Закона гласи това : (2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;провери си сам знаците и си реши дали си ги нарушил.Както каза обаче и някой по-горе всичко е на местна основа .На мен ми бяха отсъдили за 22 км. отгоре лишаване от 1 месец в Кюстендил,така че си прави изводи сам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Превишение на скоростта с 31 км/ч
Collapse
X
-
MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
-
jenshen73 написа:Къде пък е това ограничение 130? В българия максималната допустима скорост не беше ли 120 на магистрала???В действащия закон за ДвП пише 130.В Правилника за прилагането му пише 120.На входа на България от към КПП Капитан Петко Войвода (Гърция/Свиленград) има табела, на която за автомагистрала е означено 120.В листовките, които брат ми решаваше преди 5 години верният отговор беше 120, а тогава в закона вече пишеше 130.Кой знае колко е?Аз винаги съм казвал, че е 130, защото всеки Закон е с приоритет пред Правилника за прилагането му. Но все пак наистина си мисля да запитам официално, и да получа официален отговор.
Коментар
-
Ето това е от закона, публикуван в сайта на КАТ (www.kat.mvr.bg): Чл. 21. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) При избиране скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/ч: ************************************************** ******************* * Пътно * Населено * Извън * Автома- * * превозно * място * населено * гистрала * * средство от: * * място * * ************************************************** ******************* * Категория А 50 80 100 * * Категория В 50 90 130 * * Категории С, D 50 80 100 * * Категории В+Е, 50 70 100 * * С+Е, D+Е * * Категории Т 50 50 - * * Категория М 45 45 - * * Самоходни машини 40 40 - * ************************************************** *******************А ето това от правилника за прилагане на закона, пак от същия сайт: Чл. 73. (1) При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скоростта в км/час: ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Пътно превозно ¦ В населено ¦ Извън ¦ По автомагистрала средство ¦ място ¦ населено ¦ ¦ ¦ място ¦¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤Ў¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤Ў¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Категория А 50 80 100 Категория В 50 90 120 Категории С, D 50 80 100 Категории В + Е, С + Е, 50 70 100 D + Е Категории Т, М 50 50 - Самоходни машини 40 40 -¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤(2) Скорост на движение, по-висока от посочената в ал. 1, може да се разрешава при наличие на необходимите условия за безопасност на движението. В този случай ограничението на скоростта се сигнализира с пътен знак В26.Между другото разминаване има и в скоростите за категория М.
Коментар
-
Дидо, явно не са го променили на второто място ,130 си е за магистралата.MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Преди малко се прибрах и видях,че има табела 40 и надолу,но пак е далечко от мястото където ме спряха. А 50 метра пред самите полицаи имаше и знак 50,но явно са ми засекли скоростта преди този знак.. замислям се дали да не си купя антирадар и в такива ситуации просто да сменям посоката... относно това,че съм се движил със 110... и свидетели мога да ти домъкна,а естествено не говоря 110 за целия участък ,все пак умея да използвам и спирачката,а относно безопасността такива олигофрении съм виждал... повярвай ми винаги се съобразявам с другите и никога не ги излагам на риск. В крайна сметка всеки си знае възможностите,просто има такива, които ги знаят и въпреки това ги задминаватFiat Bravo 1.6 16v 1999г
Коментар
-
Колега ,не си купувай антирадар ами гледай знаците и ги спазвай. И просто това дето го пишеш че си карал със 110км там при ограничение 40 км не е никак за хвалба. Знам че ще бъда оплют че все акъл давам но аз съм свикнал на това . Спазвай знаците пък нека видим кой е крив и кой е прав след време. Свикнеш ли веднаж да нарушаваш правилата то така караш докрай и обратно създадеш ли си навика да спазваш правилата то ще ги спазваш пак до край.Аз съм на принцип пък вие избирайте .
Коментар
-
jenshen73 написа:Lane Staley написа:Flow написа:Аз пък се питам, защо все едни такива стойности на скорости се цитират: +21, +31? Мен ме хванаха с +21 отгоре и верно на дисплея стоеше показание 81 км/ч. Ето, колегата +31. Вчера, един колега на Ст.Загора пак с +31 го цапнали. Защо не са 19,20, 29,30? Нещо не ми харесва тая работа. Пък може и така да ми се струва.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Re: Превишение на скоростта с 31 км/ч
d1sp0sabl3 написа:Тази сутрин ме спряха глупавите ченгели по пътя Арбанаси - Велико Търново и решиха,че имало ограничение от 40 км/ч.. съответно радара им показваше 71 км/чFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Егати отклонението... нали минава технически контрол, сертифицира се от метрологията, има сигурно стикерче? Какъв е тоя измервателен уред който при 71 км/ч може да сгреши с 3? Това са 5 % сигурно. Абе има си документация, там си пише. Трябва да се види. Все едно кантара на пазара да сбърка с 50 грама на килограм, и това да е нормално. Не ми се вярва.
Коментар
-
Re: Превишение на скоростта с 31 км/ч
RoMeO_156_GTA написа:d1sp0sabl3 написа:Тази сутрин ме спряха глупавите ченгели по пътя Арбанаси - Велико Търново и решиха,че имало ограничение от 40 км/ч.. съответно радара им показваше 71 км/чFiat Bravo 1.6 16v 1999г
Коментар
-
ogi28b написа:Егати отклонението... нали минава технически контрол, сертифицира се от метрологията, има сигурно стикерче? Какъв е тоя измервателен уред който при 71 км/ч може да сгреши с 3? Това са 5 % сигурно. Абе има си документация, там си пише. Трябва да се види. Все едно кантара на пазара да сбърка с 50 грама на килограм, и това да е нормално. Не ми се вярва.
Коментар
-
infirm написа:Утре на тази табела отиваш с спрей и пред 40, добавяш 1 (140) ама гледай да го напишеш хубаво.виждал съм подобно нещо
Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
Punto. 1.2 16v. 86hp+
Коментар
-
fast_ghost написа:infirm написа:Утре на тази табела отиваш с спрей и пред 40, добавяш 1 (140) ама гледай да го напишеш хубаво.виждал съм подобно нещо
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар