Здравейте на всички. Нов съм във форума и искам да задам няколко въпроса и ще се радвам да ми отговорите . Вчера си купих Фиат Браво 99 година края, но по документи установих че първата регистрация е напревена 2001 което от една страна е добре според мен. Това ми е първата кола и не исках да се мятам на нещо скъпо. Основно колата ще се кара в София и всички знаем как е тук ..... Та двигателя е бензинов - 1,2 16V 82 коня пълна инжекция. Интересува ме мнение какво мислите за този мотор какъв евентуален разход да очаква.... Иначе като цяло не съм фен на високите скорости купил съм я да си се возя не да се гоня по пътищата, харесвам класическия модел кола без тунинг. Колата ми хареса как върви утре ще я закарат на сервиз да и сменан масла ролки ремаци........ ако някой може да каже колко доло-горе излизат тези консумативи ще съм му благодарен. Иначе за колата ще я представя във форума по-късно като цяло има екстри за модела без кожа. Чрйджъра нещо не иска да се отвори та и той ще ходи на майстор .Ще съм благодарен на всеки който изрази мнение Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Здравейте
Collapse
X
-
Честито да ти е колега! Със здраве да си я караш! Сигурна съм, че ще се зарибиш по високите скорости, като покарашизвестно време активно. Иначе 2001 си е доста добра година за първа кола. Мойто Браво даваше 9 разход (1.8 16v), това според мен ще дава и то толкова, само дето ще върви по-малко. И все пак - Честито! Снимай ни я да я видим. :DEx'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Първо да ти честитя новата придобивка. Това е един добър, спокоен автомобил, действително няма да показва мускули при изпреварване, но ще ти служи добре. Двигателят 1.2 е много добър, използва се и до ден днешен в различни варианти, предимно за Гранде Пунто, Пунто, Албеа и пр. Това трябва да ти говори за надеждността му.Разход из София би трябвало да дава под 10/100, а извън града очаквай навсякъде между 5 и 6/100.За консумативите не знам калко биха стрували, но със сигурност цената ще е смешнаShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
А честито да ти е? Ще го караш бавно бавно... Колко да е бавно? И аз така виках и гледай какво стана. Мисля, че няма да ти харчи много защото все пак това е е дин доста малък двигател. Аз карам като колежката Браво 1.8 16 и вчера до велико търново и обратно за 25 лв газ... Смятай колко ми харчи при положение, че отиване връщане до там е около 450км при средна скорост 100/110 км/чПродавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D
Коментар
-
Честито и добре дошъл в отбора на 1.2 16V :D С колегите вече доста сме го обсъждали и този матор! Изводът е, че е здрав двигател и лесен за обслужване. Бравата ми не лети с него, но просто не трябва да очакваш, че в ниски обороти и на висока предавка ще те лепне на седалката. Повечко газ и ръчка за да тръгне Разход - не бих казал, че гори малко, в града е около 10, извънградско - съвсем пресен пример, София-Бургас, със 130 км/ч по магистрала"Тракия", 90-100 км/ч-по пътя от Ст.Загора до Карнобат, и със 140 по новата магистрала до Бс - 6.5/100. Относно консумативи - влез в гаража, там е Бравата ми, написал съм всичко, което съм сменил по нея, има и цени и тн. Понякога супер много ме дразни че не набира, но като цяло досега/вече 7000 км/ нямам проблеми с моята! Пък и платих 29 лв. данъкAlfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
Благодаря много за мненията дано нямам проблеми с колата. Днес е била на сервиз (понеже нямам време да тичам аз занимавам бащами ) и всичко каквото е трябвало да се смени са го сменили - филтри 3 броя; масло; ремаци; ролки; предни наклатки; тампон на гърнето и крушки на заден десен фар всички части са оригинални бащами си ги е купил не е тези от сервиза да слагат частите и всичко е стъпило около 400лв и +50лв за работа.....Искам да попитам само някой знаели как да си опъна жилото за багажника защото не иска да се отваря от ръчката и само с ключ. Другото което искам да попитам имам и чейнджър, но не мога да го отворя свалих го но искам да го занеса някаде да ми го направят, някой можели да ми препоръча сервиз. Чейджъра е Grundig (май така се пишеше )Благодаря отново на всички за отговорите
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар