Историята е особена - затова почвам от начало.Навих се да префлашна почти нов ГПС приемник ASUS R600 на приятел.Изтеглих необходимия софтуер и инструкции от официалния сайт на АСУС, почнах всичко по ред.БИОСа на устройството се обнови без проблем, но когато трябваше да се обнови и софтуера за навигацията даде грешка " Версията на софтуера е неправилна. Моля изтеглете правилната версия от сайта на АСУС". САмо че според всички инструкции ТАЗИ версия, която аз съм изтеглил Е вярната. Писах и на техния съппорт, но още не са ми отговорили.В момента устройството работи като всичко друго (мп3, блутут, разгледа снимки и филмчета), но не му тръгва навигационния софтуер.Порачетох се снощи и до към 5 ч. сутринта успях да "отключа" устройството и в момента работи като нормално ПДА с Windows CE 5.0. Инсталирах му последната версия на навигационния софтуер iGo8.3 и работи безупречно.Какъв ми е тогава проблема, ще запитате?Проблемът е, че устройството се ползва на ТИР. В оригиналната версия на софтуера, iGo2006, има МПС "камион". На това което сложих, няма.А за тираджиите е много важно да не влизат в улици и пътища, които не са подходящи за големи камиони, както и по пътища, които нямат необходимата височина - например има ниски мостове и т.н.Ако някой знае коя версия на iGO има опция за камиони - нека каже. Не ме устройват софтуери ТомТом и Гармин - тираджиите не ги харесват.Ако не се справя до седмица, ще ми се наложи да купя на човека нов приемник, а този да остане за мен. На мен ще ми върши работа, лошото е, че сега не е най-подходящия момент да си купувам навигация (щях да купувам нов хладилник, и сега жената е бясна...)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблеми с GPS приемник/софтуер. Помогнете!
Collapse
X
-
Пробвай следното:отваряш в текстов редактор файла sys.txtдобавяш раздел [route] (ако вече няма)веднага след него добавяш vehicle_type="truck"Ето така трябва да изглежда:[route]vehicle_type="truck"Това е горе-долу по спомени но съм мяркал из форумите посветени на iGO инструкция как се добавя. Ако не стане пиши да се поразровя ...И вземай хладилника че да не ядосваш жената
-
Аз също имам един асус и като се оптитах да го флашна нищо не стана.Оказа се че мога да ползвам само тази версия като ми е закупена,както и не мога да си сложа нова версия на карта.Ти си мислиш че слагаш Igo a то всъщност става ASUSGO.Общо взето асус за да го флашнеш и ъпдейтнеш картите му трябва да платиш.Аз имам дикс със софтуера и картите и си възстанових всичко по стария начин.Сега наскоро си вградих в колата Гармин с карта на българия която се обновява всеки месец и съм много доволен.Отивай в магазина и кажи че нещо е спрял да работи,той е вгаранция и ще го преинсталират.Ако някой тука ти каже софтуери ,карти не се мъчи.Аз съм колекционер и имам много програми и доста съм си бил главата с Фирма асус.Сега ползвам едно пда със същия проблем даже,но не ми пука.Имам си свестен ГПС
Коментар
-
Има и един друг варянт разбира се.Изхвърляй картата памет и си вземи друга.На нея можеш да слагаш каквото пожелаеш.И не се мъчи с този windows 5.0Аз откакто сложих 6.0 се родих.Работи два пъти по бързо и Има доста по полезни функции от рода на:да ти запомня кой на коя дата в колко часа ти е звънял и колко време си говорил с него и много други.
Коментар
-
ivo5289 написа:Има и един друг варянт разбира се.Изхвърляй картата памет и си вземи друга.На нея можеш да слагаш каквото пожелаеш.И не се мъчи с този windows 5.0Аз откакто сложих 6.0 се родих.Работи два пъти по бързо и Има доста по полезни функции от рода на:да ти запомня кой на коя дата в колко часа ти е звънял и колко време си говорил с него и много други.Код:o Operating systemMicrosoft Windows CE .Net 5.0 Core versiono CommunicationsBluetooth 2.0, Built-in latest GPS SiRF starIII chipo Expansion slotsSD card, up to 4GBo OthersIGO + PAN Europe mapMP3 player, Video player, Photo ViewerSupports Light sensor, Optional TMC module (instantly allows you to receive the latest traffic news)
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Погледни тук:http://www.pocketbulgaria.com/Във форумът им има цял раздел за gps устройства и софтуер за тях. Има каквото се сетиш.Ама понеже техния форум пак се е бъгнал:http://209.85.129.132/search?q=cache...&ct=clnk&gl=bgТова е кешираната страница.Там има линкове (работещи) за различни версии на IGO8Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
Както казах съм колекционер и имам май всички версии на igo мога да ти дам и оригиналния софтуер който е за асус.Най добрия сайт за пда определено е http://4pda.ru/ Там има всичко което пожелаеш.И пак повтарям доста си патих да успея да си обновя софтуера и картите.На много модели сложих Igo8 с триизмерна карта на бг само на асус с закупен лиценз не можах да се справя
Коментар
-
ivo5289 написа:Както казах съм колекционер и имам май всички версии на igo мога да ти дам и оригиналния софтуер който е за асус.Най добрия сайт за пда определено е http://4pda.ru/ Там има всичко което пожелаеш.И пак повтарям доста си патих да успея да си обновя софтуера и картите.На много модели сложих Igo8 с триизмерна карта на бг само на асус с закупен лиценз не можах да се справяSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
deadairplane
-
И малко като продължение - един ден ми щукна да копирам вътрешната памет на новозакупеното устройство (на приятеля ми) и да я сложа на моето - стана номера, и сега работи и оригиналния му софтуер - само заменям SD картата и рестартирам. Но оригиналния е иГо 2006 и не ми харесва, така че си карам с кракнатата версия на иГо 8.3.Освен това, слагайки му един скин, на 8.3 му се отключи и опцията за камиони... ама...след дъжд качулка.Дори си поиграх и му направих един десктоп, дето да ходи на колата
Коментар
-
ivo5289 написа:Аз също имам един асус и като се оптитах да го флашна нищо не стана.Оказа се че мога да ползвам само тази версия като ми е закупена,както и не мога да си сложа нова версия на карта.Ти си мислиш че слагаш Igo a то всъщност става ASUSGO.Общо взето асус за да го флашнеш и ъпдейтнеш картите му трябва да платиш.Аз имам дикс със софтуера и картите и си възстанових всичко по стария начин.Сега наскоро си вградих в колата Гармин с карта на българия която се обновява всеки месец и съм много доволен.Отивай в магазина и кажи че нещо е спрял да работи,той е вгаранция и ще го преинсталират.Ако някой тука ти каже софтуери ,карти не се мъчи.Аз съм колекционер и имам много програми и доста съм си бил главата с Фирма асус.Сега ползвам едно пда със същия проблем даже,но не ми пука.Имам си свестен ГПС
Коментар
-
Е то аз оригиналния нямам проблем с него.Не можах подкарам кракната igo8 закодирана ми е сд картата да чете само оригиналните карти които са закупени с устроиството.И нищо друго не иска да работи коректно.Но това вече няма значение де.Имам си в колата най доброто.А относно колегата който казва че искам да трупам постове,аз нямам полза от тях картите ми триизмерните не са толкова подробни,ако бяха щях да си ги ползвам.Ползвам на последното си ПДА което е АСУС windows 6.1 и на него имам инсталирано IGO6.Igo 6 мога да го инсталирам и на елката си ако искам.Тук съм в този форум да науча нещо за фиат защото нищо не разбирам от коли.Но представи си че съм един от добрите програмисти в русе и разбирам от ПДА,защото съм имал 6 две от които са били асус.Държа много на навигацията и си плащам да имам най новата карта постоянно.
Коментар
-
@ivo5289: Нали не мислиш, че тука ядем доматите с колците?(с най-добри чувства).http://www.filefactory.com/f/a6fc0bef967e8ddb/Това са най-новите карти за IGO 8.3 ........
А някой случайно да има POI на бензиностанции в Гърция и Турция, че нещо не успявам да изнамеря читави?
Настоящата - Ford Focus ST
Франкенщайн - R.I.P.
Коментар
-
Korun написа:А някой случайно да има POI на бензиностанции в Гърция и Турция, че нещо не успявам да изнамеря читави?
Коментар
-
За газстанциите аз имам за цяла Гърция, ама за POI за Гърция и Турция ако не ти представлява проблем да го ZIP-неш,Пък на следващия ремонт в Ямбол, ще почерпя.
Настоящата - Ford Focus ST
Франкенщайн - R.I.P.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар