Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Носите ли мартеници?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Носите ли мартеници?

Е, колеги носите ли мартеници и какви предпочитате? За ръка, ревер или други.. Окачвате ли големи червено-бели топки на огледалото на Фиата си? Интересно ми е какво мислите по въпроса...Мен лично много ме дразни когато ми каже някой: "Честита Баба Марта"
    Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Аз нося на ръката.
    Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

Аз нося на ръката,но само една. и съм си купил много яка мартеница за фиатката.
      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
      Ex.Opel Astra

Коментар

Да, забравих да добавя своя отговор по темата. Аз винаги нося мартеница,която представлява тънко едва забележимо шнурче на ръката ми. Не харесвам натруфености от 1001295057 бр. мартеници на една ръка ( +/- 15 бр.), които влизат по манджи и таратори, някой се е къпал с тях няколко пъти и стоят разхлабени и потъмнели...ужас!
        Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Само един ден нося да не обидя познатите и ги махам.

Коментар

И аз нося само на ръката, но ако остане само на мен не бих си купувал изобщо.Не виждам смисъл.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Нося на ръката , даже в колата имам една от миналата година)))

Коментар

Е ти какво сега, искаш да покажеш колко изискано носиш мартеницата, като лек акцент?Аз нося мартеници като луд, на лявата ръка - почти броят първото ти число, само с около 674356123 по-близо до безкрайност. И също толкова раздавам.Баба Марта заедно с 24ти Май ми е любимия празник.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Колкото момиченца ми подарят мартеничка за ръка, толкова и нося. Къпя се с тях и даже не успявам да ги топя в манджата, щото ми ги слагат на лявата ръка, а аз ям с дясната. Нося ги, докато не видя щъркели, понякога и доста след края на март месец и тогава ги накичвам по плодни дръвчета. Не ми представлява бреме и за няколко дни свиквам с тях.
                  Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Дам. На ръката. Това си е чисто българска традиция и защо да не я уважавам?И аз си ги нося докато не видя щъркели и така.

Коментар

Аз последните 5-6 години си слагам напърви март и ги нося докато не видя щъркел, а това доста често е чак май месец, ама традицията си е традиция.п.п. аз нося от тези мартенички-гривнички за ръка

--------------------

Коментар

Абе малко ми е рано още за мартеници ма иначе и аз нося Предпочитам на ръката

Коментар

Аз пък прочетох "Носите ли патерици?" и гледах е така Да, нося мартенички на ръката - защо питаш, Сокче, искаш да ми подариш ли?

Коментар

една за колата една за ръката
                            Fiat brava 1.4/12v mart 97(бензин-газ)

Коментар

Аз пък се чудя! Уж сме православна държава, а толкова много обичаме и уважаваме някой езически обичаи?!?

Коментар

Working...
                              X