Да, нося. И аз и съпругата ми сме с по една гривничка на ръката и това е. И в колата слагам, но не някакви топки, които да се виждат от 100км . Това е традиция, в която съм възпитан още от малък и я спазвам. Това е от мен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Носите ли мартеници?
Collapse
X
-
Kuku написа:Аз пък прочетох "Носите ли патерици?" и гледах е така Да, нося мартенички на ръката - защо питаш, Сокче, искаш да ми подариш ли?Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Не нося мартеници. Просто не мога да търпя никакви дрънкулки и джунджурии, дори и халката не си нося . Иначе харесвам обичая. Сега в Пазарджик вероятно знаете, че се провежда боксовия турнир Купа "Странджа". В центъра на града по цял ден се мотаят чуждестранни боксьори и с голям интерес разглеждат и купуват мартениците, като деца се прехласват по тях :D .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Това си е уникална българска вековна традиция и трябва да се спазва. Даже и чужденците в България се кефят на мартениците. Аз си я нося докато видя щъркел, ако трябва и до юни месец :D Нека сме известни в Европа и с нещо друго освен с Бербатов, корупцията и евтиния алкохол (умишлено пропускам киселото мляко, защото както знаете, то вече не съществува ) p.s. Само за протокола - аз също смятам, че е тъпо да имаш мартеници от китката до лакътя
Коментар
-
tomazo написа:нося само на 1-ви ,и в следващите 2-3 дни съм се оттървал от всички мартеници .Особено ако видя рано рано един приятел -ЩЪРКЕЛА :DEx'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Да,,нося мартеници на ръцете си. На лявата ръка ми слагат съпругата и щерката, на дясната 15 -те ми подчинени колежки. Не мога да ги махна, но веднага се оглеждам за щъркели...и на първия прелетял пеликан ги окичвам на дръвче-не мога да чакам със седмици .A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
И аз обичам тази традиция и с удоволствие нося мартеници (за ръка).Колкото ми сложат - толкова,нося си ги, най-малкото от уважение към хората,които са ми ги вързали.Купувам и за приятели и познати и се кефя много,че съм ги зарадвала. :D"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар