Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Здравейте

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте

Здравейте на всички. Нов съм във форума и искам да задам няколко въпроса и ще се радвам да ми отговорите . Вчера си купих Фиат Браво 99 година края, но по документи установих че първата регистрация е напревена 2001 което от една страна е добре според мен. Това ми е първата кола и не исках да се мятам на нещо скъпо. Основно колата ще се кара в София и всички знаем как е тук ..... Та двигателя е бензинов - 1,2 16V 82 коня пълна инжекция. Интересува ме мнение какво мислите за този мотор какъв евентуален разход да очаква.... Иначе като цяло не съм фен на високите скорости купил съм я да си се возя не да се гоня по пътищата, харесвам класическия модел кола без тунинг. Колата ми хареса как върви утре ще я закарат на сервиз да и сменан масла ролки ремаци........ ако някой може да каже колко доло-горе излизат тези консумативи ще съм му благодарен. Иначе за колата ще я представя във форума по-късно като цяло има екстри за модела без кожа. Чрйджъра нещо не иска да се отвори та и той ще ходи на майстор .Ще съм благодарен на всеки който изрази мнение Поздрави

Re: Здравейте

За 1.6 знам че разхода е нещо от сорта на 10 +/100 градско... предполагам 1.2 ще е по-нисък... 7-8/100 някъде. Но много зависи как се кара автомобила
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
    -------------------------------------
    1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

Честито да ти е колега! Със здраве да си я караш! Сигурна съм, че ще се зарибиш по високите скорости, като покарашизвестно време активно. Иначе 2001 си е доста добра година за първа кола. Мойто Браво даваше 9 разход (1.8 16v), това според мен ще дава и то толкова, само дето ще върви по-малко. И все пак - Честито! Снимай ни я да я видим. :D
      Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Моето 1.6 ми дава 12-13-14 в София, на къси разстояния, зимата, час пик. Разход под 10 на сто, ако не караш само по околовръстното, не очаквай.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Да ти е честито Колега Информация за 1.2 нямам, но мисля че ще си доволен от автомобила след като ’’заживееш’’ с него мойто е вече на 4100 километра с мене и съм 100% доволен от Италианското изкуство
          Fiat Bravo 1.6 16V Бебчето ))

Коментар

Първо да ти честитя новата придобивка. Това е един добър, спокоен автомобил, действително няма да показва мускули при изпреварване, но ще ти служи добре. Двигателят 1.2 е много добър, използва се и до ден днешен в различни варианти, предимно за Гранде Пунто, Пунто, Албеа и пр. Това трябва да ти говори за надеждността му.Разход из София би трябвало да дава под 10/100, а извън града очаквай навсякъде между 5 и 6/100.За консумативите не знам калко биха стрували, но със сигурност цената ще е смешна
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

А честито да ти е? Ще го караш бавно бавно... Колко да е бавно? И аз така виках и гледай какво стана. Мисля, че няма да ти харчи много защото все пак това е е дин доста малък двигател. Аз карам като колежката Браво 1.8 16 и вчера до велико търново и обратно за 25 лв газ... Смятай колко ми харчи при положение, че отиване връщане до там е около 450км при средна скорост 100/110 км/ч
              Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

Честито и добре дошъл в отбора на 1.2 16V :D С колегите вече доста сме го обсъждали и този матор! Изводът е, че е здрав двигател и лесен за обслужване. Бравата ми не лети с него, но просто не трябва да очакваш, че в ниски обороти и на висока предавка ще те лепне на седалката. Повечко газ и ръчка за да тръгне Разход - не бих казал, че гори малко, в града е около 10, извънградско - съвсем пресен пример, София-Бургас, със 130 км/ч по магистрала"Тракия", 90-100 км/ч-по пътя от Ст.Загора до Карнобат, и със 140 по новата магистрала до Бс - 6.5/100. Относно консумативи - влез в гаража, там е Бравата ми, написал съм всичко, което съм сменил по нея, има и цени и тн. Понякога супер много ме дразни че не набира, но като цяло досега/вече 7000 км/ нямам проблеми с моята! Пък и платих 29 лв. данък
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
                Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
                Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Благодаря много за мненията дано нямам проблеми с колата. Днес е била на сервиз (понеже нямам време да тичам аз занимавам бащами ) и всичко каквото е трябвало да се смени са го сменили - филтри 3 броя; масло; ремаци; ролки; предни наклатки; тампон на гърнето и крушки на заден десен фар всички части са оригинални бащами си ги е купил не е тези от сервиза да слагат частите и всичко е стъпило около 400лв и +50лв за работа.....Искам да попитам само някой знаели как да си опъна жилото за багажника защото не иска да се отваря от ръчката и само с ключ. Другото което искам да попитам имам и чейнджър, но не мога да го отворя свалих го но искам да го занеса някаде да ми го направят, някой можели да ми препоръча сервиз. Чейджъра е Grundig (май така се пишеше )Благодаря отново на всички за отговорите

Коментар

Working...
                  X