам за мнение просто. И аз не съм болен фен на определена марка. От фиатката съм доволен, почвам 4-та година откакто я имам. Предвид това ( че колата ще е на десетина години най-важното ще е моментното и състояние.Да уточня, че търся нещо за около 4500лв. от Италия - имам човек там.
                      Fiat Punto 1.7TD

Коментар

bogidar написа:
                        ele, добре казано. Сондирам за мнение просто. И аз не съм болен фен на определена марка. От фиатката съм доволен, почвам 4-та година откакто я имам. Предвид това ( че колата ще е на десетина години най-важното ще е моментното и състояние.Да уточня, че търся нещо за около 4500лв. от Италия - имам човек там.
                        за разходи за ремонт може да пробваш в някой рено форум или някой онлайн каталог. Пък и най-добре е да питаш във форум на рено - тук почти всеки ще ти каже, че правиш грешка, както вече се и почна - хората, които карата подобна кола в България, могат най-точно да ти кажат какво се чупи най-често и колко струва поправката. Все пак българските пътища са уникални и това, че съм карала такава кола на нормален път без дупки, не значи, че окачването, примерно, ще издържи на дупките.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

gantcho написа:
                          Колега, имам впечатления само от рено 19 Шамад - предшественика на Меган. Двигателят беше 1.4. За 2 години, на колата й се повреди абсолютно всичко, което може да се повреди в една кола Тогава беше на 10-ина години.Ако ще изневеряваш с французойки, поне да е Ситроен Тези Рена в никакъв случай не са по-добър вариант от Мареа Уикенд, това сериозно.
                          Късмет. Приятел има Рено 19 Шамад 1.7. Нищо не пипа, над 300000 км е и да ти кажа се държи Реното. Трака му предницата ама за над 150000 км в София е нормално без да се пипа. И върви много с нов съединител. Не колкото моята, но все пак е 75 коня мисля.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                            Късмет. ...
                            За щастие, този късмет не беше мой, а на колега...
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Айде и аз да изкажа мнение.В момента карам Рено Лагуна,не е лоша,но съжалявам,че пак не си взех Мареа/не за дълго/.За мен този Сценик е някакъв хермафродит,просто не ми харесва като визия.Разхода е по-добър от бензинов Фиат и возията е по-добра.Отностно форума на Рено,няма нищо общо с този. Останал съм с негативни мнения спрямо колегите там.Лично за мен следващия автомобил е Фиат Мареа 1,9JTD.

Коментар

Working...
                              X