Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скорост - в БГ вариант. Възможно ли е това ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Скорост - в БГ вариант. Възможно ли е това ?

    Неуправляем опел летя над 130 км и се заби в будка на ГКПП Промахон и шофьорът загина. Около 1 ч. през нощта на тел. 166 се е обадил П.В., за да съобщи, че колата му е неуправляема, блокирали са всички педали, двигателят не може да се изключи, скоростта е над 120 км/ч, движи се по главен път E-79 в посока Кулата и не може да спре.В крайна сметка въпреки постоянната връзка с полицията и указанията, които е получил как да спре колата или да намали скоростта, случката не завършва щастливо както във филма, и шофьорът загива.Възможно ли е наистина да се е случило такова нещо, както е описано в "24 часа" и поразително напомня филма с неуправляемата кола или някой си е устроил ефектно самоубийство ?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    #2
    По скоро ми прилича на "ефектно убииство"А как така не е могъл да изключи двигателя, да спре със скоростите, ръчна и т.н.....прекалено съмнително е. Още вчера прочетох за случая и ми стана криво....те са говорили с него, обадил се е, че има проблем и в крайна сметка е загинал.....операторката, която е говорила с него била в шок. Смятайте какво е изживяла тази жена.

    Коментар


      #3
      Или пък да скочи през вратата?
      Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

      Коментар


        #4
        Много странна случка, едва ли само спирачките са отказали......
        MB 280 S W108 67' - pickUp
        MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
        ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
        Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
        office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

        Коментар


          #5
          Наистина е странно, педал на газта, спирачки, ръчна спирачка, скорости, навлизане в някоя нива, всичко това да не е работило. Всъщност споменава ли се дали Опела е бил бензинов или дизелов?

          Коментар


            #6
            Това някак си е невъзможно.Не може едновременно да откажат ръчна спирачка,двато спирачни кръга,ключа за запалване,Амбриаж,скорости,педала на газта да е заседнал в натиснато положение... Да се беше хакнал в някоя нива,все щеше да заоре някъде....
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

            Коментар


              #7
              Както казах и в Алфа-форума - шменди-капели и явно прикриват нещо

              Коментар


                #8
                Винаги може да изключи от скорост като дръпне по-силно лоста.Ако не е на някое безкрайно надолнище, все някак щеше да спре.Явно се е паникьосал, а операторката на полицията едва ли му е давала най-полезните съвети.Жалко за човека, но нещо много абсурдна ми се струва ситуацията.Дори и да е убийство, едва ли могат толкова много неща да повредят по колата, а изключването от скорост винаги сработва.

                Коментар


                  #9
                  Преди доста време имаше един подобен случай с БМВ в Англия. Предполагам, че не е бил някой Кадет а по-нв модел. Ако нещо се бъгне компютъра знае ли човек
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                  Коментар


                    #10
                    Доколкото разбрах всичко е придължило доста време. Ако беше се случило в бяла държава, защо ми се струва, че поне щяха да опитат да го спрат ефективно, а не само да си говорят с него. Хората отдавна са измислили водната стена, само дето ние в България сме я гледали само на кино. Жалко за човека все пак!
                    Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

                    Коментар


                      #11
                      peho написа:
                      Наистина е странно, педал на газта, спирачки, ръчна спирачка, скорости, навлизане в някоя нива, всичко това да не е работило. Всъщност споменава ли се дали Опела е бил бензинов или дизелов?
                      Поне в статията в "24 часа" само пише марката - опел астра. Други подробности за колата не се дават. Не знам при автоматиците как стоят нещата. Или пък наистина, ако е по-нов модел, да е минал на "автопилот" и да е "решил" да поддържа например 120 км/ч. Това обаче ако е така, ще предизвика небивал скандал, свързан със сигурността на немските возила.Макар че почти всичко, стига да не е разкрасено от журналистите, ми изглежда в сферата на фантастиката. Да измине 130 км. и да не направи поне опит да излезе извън пътя в полето ? Няма да се учудя, ако се окаже, че не е бил сам в колата. Журналята дори и във водещите медии са способни да публикуват потресаващи глупости.
                      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                      Коментар


                        #12
                        Ако е автоматик колата? После компютъра се бъгва и подава инфо все едно си натиснал яко газта. Ръчната при висока скорост не е много ефективна. Странно е, но все пак трябва да се проучи.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                        Коментар


                          #13
                          Lane Staley написа:
                          Преди доста време имаше един подобен случай с БМВ в Англия. Предполагам, че не е бил някой Кадет а по-нв модел. Ако нещо се бъгне компютъра знае ли човек
                          Педалът на спирачките е независим от компютъра на колата. Педалът на съединителя (ако не е автоматик) пък хептен няма връзка с никаква електроника. В най-добрия случай е хидравличен или с обикновено жило.Ръчната спирачка, ако не е срязано жилото - няма как да не сработи - поне ще намали скоростта му, ако не го спре нацяло.Не съм сигурен за автоматиците - дали може да се дръпне лоста в положение НЕУТРАЛ при подадена газ, но мисля че би трябвало да може...Както вече казах - изключително съмнителна ситуация.Във всички случаи обаче, в нормална държава, семейството на момчето ще получи огромно обезщетение от GM Adam Opel GmbH. Да видим какъв ще е развоят на събитията тук.

                          Коментар


                            #14
                            Нито от българската страна, нито от гръцката страна може да се кара с над 120км/ч на разстояние повече от 30-40км. Всеки, който е пътувал поне веднъж по Е79 знае това - аз за последно пътувах до Серес преди пет дни и това което пише в статията е теоретически и практически невъзможно да се случи!Като добавим и технически НЕграмотните журналисти.... голям смях става Жалко само за човека - лека му пръст

                            Коментар


                              #15
                              Хм, толкова ли не намери някоя детелина, или пък някое каре по пътя да се върти по нея докато свърши горивото? Щом 130км е карал с такава скорост без да излети от пътя значи го бива като шофьор. Или пък някой кър кален да буксува на воля? Странна работа наистина...

                              Коментар

                              Working...
                              X