style34 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ- Рушвети
Collapse
X
-
Мислях да не се включвам в тази безмислена дискусия, но просто не можах да се сдържа.В едни други теми, колеги, на дълго и нашироко обсъждахте убийствата по пътищата, карането пил, приветствахте големите глоби и подобни, и дружно се изказахте за по-малко нарушения. Тази тема ще отговори на много от въпросите ви защо България не може да бъде нормална страна - ами защото се дават много рушвети по пътищата. Корупцията има две страни, а тази която дава, е много по-виновна от тази, която взима. Искате, обаче не сте готови да дадете нещо, за да направите статистиката по-положителна, напротив, явно даването на рушвети изживява апогея си - никой не иска да плаща големи глоби - значи по-добре да бутнеш на някой, хем ти доволен, хем той доволен. Никой от вас обаче не се замисля над факта - ако утре някой, бутнал на някой, случайно отнесе вашето дете/съпруг(а)/приятел(ка)/родител от тротоара/спирката??? Дали тогава ще ви е гот, колкото ви е гот като давате 20 левчета или когато се подигравате, ако някой каже, че спазва ЗДП? България никога няма да заприлича на нормална държава, просто защото в нея няма общество, което да я направи държава. Грубо е да се прехвърля топката на управляващите, а обществото нищо да не прави, а да лежи на една кълка и да чака да падне нещо. Все едно да си търсите работа, да си купите вестник и да прекарате една седмица в търсене на работа само разглеждайки вестника и мърморейки как няма работа, без дори да си направите труда да звъннете и да попитате.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Преди месец ме беше сефтето - 20лв за червено. Като цяло е тъпа работа с тия рушвети, както колежката казва, се чустваш безсмъртен че внаги можеш да се измъкнеш с пари. Но дойде ли такъв момент по добре плати ида ти е мирна главата...а за жените в такива моменти, аз имам познати които като ги спрат почва няма такъв рев - и полицая ги пускаBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
ele написа:а и да добавя - заради страстта на българина да дава рушвети, за да отърве кожичката, изгоря толкова народ в схемите за измама точно с мотива - причинена катастрофа.фиатче Браво 2.0
Коментар
-
tomazo написа:давали сме и на немски ,австрийски ,румънски ох сладичките те ,сръбскии ,унгарски и са си искали подкупи и рушветиBrava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Kuku написа:msotiroff написа:....SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
tomazo написа:Лично на мен знаеш ли колко ми пука България кога ще стане нормална държава ,аз моя живот си го живея сега децата и внуците да му мислят ,тях ги възпитаваме по европейскиВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:tomazo написа:Лично на мен знаеш ли колко ми пука България кога ще стане нормална държава ,аз моя живот си го живея сега децата и внуците да му мислят ,тях ги възпитаваме по европейскифиатче Браво 2.0
Коментар
-
С краткия ми стаж зад волана не съм дал нито един лев но са ме проверявали само 1 път ..... дали имам книжка. Ако ме спрат в нарушение и да искам няма от къде да извадя пари. Но ако имам бих дал! Книжката ми е ценна Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 . Колкото до темата с корумпираните полицай и т.н. . Ако "куката" регистрира всеки опитал се да го подкупи и после получава по 50 лева отгоре към заплатата си за всеки регистриран дали ще има корупция? А пича който се опита да даде подкуп глоба 1000 лева! Така хората сами няма да смеят да предложат пари Но нещата седят така защото сме си мафиотска държава и за всички е по-лесно такаFiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
-
Имам книжка от близо 16 години и съм дал последните 6-7 години (преди това не съм давал) общо 50 лева - 2 по 20 и 1 по 10. Последният път дадох 20 лева за нарушение за 20 лева + 4 точки. Не съм си спестил нито лев, само ходене по мъките. Частно казано, ако нещата бяха уредени и хората можеха да си плащат глобите без да губят цели дни висене тук и там, без да ходят месеци наред да презаверяват актове, щях да си платя с достойнство. Съгласен съм да си изтърпя наказанието. Но не и да ме унижават и да ми губят времето...Докато е така, ще давам подкупи. Макар, че аз самият никога не съм вземал в моята работа (а не е каквото да не са ми предлагали...)She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
С краткия ми стаж зад волана не съм дал нито един лев но са ме проверявали само 1 път ..... дали имам книжка. Ако ме спрат в нарушение и да искам няма от къде да извадя пари. Но ако имам бих дал! Книжката ми е ценна . Колкото до темата с корумпираните полицай и т.н. . Ако "куката" регистрира всеки опитал се да го подкупи и после получава по 50 лева отгоре към заплатата си за всеки регистриран дали ще има корупция? А пича който се опита да даде подкуп глоба 1000 лева! Така хората сами няма да смеят да предложат пари Но нещата седят така защото сме си мафиотска държава и за всички е по-лесно така
Коментар
-
Рушвети не съм давал изобщо.Имах два акта - единия за това ,че си бях забравил всичките документи на колата и другия за превишена скорост.Това беше отдавна и вече имам дори години за талон образцов водач.При мен номера минава ,че съм със служебна карта и ако съм нарушил нещо се разбираме.Гледам да спазвам ограниченията на скоростта.Прави ми удоволствие да се заяждам със въпросните служители когато се отнасят грубо с мен или не се представят.Когато разберат ,че срещу тях е капитан и са сгафили набързо ми връщат документите с пожелания за лек път.Според мен рушветите са вържежни при тези които са постоянно на пътя и с това си изкарват прехраната както и водачите на лъскави SUV и лимузини.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
EVITA написа:mitakkk написа:Нито един лев няма да дам, не съм давала. Нямам никакви причини да давам, защото не са ме спирали в нарушение. Тъй че моята сметка е 0.00 лв. и така ще си остане, ако съм нарушила да пишат актове или фишове, пари на ръка не давам.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар