Тази сутрин ме спряха глупавите ченгели по пътя Арбанаси - Велико Търново и решиха,че имало ограничение от 40 км/ч.. съответно радара им показваше 71 км/ч! Аз естествено се съгласих с тях... ако им споря става по-лошо,но твърдо съм решил,че ще проверя дали наистина има ограничение от 40 км/ч и ако няма ще съжаляват. Та въпроса ми към вас е следният: Каква е сакнцията за превишаване ограничението на скоростта в извън населено място с 31 км?? Има ли вероятност да ми вземат книжката за 1 месец?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Превишение на скоростта с 31 км/ч
Collapse
X
-
Общо взето квото му дойде на акъла на началника на местния КАТ, иначе може и нищо ама знам че след 30км/ч ти зимат книжкатаMB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
mitenceto89 написа:Suppish написа:150 лв. глоба и 1 месец лишаване. Това за Пловдив
Коментар
-
Добре де, иди днес по същия път и виж дали има ограничение. Ако няма, или има например "60" - снимай го. След това бягай в КАТ и напиши допълнително обяснение към акта. А ако все пак не го вземат предвид - след като излезе наказателното постановление - обжалвай!!!Имай предвид обаче, че по закон (поредната тъпотия в ЗДвП), обжалването не спира изпълнението на наказанието. Т.е., ако обжалваш, или ще бъдеш без книжка докато мине обжалването - може да е след година, или все пак ще седиш месец без книжка и ще си платиш глобата, а ако спечелиш - евентуално може да ти върнат взетата глоба заедно с лихвите и да ги съдиш за пропуснати ползи за месеца, през който си нямал книжка, особено ако си вадиш хляба с шофиране.Една твърде сложна процедура, изискваща доста нерви и търпение.
Коментар
-
d1sp0sabl3 написа:Тази сутрин ме спряха глупавите ченгели по пътя Арбанаси - Велико Търново и решиха,че имало ограничение от 40 км/ч.. съответно радара им показваше 71 км/ч! Аз естествено се съгласих с тях... ако им споря става по-лошо,но твърдо съм решил,че ще проверя дали наистина има ограничение от 40 км/ч и ако няма ще съжаляват. Та въпроса ми към вас е следният: Каква е сакнцията за превишаване ограничението на скоростта в извън населено място с 31 км?? Има ли вероятност да ми вземат книжката за 1 месец?
Коментар
-
fuoco написа:d1sp0sabl3 написа:Тази сутрин ме спряха глупавите ченгели по пътя Арбанаси - Велико Търново и решиха,че имало ограничение от 40 км/ч.. съответно радара им показваше 71 км/ч! Аз естествено се съгласих с тях... ако им споря става по-лошо,но твърдо съм решил,че ще проверя дали наистина има ограничение от 40 км/ч и ако няма ще съжаляват. Та въпроса ми към вас е следният: Каква е сакнцията за превишаване ограничението на скоростта в извън населено място с 31 км?? Има ли вероятност да ми вземат книжката за 1 месец?Fiat Bravo 1.6 16v 1999г
Коментар
-
fuoco написа:Някой каза, че на чешмата ограничението е 60. Случайно съм снимал знака преди 5 години, едва ли е сменен.Fiat Bravo 1.6 16v 1999г
Коментар
-
Ако знакът наистина е поставен така, както се вижда на снимката - т.е. под знак за "Внимание, хлъзгав участък", то в този случай ограничението важи САМО когато има наличие на указаната опасност:"3) Когато знак за въвеждане на забрана е поставен заедно с предупредителен пътен знак за опасност, въведената забрана важи до края на пътния участък, за който се отнася опасността."Тъй като в този случай предупредителният знак не е за конкретна опасност, а дължината на участъка, който е хлъзгав не е указана, то може да се счита, че опасният участък е само на завоя или около чешмата.Бе ситуацията е спорна от дето и да я погледнеш.Сега се зарових из правилника и никъде не намерих колко е зоната на действие на знак А15 "Хлъзгав участък", нито на никой от предупредителните знаци. Казва се, че се монтират извън населените места на разстояние 100-150 м от НАЧАЛОТО на опасния участък, а продължителността на участъка се указва с допълнителна указателна табела. Такава в случая обаче липсва. Имаш сериозни шансове да оспориш този акт, ако ти се занимава, според мен.
Коментар
-
d1sp0sabl3 написа:Колега аз съм от Търново.. не мисля,че 71 км’ч е абсурдно след като друг път съм минавал със 110 от там... знам ще кажете "ти си заслужаваш глобите и дори трябва да ти вземат книжката за постоянно",но въпреки това аз ще видя къде е последното ограничение и ще засека разстояниетоlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар