Отивам в събота на преглед защото видях, че е трябвало да мина декември и се засрамих и какво ми се случи.В сервиза имат нов компютър за анализ на изгорелите газове и хората още не могат да работят с него.Правили били само карбуратори, защото на другите трябвало да мерят ламбда сондата !!!Някой може ли да ми обясни това защо.На моя фиат ламбдата е преди катализатора. На други автомобили е след. Различните модели доколкото разбрах са с различни показатели (там напрежения и разни други работи дето не ги рабирам). И освен това ламбдата не се ли мери с осцилоскоп.Та въпроса ми е защо я мерят.Аз още не съм минал на преглед - ще мина тия дни, ама да знам ако мога с какво пък аз да се заям с тях (щото наистина бяха тъпи) ако ми създадат проблеми.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Годишен технически преглед
Collapse
X
-
Никой няма да ти създаде проблеми.Ако отиваш на преглед с единствената цел да се дърляш с някой това е друга тема.Те нямат сметка да ти правят проблем защото губят пари ако отидеш на друго място. :D Колкото до темата конкретно вероятно става въпрос за друг метод на измерване на отработените газове и вероятно нямат вкарани всички модели колко трябва да бъде и нещо от този сорт.Не съм запознат :DАЛ.ПЕТРОВ
FIAT PUNTO 1.2 8V
-
tonov написа:Те добре ще измерят сондата (ако изобщо знаят как), ама какво общо има тя с изгорелите газове? В случая катализаторът е важен.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:tonov написа:Те добре ще измерят сондата (ако изобщо знаят как), ама какво общо има тя с изгорелите газове? В случая катализаторът е важен.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Не толкова за ламбдата, колкото за катализатора и анализа на изгорелите газове.Междудругото - вече няколко човекяа ми се оплакват че ги връщали за тия газове - не били в нормите!( А то дали в БГ някой изобщо е в нормите ) освен разбира се чисто новите колиAlfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар