Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

за ченгетата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе пичо’е, в тоя ред на мисли - гледахте ли наскоро по новините дадоха един пич, като нас такъв, на има няма - 20-30-40 години, не си спомням какво му трябвали някакви документи, или нещо си, и изведнъж при справка в полицията излиза че той е КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН.Моля един полицай, например колегата infineon, моля те колега, обясни на всички нас - Какво означава да си криминално проявен? В съда на свидетелството за съдимост може да пише ОСЪЖДАН или НЕОСЪЖДАН. Какъв е този термин КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН? Какви характеристики има едно лице, което е криминално проявено. Аз откраднах 6 големи дини когато бях по-малък, вероятно съм криминално проявен. Оу Джей Симпсън уби жена си и любовника и, но не беше осъден. Той криминално проявен ли е? И ако е - повече ли е криминално проявен от мен? Защо криминално проявените не станат ОСЪДЕНИ? Всяка вечер слушаме за разни дето са задЪржани за наркотици, за насилие, за побои.... всички минават в графата "криминално проявен". Какво означава човек да е криминално проявен, искам да разбера. То така могат да вкарат и понятия като фискално-заблатен, или провинциално-подлютен - пълни безсмислици.

Коментар

PASSARELLA написа:
      infineon написа:
      Като гледам полицаите на повечето са ви все трън в очите защото нарушавате правилата и ви глобяват.Ама като ви оберат апартамента по друг начин се сещате за тях и очаквате да ви помогнат.Проблемите са в шефовете в полицията които не създават необходимата мотивация и морал, и в самите нас че все нарушавеме правилника пък после полицаите били криви че дебнели по храстчета или стоят където има знак 40.
      Полицаите се крият по храстите защото са мишоци. Един вид женски влагалища. Нещастници. Това е логиката и разсъдъка на дребното ченге. Да те изчака от засада, да се прикрие и да изкои в момента в който не го очакваш и от където не очакваш. По този начин те стряска и изнудва. Иска пари. Пари които не е заслужил и не е спомогнал за тяхното изкарване. Това е мисленето на почерпката. Ченгето не използва Закона така както трябва, а го използва за да прибере 20 лева.На мен той не ми е виновен. Предпочитам да ги дам на него, отколкото на държавата.Но не го прави по-малко боклук и както вече казах - влагалище.
      Ако караш спазвайки правилата никой няма да те стряска.Стряскат се само такива които са свикнали да нарушават правилата и знаят че са в нарушение и се стряскат че може да им напишат акт.Освен това какво нередно има в изненадващите проверки.Още малко ще поискаш и да има предупреждание че има полицаи. Ами че то тогава всички ще намалят.Ако си забелязал където има патрулка която се вижда от далече всички се паникьосват и почват да карат с 30.Е как да провеждат контрол за превишена скорост по този начин?
      ls1 написа:
      Съгласен съм че заплатите им сигурно не са каквито трябва, а и обурудването, НО много ми е интересно кога ще спрат с тея шкембелии под пагон? Един полицай не трябва ли да вземе еди-колко-си метра за някакво време? Или набирания? Айде да питаме полицаите - съгласни ли сте всички да минете през ЧЕСТНИ тестове медицински и физически и психически и после да ви вдигнат заплатите? Или работата е ’дай пари аз пак ще си чопля семки’.
      Колега мога да те уверя че всички полицаи още преди да ги назначат минават предварителен физически и психически тест, не назначават никой който не е покрил норматива.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Инфинеон, разсъждаваш погрешно - закона трябва да има ПРЕВАНТИВНА мярка, а не наказателна Трябва така да бъде устроен, че аз изобщо да не си помислям да правя нарушения, а не органите да се чудят, как да ме изловят в нарушение и да ми вземат парите Що се отнася до различното от КАТ - там нещата са още по-трагични - кражби, изнудване, наркотици, проституция, контрабанда, трафик и т.н., и т.н.... КАТ бледнее!!!

Коментар

Kuku написа:
          Инфинеон, разсъждаваш погрешно - закона трябва да има ПРЕВАНТИВНА мярка, а не наказателна
          Абсолютно си прав. А колегата Инфинеон наистина ли е полицай? Та той е студент?!? И в италския форум сам го написа? Учи аз полицай или какво?Питам, защото и колегата ogi28b по-горе написа: "Моля един полицай, например колегата infineon, моля те колега, обясни на всички нас - Какво означава да си криминално проявен?"joke:Как така - хем полицай, хем студент, хем не може да се оправи с гаджето http://www.italauto-bg.net/forum/vie...=aСпоред аватара му утре може и акт да ми прасне

Коментар

Аз това нещо го обяснявам от много време, ама кой да чуе!?

Коментар

infineon написа:
              Като гледам полицаите на повечето са ви все трън в очите защото нарушавате правилата и ви глобяват.Ама като ви оберат апартамента по друг начин се сещате за тях и очаквате да ви помогнат.Проблемите са в шефовете в полицията които не създават необходимата мотивация и морал, и в самите нас че все нарушавеме правилника пък после полицаите били криви че дебнели по храстчета или стоят където има знак 40.
              Полицаите не са трън в очите, защото глобяват, а защото не си вършат работата, а това е, защото няма контрол над тях. Наскоро, по коледа и празниците в Ямбол, на една позната и обраха магазина - той е до църквата - полицаи през 10 метра. Усеща се веднага и отива при полицая, показва му кой е влязъл като и е изчезнало портомонето, а полицаят и казва - ей го де районното, иди да подадеш жалба. Посъветвах я да подаде жалба срещу полицая. Това никога няма да се случи в нормална държава, защото там има контрол над това какво правят полицаите, а самите те имат съзнанието, че тяхната работа е не да кибичат с ръце в джобовите, гледайки като напудрени кокони, сакън, да не се преоморят, ако се наложи да потичкат 2-3 метра. Пак наскоро един кретен започна да удря колата на брат ми, да псува - изплаших се и се обадих на 166 (още 112 не работеше), дежурният каза: ми обадете се в районното, аз какво мога да направя (?!?). Както казах - уважението към тази институция се извоюва, не е по подразбиране. Много полицаи си вършат работата, повечето - не. Защото никой не ги контролира и за тях е нормално да броят мухите по цял ден.А Ники е прав - полицаите са като всеки един от нас - само че не можем да ги сменим, както бихме сменили водопроводчика, защото не е затегнал нещо-си и сме се наводнили, нито можем да ги осъдим за нанесени щети. Затова контролът над тях трябва да е много по-голям. Като споменахме Англия - там можете да влезете в кое да е управление и да си кибичите цял ден - така, според англичаните, се осъществява контрол над полицията, защото полицията, чиито заплати се плащат от обществото, служи на него и трябва да се отчита пред него за свършената работа, а не като в България - я са те викнали да те поразпитат, я са те направили криминално проявен без съд.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

infineon написа:
                ls1 написа:
                Съгласен съм че заплатите им сигурно не са каквито трябва, а и обурудването, НО много ми е интересно кога ще спрат с тея шкембелии под пагон? Един полицай не трябва ли да вземе еди-колко-си метра за някакво време? Или набирания? Айде да питаме полицаите - съгласни ли сте всички да минете през ЧЕСТНИ тестове медицински и физически и психически и после да ви вдигнат заплатите? Или работата е ’дай пари аз пак ще си чопля семки’.
                Колега мога да те уверя че всички полицаи още преди да ги назначат минават предварителен физически и психически тест, не назначават никой който не е покрил норматива.
                Аз имам предвид регулярното правене на такива тестове, а не само при назначаване. Хайде сега, не си ги виждал шкембелиите полицаи? Че те са навсякъде!Тоя вдясно виждаш ли го? Да ти прилича на човек който би покрил физически тестове? С тез бузи?

Коментар

1.0 За такива злоупотребяващи с народни пари, наказанието е само едно Смърт , смърт и пак смърт, както гласи и уставът ни.2.0 За тези, които петнят името на отечеството ни наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. 3.0 За тези, които се възползват от непросветеността на народа ни и го грабят, уж били по-умни и учени, а всъщност лукави и хитри наказанието е Смърт, смърт и пак смърт. 4.0 За тези, които насаждат омраза между хората живеещи в нашето мило Отечество, било на етническа или верска основа, с цел докато се избивате по-между си, те да трупат богатства, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.5.0 За тези, които обещават много, само и само да ги изберете да ви управляват, а после се отметнат от думите си, като кажат, че времената били трудни и те видите ли не предполагали че такова е положението, наказанието е конфискуване на имуществото и изгнание извън пределите на Отечеството ни. 6.0 За тези, които под булото на родолюбието, градят закони, а самите те не ги спазват или пък ги използват с цел своето облагодетелстване, наказанието е Смърт, смърт и пак смърт.
                  Според Вас, колко даскали, лекари, военни, полицаи, чиновници (управници)... трябва да останат живи или граждани на таз Държавица!Животоспасяваща операция струва пари под масата!Добра оценка струва пари под масата!Да минеш метър на знак STOP, струва пари под масата!Да извадиш документ за регулация, струва пари под масата!Колко ви лъгаха, че ще ви оправят за година две!Колко се облагодеталстваха от властта!Що цигани и турци ви направиха комплексари в собствената ви родина!Колко власт имащи ви насаждат омраза към горните!Всеки народ си заслужава политиците, но никой народ не заслужава да седи без политика. Налягайте си парцалите и тая Държава да се оправя!

Коментар

Влизам си аз в магазина през студения сезон и съм пазарувал не повече от 5 минути. Излизам и гледам - моторизиран катаджия пише акт. Викам:- Аре бе пич, дай си почивка.Той мрачно продължава да пише. Викам.- Аре бе пич, щ`ти врътна една свирка.Онзи ожесточено лепва акта на прозореца и започва да пише нов за несменени летни гуми.- Абе пич, ти си шибан скинар . . . аре бе!Още не е приключил, лепва го на прозореца и започва нов. Този път за някаква пукнатина на прозореца. Това продължава повече от 20 минути. За всяка провокация, той започва нов фиш. Не ме е еня. Моята кола е на по-следващата пресечка. Просто мразя полицаите.
                    фиатче Браво 2.0

Коментар

ем студент, хем полицай. що да не е възможно, какво искаш да кажеш, че полицаите не трябва да учат за да се развиват ли? това беше тъпо изказване колега. а когато те глобят това какво значи че не си вършат работата ли? за превенцията съм съгласен. а за магазина в ямбол, ще кажа само че униформения състав нямат правомощия да разследват те имат право да задържат човек чак когато го хванат престъпника по време на действие. не може по закон каквото и да иска да направи, така са ограничени в правата че само могат да съветват. питай когото искаш. въпреки че е трябвало да запазят там местопроизшествието и да установят самоличноста на предполагаемите извършители, но само до там.
                      FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

Paparac написа:
                        Kuku написа:
                        Инфинеон, разсъждаваш погрешно - закона трябва да има ПРЕВАНТИВНА мярка, а не наказателна
                        Абсолютно си прав. А колегата Инфинеон наистина ли е полицай? Та той е студент?!? И в италския форум сам го написа? Учи аз полицай или какво?Питам, защото и колегата ogi28b по-горе написа: "Моля един полицай, например колегата infineon, моля те колега, обясни на всички нас - Какво означава да си криминално проявен?"joke:Как така - хем полицай, хем студент, хем не може да се оправи с гаджето http://www.italauto-bg.net/forum/vie...=aСпоред аватара му утре може и акт да ми прасне
                        Колега не съм още полицай, и никъде не съм казвал че съм. Иначе съм подал за документи за кондидатстване.Освен това съм студент по информационна сигурност.Имам приятели полицаи и мога да ви кажа че са съвестни момчета които се скапват от работа нощем и много се ядосвам когато някой така лесно приказва че нищо не вършат.Ако я нямаше полицията щеше да е абсолютно беззаконие.
                        FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Спокойно момчета . Полицията си върши работата и не бива да и се месим :D
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

аз съм ченге и не съм взел един рушвет или както там му викате. за това съм пуснал тази тема. аза колегата кандидат мога да му кажа само че няма да съжалява но няма и да се радва, защото трябва да ев готов че обществото ще го игнорира. когато на един българин му напишат акт той казва "да им е... майката" а защо не каже "згреших те са прави" и заради това отношение към тях все повече и повече ще се затягат нещата. защо не си признавате грешките. подкрепям превенцията преди актовете, но българина сра и пика върху макетите на патрулките, те бяха за превенция, а какво ги направихме че във сайтовете за клипове ги има от категория "смешни".
                            FIAT Bravo 1.4 12v

Коментар

ogi28b написа:
                              Абе пичо’е, в тоя ред на мисли - гледахте ли наскоро по новините дадоха един пич, като нас такъв, на има няма - 20-30-40 години, не си спомням какво му трябвали някакви документи, или нещо си, и изведнъж при справка в полицията излиза че той е КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН.Моля един полицай, например колегата infineon, моля те колега, обясни на всички нас - Какво означава да си криминално проявен? В съда на свидетелството за съдимост може да пише ОСЪЖДАН или НЕОСЪЖДАН. Какъв е този термин КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕН? Какви характеристики има едно лице, което е криминално проявено. Аз откраднах 6 големи дини когато бях по-малък, вероятно съм криминално проявен. Оу Джей Симпсън уби жена си и любовника и, но не беше осъден. Той криминално проявен ли е? И ако е - повече ли е криминално проявен от мен? Защо криминално проявените не станат ОСЪДЕНИ? Всяка вечер слушаме за разни дето са задЪржани за наркотици, за насилие, за побои.... всички минават в графата "криминално проявен". Какво означава човек да е криминално проявен, искам да разбера. То така могат да вкарат и понятия като фискално-заблатен, или провинциално-подлютен - пълни безсмислици.
                              Криминално проявен си когато имаш досие за криминална проява в МВР, без значение дали е било побой грабеж или нещо подобно.И без да си осъждан може да се водиш криминално проявен,Защо криминално проявените не станат ОСЪДЕНИ? Всяка вечер слушаме за разни дето са задЪржани за наркотици, за насилие, за побои.... всички минават в графата "криминално проявен".- защото може да се те хванали за наркотици или подобно но да не си осъден, има и такива случаи.Освен това може да си осъждан за нещо ( напреимер неплатен данък) и да не си криминално проявен.
                              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Да си осъждан, според мен означава да е водено дело срещу теб по Наказателния кодекс. Ако не съм си платил данъка на колата, или акта за превишена скорост, няма начин да бъда осъден, и после в съда да се водя осъждан Това за криминално проявения от кой закон, правилник, наредба, или някакъв документ, обнародван в ДВ, го прочете? Ако съм задЪржан ПО ПОДОЗРЕНИЕ за търговия с наркотици, например, и съм виновен - защо не съм осъден и не съм в затвора? Ако по същото подозрение обаче съм невинен, все пак започват да ме наричат "криминано проявен" , което за простолюдието означава че съм престъпник. Всеки е НЕВИНЕН докато не се докаже противното. Човек може да бъде невинен, или виновен от което пък следва че може да бъде виновен и съден за това, или виновен, но неосъждан (оправдан). А след като е оправдан - следва че човекът е чист пред закона!Заради този термин, смятам че българските полицаи от най-нисшия служител, до най-големия генерал - всички са абсолютни малоумни тъпанари, прости хора, бедни на идеи, защото наричат хората с унизителното и грозно "криминално проявен" , което не е регламентирано никъде, и няма точно определение за този термин. И когато няма какво да кажат - казват "Той е криминално проявен"! Обаче дали е убил човек, или е откраднал топче тоалетна хартия за да си избърше гъза в кенефа - няма значение. Важно е да има криминално проявени, да има дейност. Всяка божа вечер на кръстовището на булевард Евлоги Георгиев и улица Граф Игнатиев, в посока НДК - десетки коли минават на жълто, тъмно жълто, оранжево и червено, а на спускането от кулата - от лентата за десен завой към стадиона, минават направо, на червено. Никой не бива спрян там. А 20 метра по-нататък има най-малко 2 полицейски коли, максимум съм виждал 5, паркирани неправилно, а полицаите са слезли и пушат цигари и си приказват пред и във магазина за марков алкохол и цигари. Без да санкционират никой. Без изобщо да се интересуват какво става. Колега infineon , ти защо се стремиш да станеш полицай, може би в пътна полиция? Това не е ли гадна работа - да стоиш през нощта на студа и да пишеш актове на нарушители, вместо да си стоиш на топло вкъщи? ( ....и отговор не търся.)

Коментар

Working...
                                X