Абе пичо’е, в тоя ред на мисли - гледахте ли наскоро по новините дадоха един пич, като нас такъв, на има няма - 20-30-40 години, не си спомням какво му трябвали някакви документи, или нещо си, и изведнъж при справка в полицията излиза че той е КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН.Моля един полицай, например колегата infineon, моля те колега, обясни на всички нас - Какво означава да си криминално проявен? В съда на свидетелството за съдимост може да пише ОСЪЖДАН или НЕОСЪЖДАН. Какъв е този термин КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН? Какви характеристики има едно лице, което е криминално проявено. Аз откраднах 6 големи дини когато бях по-малък, вероятно съм криминално проявен. Оу Джей Симпсън уби жена си и любовника и, но не беше осъден. Той криминално проявен ли е? И ако е - повече ли е криминално проявен от мен? Защо криминално проявените не станат ОСЪДЕНИ? Всяка вечер слушаме за разни дето са задЪржани за наркотици, за насилие, за побои.... всички минават в графата "криминално проявен". Какво означава човек да е криминално проявен, искам да разбера. То така могат да вкарат и понятия като фискално-заблатен, или провинциално-подлютен - пълни безсмислици.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
за ченгетата
Collapse
X
-
PASSARELLA написа:infineon написа:Като гледам полицаите на повечето са ви все трън в очите защото нарушавате правилата и ви глобяват.Ама като ви оберат апартамента по друг начин се сещате за тях и очаквате да ви помогнат.Проблемите са в шефовете в полицията които не създават необходимата мотивация и морал, и в самите нас че все нарушавеме правилника пък после полицаите били криви че дебнели по храстчета или стоят където има знак 40.ls1 написа:Съгласен съм че заплатите им сигурно не са каквито трябва, а и обурудването, НО много ми е интересно кога ще спрат с тея шкембелии под пагон? Един полицай не трябва ли да вземе еди-колко-си метра за някакво време? Или набирания? Айде да питаме полицаите - съгласни ли сте всички да минете през ЧЕСТНИ тестове медицински и физически и психически и после да ви вдигнат заплатите? Или работата е ’дай пари аз пак ще си чопля семки’.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Инфинеон, разсъждаваш погрешно - закона трябва да има ПРЕВАНТИВНА мярка, а не наказателна Трябва така да бъде устроен, че аз изобщо да не си помислям да правя нарушения, а не органите да се чудят, как да ме изловят в нарушение и да ми вземат парите Що се отнася до различното от КАТ - там нещата са още по-трагични - кражби, изнудване, наркотици, проституция, контрабанда, трафик и т.н., и т.н.... КАТ бледнее!!!
Коментар
-
Orcinus
Kuku написа:Инфинеон, разсъждаваш погрешно - закона трябва да има ПРЕВАНТИВНА мярка, а не наказателна
Коментар
-
infineon написа:Като гледам полицаите на повечето са ви все трън в очите защото нарушавате правилата и ви глобяват.Ама като ви оберат апартамента по друг начин се сещате за тях и очаквате да ви помогнат.Проблемите са в шефовете в полицията които не създават необходимата мотивация и морал, и в самите нас че все нарушавеме правилника пък после полицаите били криви че дебнели по храстчета или стоят където има знак 40.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
infineon написа:ls1 написа:Съгласен съм че заплатите им сигурно не са каквито трябва, а и обурудването, НО много ми е интересно кога ще спрат с тея шкембелии под пагон? Един полицай не трябва ли да вземе еди-колко-си метра за някакво време? Или набирания? Айде да питаме полицаите - съгласни ли сте всички да минете през ЧЕСТНИ тестове медицински и физически и психически и после да ви вдигнат заплатите? Или работата е ’дай пари аз пак ще си чопля семки’.
Коментар
-
1.0 За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни.2.0 За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. 3.0 За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. 4.0 За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.5.0 За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. 6.0 За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
Коментар
-
Влизам си аз в магазина през студения сезон и съм пазарувал не повече от 5 минути. Излизам и гледам - моторизиран катаджия пише акт. Викам:- Аре бе пич, дай си почивка.Той мрачно продължава да пише. Викам.- Аре бе пич, щ`ти врътна една свирка.Онзи ожесточено лепва акта на прозореца и започва да пише нов за несменени летни гуми.- Абе пич, ти си шибан скинар . . . аре бе!Още не е приключил, лепва го на прозореца и започва нов. Този път за някаква пукнатина на прозореца. Това продължава повече от 20 минути. За всяка провокация, той започва нов фиш. Не ме е еня. Моята кола е на по-следващата пресечка. Просто мразя полицаите.фиатче Браво 2.0
Коментар
-
ем студент, хем полицай. що да не е възможно, какво искаш да кажеш, че полицаите не трябва да учат за да се развиват ли? това беше тъпо изказване колега. а когато те глобят това какво значи че не си вършат работата ли? за превенцията съм съгласен. а за магазина в ямбол, ще кажа само че униформения състав нямат правомощия да разследват те имат право да задържат човек чак когато го хванат престъпника по време на действие. не може по закон каквото и да иска да направи, така са ограничени в правата че само могат да съветват. питай когото искаш. въпреки че е трябвало да запазят там местопроизшествието и да установят самоличноста на предполагаемите извършители, но само до там.FIAT Bravo 1.4 12v
Коментар
-
Paparac написа:Kuku написа:Инфинеон, разсъждаваш погрешно - закона трябва да има ПРЕВАНТИВНА мярка, а не наказателнаhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
аз съм ченге и не съм взел един рушвет или както там му викате. за това съм пуснал тази тема. аза колегата кандидат мога да му кажа само че няма да съжалява но няма и да се радва, защото трябва да ев готов че обществото ще го игнорира. когато на един българин му напишат акт той казва "да им е... майката" а защо не каже "згреших те са прави" и заради това отношение към тях все повече и повече ще се затягат нещата. защо не си признавате грешките. подкрепям превенцията преди актовете, но българина сра и пика върху макетите на патрулките, те бяха за превенция, а какво ги направихме че във сайтовете за клипове ги има от категория "смешни".FIAT Bravo 1.4 12v
Коментар
-
ogi28b написа:Абе пичо’е, в тоя ред на мисли - гледахте ли наскоро по новините дадоха един пич, като нас такъв, на има няма - 20-30-40 години, не си спомням какво му трябвали някакви документи, или нещо си, и изведнъж при справка в полицията излиза че той е КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН.Моля един полицай, например колегата infineon, моля те колега, обясни на всички нас - Какво означава да си криминално проявен? В съда на свидетелството за съдимост може да пише ОСЪЖДАН или НЕОСЪЖДАН. Какъв е този термин КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН? Какви характеристики има едно лице, което е криминално проявено. Аз откраднах 6 големи дини когато бях по-малък, вероятно съм криминално проявен. Оу Джей Симпсън уби жена си и любовника и, но не беше осъден. Той криминално проявен ли е? И ако е - повече ли е криминално проявен от мен? Защо криминално проявените не станат ОСЪДЕНИ? Всяка вечер слушаме за разни дето са задЪржани за наркотици, за насилие, за побои.... всички минават в графата "криминално проявен". Какво означава човек да е криминално проявен, искам да разбера. То така могат да вкарат и понятия като фискално-заблатен, или провинциално-подлютен - пълни безсмислици.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Да си осъждан, според мен означава да е водено дело срещу теб по Наказателния кодекс. Ако не съм си платил данъка на колата, или акта за превишена скорост, няма начин да бъда осъден, и после в съда да се водя осъждан Това за криминално проявения от кой закон, правилник, наредба, или някакъв документ, обнародван в ДВ, го прочете? Ако съм задЪржан ПО ПОДОЗРЕНИЕ за търговия с наркотици, например, и съм виновен - защо не съм осъден и не съм в затвора? Ако по същото подозрение обаче съм невинен, все пак започват да ме наричат "криминано проявен" , което за простолюдието означава че съм престъпник. Всеки е НЕВИНЕН докато не се докаже противното. Човек може да бъде невинен, или виновен от което пък следва че може да бъде виновен и съден за това, или виновен, но неосъждан (оправдан). А след като е оправдан - следва че човекът е чист пред закона!Заради този термин, смятам че българските полицаи от най-нисшия служител, до най-големия генерал - всички са абсолютни малоумни тъпанари, прости хора, бедни на идеи, защото наричат хората с унизителното и грозно "криминално проявен" , което не е регламентирано никъде, и няма точно определение за този термин. И когато няма какво да кажат - казват "Той е криминално проявен"! Обаче дали е убил човек, или е откраднал топче тоалетна хартия за да си избърше гъза в кенефа - няма значение. Важно е да има криминално проявени, да има дейност. Всяка божа вечер на кръстовището на булевард Евлоги Георгиев и улица Граф Игнатиев, в посока НДК - десетки коли минават на жълто, тъмно жълто, оранжево и червено, а на спускането от кулата - от лентата за десен завой към стадиона, минават направо, на червено. Никой не бива спрян там. А 20 метра по-нататък има най-малко 2 полицейски коли, максимум съм виждал 5, паркирани неправилно, а полицаите са слезли и пушат цигари и си приказват пред и във магазина за марков алкохол и цигари. Без да санкционират никой. Без изобщо да се интересуват какво става. Колега infineon , ти защо се стремиш да станеш полицай, може би в пътна полиция? Това не е ли гадна работа - да стоиш през нощта на студа и да пишеш актове на нарушители, вместо да си стоиш на топло вкъщи? ( ....и отговор не търся.)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар