Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защита против кражба на автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защита против кражба на автомобил

ще помоля ако има някой колега по запознат с мобилните технологии да обясни дали е възможно да се издири кола ако в нея има скрит работещ мобилен телефон който приема разговори автоматично. до каква точност оператора може да установи местонахождението на телефона и въобще възможно ли е това? мерси предварително

Може с много голяма точност да се каже, къде е въпросния телефон, но на теб никога с тази цел няма да ти дадат информацията.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Може да ти кажат с точност от 30 сантиметра. Обърни се като за начало към полицията...
      www.CarProfi-BG.com
      Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
      Зареждане и ремонт на автоклиматици.
      Най-атрактивните цени в София!

Коментар

crush написа:
        Може да ти кажат с точност от 30 сантиметра. Обърни се като за начало към полицията...
        30 см ??И как го реши това?Може съвсем точно да се намери.Първо чрез клетката на която е вързан да се определи района, и вече в района по сигнала на гсм-а да се стигне точно до колата.Това естествено ако гсм-а е в режим на разговор.Както през войната за засичали станциите.Само незнам кой ще се хване да пеленгова гсм за една евтина предполагам кола.Трябва си специална апаратура за това.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
          Това естествено ако гсм-а е в режим на разговор.
          Доколкото знам всеки GSM си излъчва в определен интервал сигнал за индентификация така че най-близката клетка да го индентифицира, така че не е необходимо да говориш за да те засекат.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Не е задължително и да е включен, достатъчно е да има заредена батерия в него.Нали планинските спасители така търсят хора. Но за кола едва ли някой ще ти даде информация, те на полицията не дават информация операторите, та какво остава .....

Коментар

Е що да не дадат инфо? Полицията разследва кражба, може дори да е на самия телефон. Нямат ли право да изискват тази информация от оператора? И банковаа тайна се нарушава, когато се разследват измами, кво остава за това.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

ilkoD написа:
                ...те на полицията не дават информация операторите...
                Тук си в в голяма грешка :D Дават информация постояно!п.п. даже има "auto phone record" при ключови думи примерно: дрога, оръжие, бомба и др.п.п.п. и зад океана е така!http://edition.cnn.com/2008/POLITICS...ach/index.htmlhttp://www.boingboing.net/2008/08/08...orters-we.html
                АЗ НЕ ИСКАМ ПРОДУКТИТЕ НА МОНСАНТО В БЪЛГАРИЯ!

Коментар

Коментар

tyo написа:
                    Тук си в в голяма грешка :D Дават информация постояно!п.п. даже има "auto phone record" при ключови думи примерно: дрога, оръжие, бомба и др.п.п.п. и зад океана е така!http://edition.cnn.com/2008/POLITICS...ach/index.htmlhttp://www.boingboing.net/2008/08/08...orters-we.html
                    Това е истина. Мой съученик беше шеф на отдела по сигурността, който се занимава точно с такава връзка с органите на реда, в един от операторите.
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Аз нали искам инфо от операторите, е от Глобул чаках 3 месеца. По всички правила си е искането!И на 4-ти я месец отговарят, че само прокурор с разрешението на съда може да иска.....е в какъв филм играем?Незнам кой е в грешка и кой не, но определено серсемлика в държавата е пълен!

Коментар

Аз преди време видях при един колега от един завод в Смолян следното нещо - беше си вързал алармата към скрит в колата мобилен телефон, захранван директно от акумулатора. При задействане на алармата, колата всъщност не издаваше никакъв звук, а директно позвъняваше на собственика на колата. Получаваше се интересен текст на екрана на мобилния телефон "Рено 19 ви търси" При евентуална кражба на колата (едва ли, предвид самата кола ), пича ми каза, че може да набере номера на ГСМ-а в колата, ще получи автоматично вдигане (без да се издава какъвто и да е сигнал в колата) и ще може да си слуша какво си говорят евентуалните крадци.При открадване на кола с монтиран в нея по подобен начин ГСМ, няма нужда да искате от оператора да ви казва къде е тя. Това ще направи полицията - всеки дознател би се зарадвал на подобна новина, щото лесно ще намери открадната кола, била тя и евтина, с което ще натрупа "точки" И без това разкриваемостта на подобни кражби е ниска.Има и други варианти, които съм си мислил - имам една програмка в Нокията - miniGPS се казва, която може да се направи така, че при смяна на клетката да се изпраща СМС към избран номер с информация за текущата клетка. С монтиран такъв телефон дори не ви трябва информация от полицията, нито от операторите. Ще си я получавате директно от телефона Единствено трябва да жертвате един смартфон за минимум 300 лв на старо и в картата винаги да има кредит (или да е на абонамент).

Коментар

Ако към въпросното устройство добави и няколко по-големи пиратки под седалката или малко пластичен взрив с електродетонатор който се задейства от натискането на някои бутон на гсм-а даже и полиция няма да му трябва, а само една нова шофьорска седалка. Познайте какво ще му трябва на бандита за да е пак мъж . Познавам доста военни които имат подобни играчки из колите си но не чак толкова модерни - например запалка от граната под кормилната колонка като шплента и се закача с въженце към педала на съединителя, капачка за резервоара с монтиран шип с контра врътваш капачката и това чудо ти се забива в дланта. В руско списание пък имаше идея как да се задейства патрон от газов пистолет ако ти откраднат колата.

Коментар

stenli написа:
                            ...Познавам доста военни които имат подобни играчки из колите си но не чак толкова модерни - например запалка от граната под кормилната колонка като шплента и се закача с въженце към педала на съединителя, капачка за резервоара с монтиран шип с контра врътваш капачката и това чудо ти се забива в дланта. В руско списание пък имаше идея как да се задейства патрон от газов пистолет ако ти откраднат колата.
                            Преди десеттина години, познат си пусна ток 220 волта по оградата на къщата, защото съседните ромски фамилии му крадяха добитъка.Една сутрин забравил да го изключи.... Омря си човека млад и зелен в цветущо здраве п.п. не разбирайте горният ми пост, като "защита" на крадците!!!
                            АЗ НЕ ИСКАМ ПРОДУКТИТЕ НА МОНСАНТО В БЪЛГАРИЯ!

Коментар

Това ми напомня на едни спецификации на защита срещу кражба за мотоциклети, които превеждах на времето. Много смешни ми се виждаха - системата включва мобилна система, високоговорител и микрофон, с който можете да разговаряте с крадеца и блокиране на кормило и гуми. -Уважаеми крадецо, моля да не крадете мотоциклета, защото той има вградена защитна система. (по памет)незнам кой ги беше мислил, ама много смях падна. май нищо не стана с тази система - никога не чух нищо за нея
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                              X