Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиране със СТОП палка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

infineon написа:
    Е колеги какво лошо има в това че се крият?Правят го за да има момент на изненеда, иначе като види катажия всеки кара бавно, затова реално за да се хване някой трябва да има изненада.
    А какво лошо има в това да не се крият и всеки да кара бавно като ги види. Нали целта уж е да се спазват правилата , а не само да се прибират пари от глоби?
    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

ха ха ха колега infineon в автофорум този аватар си е направо подигравка

Коментар

И така забавни историй много и на мен са ми се случвали интересни като например .. скочиха ми веднъж в гъста мъгла ... ...опитаха се да ме спрат на магистралата малко след Пловдив посока Бургас ... с доста над разрешената скорост ... но преди да вдигне палката прелетях като самолет с още 2 коли в колонка зад мен ... дори не си и помислих да спирам .. щото тези зад мен ... дали ще се сетят на време ...в София са ме спирали на едно широко място на бул. Ал. Малинов ... без кола ... ей така двама пича си висят и махат с палка ... първо мислех че са шегаджий ... после реших че може да имат проблем ... и накрая като пирах що са без кола .. ми казаха че нямали толкова много коли ... А най-интересното днес което не можах да заснема и толкова ме е яд... карам си аз по бул. Васил Левски посока ХЕИ след голямото кръстовище в гр. Варна .. и в насрещното платно ... Астрата и двама пича със зелени жилетки ... и гледам как едно ауди кю7 пристига с бясна скорост в лената на полицаите ... и забавих аз да видя какво ще стане ..че и трафик имаше и аудито право към тях ... бързо намали и се залепи точно зад астрата ... ама супер плътно и астрата се скри за идващите коли ... правя едно кръгче и тръгвам към полицаите и аудито да видя какво ще стане ... защото аудито спря без да му се подаде сигнал ... самичко така ... и минавам аз голямото кръстовище и право зад тях .. минавам лекичко и полицейската кола с леко отворени прозорци и празна .... а аудито кисне зад нея ... тука викам има само корупция .. спирам малко по напред и докато се оглеждам как и от къде точно да снимам ... вратите на аудито се отварят и в моето огледало виждам как слизат зелените жилетки от аудито ... единия си влезе в колата а други почна да си спира пак коли .... е за това нямах какво да кажа... сигурно стоях 2 мин като препариран .... и толкова ме е яд че не можах да снимам Такива случки из българските пътища ... щеше да стане интересно с такива кадри ама на ...... тъп съм !!!!
        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

////Punto//// написа:
          Хаха ела им покажи тука в центъра среден пръст и звънни на 166. Тук в центъра масово са сами. И като се съставя акт викат колега по станцията и той пише акт-а а тоя който те е спрял става свидетел.
          Каде е това тук в центъра щото аз съм до варчев и съм ги отказал да се въртят наоколо. Скоро писъх някъде как общинаря с паяка си сви перките щото ще отговаря за кражба на автомобил по време на служба. На варненци само им наливам акъл ама за софиянци доказано ги наказах преди година и си платиха даже. За кой център говориш? Като минавам покрай полицаи само ме гледет криво и вярвай има защо. Това с пръста си го правя редовно или спирам до него питам го кво иска набързо ну казвам правата и марш че нямам време. Свидетел се вика да се разпише ако откажеш да получиш акта и се вписва най-долу. Явно си свикнал да те нереждат редовно.

Коментар

Говоря за центъра на София. Колегата от горния пост поясни защо са без коли масово в София. Просто няма достатъчно коли и гориво за тях. Тук в центъра стоят в едни кабинки. И са сами. И недей да ми обясняваш колко си на ТИ със закона, защото явно и аз не съм незапознат. За да ти съставят акт трябват МИНИМУМ 2-ма души. И когато очевидеца е само един, вика колега и той съставя акт-а, а този който те е видял в очевидец, за да издържи акта по ЗАНН. Ела им показвай средни пръсти тука в центъра на София Ще ми е интересно после ква тема ще отвориш. Тука на всяко кръстовище има такива пешаци а на по отделечените има моторизирани (говоря за баш центъра). И в тия задръствания ще им избягаш ама на найци

Коментар

////Punto//// написа:
              Говоря за центъра на София. Колегата от горния пост поясни защо са без коли масово в София. Просто няма достатъчно коли и гориво за тях. Тук в центъра стоят в едни кабинки. И са сами. И недей да ми обясняваш колко си на ТИ със закона, защото явно и аз не съм незапознат. За да ти съставят акт трябват МИНИМУМ 2-ма души. И когато очевидеца е само един, вика колега и той съставя акт-а, а този който те е видял в очевидец, за да издържи акта по ЗАНН. Ела им показвай средни пръсти тука в центъра на София Ще ми е интересно после ква тема ще отвориш. Тука на всяко кръстовище има такива пешаци а на по отделечените има моторизирани (говоря за баш центъра). И в тия задръствания ще им избягаш ама на найци
              Аз незнам закона, ама нетрябва ли да са двама свидетелите?

Коментар

////Punto//// написа:
                когато полицая е сам е на разходка. винаги трябва да са по двойка. единия да пише другия да е свидетел. когато е сам просто няма шанс. цивилен свидетел се вика когато втория полицай е вписан като свидетел и откажеш да разпишеш акта. и как става така че всяка пръчка от някое рпу дето работата му е да подпира знака да го виждам като минавам ще ме спира с палка. такъв може да поиска л.к. ма не и да глобява. пак ти казвам точно такива от 6-то рпу софия ги наказах и то доста яко. явно ти не си наясно с правата си.

Коментар

karal fiat написа:
                  ////Punto//// написа:
                  Хаха ела им покажи тука в центъра среден пръст и звънни на 166. Тук в центъра масово са сами. И като се съставя акт викат колега по станцията и той пише акт-а а тоя който те е спрял става свидетел.
                  Каде е това тук в центъра щото аз съм до варчев и съм ги отказал да се въртят наоколо. Скоро писъх някъде как общинаря с паяка си сви перките щото ще отговаря за кражба на автомобил по време на служба. На варненци само им наливам акъл ама за софиянци доказано ги наказах преди година и си платиха даже. За кой център говориш? Като минавам покрай полицаи само ме гледет криво и вярвай има защо. Това с пръста си го правя редовно или спирам до него питам го кво иска набързо ну казвам правата и марш че нямам време. Свидетел се вика да се разпише ако откажеш да получиш акта и се вписва най-долу. Явно си свикнал да те нереждат редовно.
                  И кво , ще сме спре с превишена скорост без колан, а аз да му показвам среден пръст и му обяснявам какви са му правата? Да нямат право да пишат акт, но имат право да викнат КАТ
                  Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Батко живееш си в някакъв измислен свят ма както и да е Тези за които ти говоря в София в центъра са КАТ. Ела ги накажи бе Ей, като отворя такива тема и се зачета имам чувство че съм отворил БМВ форума И тука, като и там започна да се пълни с карачи, е*ачи и разбирачи Ела им покажи пред мене среден пръст и ела да им обясни че не могат да ти пишат акт и духни на някъде. Ама пред мене, да видя с очите си. После ще те черпя квото поискаш

Коментар

Мисля че от година има промяна в закона и всеки дето е полицай може да ви пише акт за каквото си иска.infineon заради такъв начин на мислене всичко ни е на обратно
                      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

////Punto//// написа:
                        Батко живееш си в някакъв измислен свят ма както и да е Тези за които ти говоря в София в центъра са КАТ. Ела ги накажи бе Ей, като отворя такива тема и се зачета имам чувство че съм отворил БМВ форума И тука, като и там започна да се пълни с карачи, е*ачи и разбирачи Ела им покажи пред мене среден пръст и ела да им обясни че не могат да ти пишат акт и духни на някъде. Ама пред мене, да видя с очите си. После ще те черпя квото поискаш
                        момче много си далеко от истината. за цифри няма да говоря щото са повече от 2 твои коли. назаем от бмв karal fiat кандидат ентусиастРегистриран на: 09 Юни 2008Мнения: 27 Пуснато на: 09 Юни 2008, 20:46 Заглавие: bobih написа:Относно закона: Имаш право двете задни странични да затъмниш, задното стакло имаш право да затъмниш, ако имаш странични огледала за обратно виждане, ако нямаш, нямаш право да затъмняваш и задния прозорец, а предните странични 2 и предното стъкло са забранени от закона и глобата е 30лв. пишат АКТ отнемат контролен талон и регистрационен талон, лепват ти една лепенка на прозореца, че си спрян от движение случай, че те спрат до вас отново после отивате в КАТ редите се на опашка като чели нов номер ще слагате и трябва да махнете фолиото на предните прозорци. Относно защо е забранено вече, защото преди години така ставаха убиства спира до човека за който е предназначен патрона една S-класа например цялата потъмнена отваря се 5-10санта прозореца и се стреля и не се вижда кой е вътре. Иначе потъмнени коли има и сега колкото щете например депотатските са почти всички на куките също един приятел рабои в пожарната е затъмнил на 100% всички дори челното стакло. много си в грешка. за 105 няма определено наказание и глобата е 20лв. фиш, за това със стикера пускаш едни док. до съда и се получава това: Упражняването на чужда компетентност е възможно при делегиране на правомощия (при изрично нормативно овластяване) или при заместване, при което по силата на служебното си положение заместникът действа вместо замествания. В случая липсва предвидена законова възможност за делегиране от страна на началника на отдел "Пътна полиция*’ на правомощията му да се произнася с акт за прилагане на ПАМ ..спиране от движение на МПС". Наред с това не са представени доказателства за отсъствие на компетентния орган по определени причини към датата на прилагане на мярката, за да бъде заместван по това време от друго длъжностно лице. Налице е хипотезата по чл. 146, т. 1 от АПК основание за отмяна - липса на компетентност. Липсата на компетентност на издателя е особено съществен порок на административния акт и води до неговата нищожност. С оглед изложеното поставянето на стикер ,,спрян от движение** на автомобила, управляван от жалбоподателя, от полицаи от Об РПУ се-явява нищожен административен акт, като издаден от некомпетентен орган. За нищожността съдът е длъжен да следи служебно, дори и да не е сезиран с оплакване в тази насока. Ето защо и в съответствие с разпоредбата на чл. 168, ал. 2 от АПК обжалваното в настоящото производство налагане на принудителна мярка временно спиране на автомобил от движение чрез поставяне на стикер от ответника, следва да бъде обявена за нищожна. Нищожността на обжалвания акт изключва възможността за обсъждане на неговата законосъобразност, защото само валидният административен акт, издаден от надлежно овластен за това орган, подлежи на преценка. При този изход на спора и при заявеното в съдебно заседание на 27.03.2008 г. искане за това на жалбоподателя се следват направените в производството разноски -държавна такса и възнаграждение за процесуатно представителство. Съгласно чл. 143, ал. 1 от АПК същите следва да се възстановят от бюджета на Столична дирекция полиция. По изложените съображения и на основание чл. 172, ал. 2 предл. първо от АПК вр. с чл. 173, ал. 2 от АПК, съдът РЕШИ: ОБЯВЯВА нищожност на принудителна административна мярка ,,временно спиране от движение на ППС per. № .......... поради техническа неизправност*’, обективирана чрез поставяне на стикер върху предното стъкло на лек автомобил ..Шкода"" модел ,,Фабия" от Емил Илиев, полицай в 06 РПУ - СДП, на 24.10.2007 г. в гр. София. ОСЪЖДА СТОЛИЧНА ДИРЕКЦИЯ ПОЛИЦИЯ, да възстанови от бюджета си на И............, гр. Варна, ул. ......... сумата 110 сто и десет/ лева разноски по делото. след това пак в съда по ГПК и събираш бюджета им за месец при добро желание можеш да минеш през военна прокуратура да ги дръпнат според НК и всичко си идва наред. БИХ КАЗАЛ СЪДЕТЕ ГИ ДОРИ ПРИ 20ЛВ. ГЛОБА ЗА ПРАВА ТОГАВА ПАДАТ И 20-СТЕ ЛЕВА И НЯМА ДА СЕ ПОДИГРАВАТ.просто това съм АЗ. АКО ИМАШ ПАРИЧКИ ДА МИ ПЛАТИШ БЕНЗИНА ДО СОФИЯ И НА ТЕБ ЩЕ ПОКАЖА СРЕДЕН БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ. ПЪК НЯМА НУЖДА ДА БЯГАМ КАТО ЗАКОНА СТОИ ЗАД МЕН И ЩЕ СИ ПЛАЩАТ.

Коментар

няма да ти обяснявам за какво става дума ама такива като твоите им взимам парите и ако нямат да разпродават каквото имат. проучи закона и виж кой има права на пътя и не се стискай за 100лв. да го съдиш. заради такива като теб всякакви лайнари стоят и искат пари. за 20лв платиха ??????лв.

Коментар

Айде малко да успокоиш тона а? Ела ми покажи среден пръст на една ръка разстояние Някъде да съм говорил нещо за тъмни стъкла ? Я ми покажи че не си спомням. Говоря да те спре пешак в центъра и ти да му намалиш и да му покажеш среден пръст и да си заминеш. За това говоря. Иначе прочети си ти закончето и ми кажи знаеш ли от кога за тъмни стъкла не може да се спира кола от движение Отворко. И не е забранено защото се стрелят ами защото има некадърници и като се смрачи, през тъмните стъкла нищо не виждат Да забранено е, но не могат да ти спрат колата от движение за това нещо защото не се води техническа неизправност. Позаинтересувай се малко. Когато има за какво, не за 20 ами за 5 лв ще се хвана и ще водя дела. Ама такива голословни приказки, за псевдо геройства и средни пръсти ги запази за компанията по чашка, да се издигаш в техните очи. И хайде спазвай добрия тон ако обичаш. Ако не обичаш ходи потичкай малко или иди до близката фитнес зала и блъскай по крушата Наистина помага

Коментар

////Punto//// написа:
                              Айде малко да успокоиш тона а? Ела ми покажи среден пръст на една ръка разстояние Някъде да съм говорил нещо за тъмни стъкла ? Я ми покажи че не си спомням. Говоря да те спре пешак в центъра и ти да му намалиш и да му покажеш среден пръст и да си заминеш. За това говоря. Иначе прочети си ти закончето и ми кажи знаеш ли от кога за тъмни стъкла не може да се спира кола от движение Отворко. И не е забранено защото се стрелят ами защото има некадърници и като се смрачи, през тъмните стъкла нищо не виждат Да забранено е, но не могат да ти спрат колата от движение за това нещо защото не се води техническа неизправност. Позаинтересувай се малко. Когато има за какво, не за 20 ами за 5 лв ще се хвана и ще водя дела. Ама такива голословни приказки, за псевдо геройства и средни пръсти ги запази за компанията по чашка, да се издигаш в техните очи. И хайде спазвай добрия тон ако обичаш. Ако не обичаш ходи потичкай малко или иди до близката фитнес зала и блъскай по крушата Наистина помага
                              Това за спирането беше практика в софия. Визирах как се наказват полицаи. След това имаше и гражданско. Пак ти казвам прочети закона и си направи справка дали трябва да са по двойка мин. и дали САМ има право да е на пътя/улицата/. Направи си справка кои полицаи имат право да контролират и кои трябва да се занимават с някакви адм. дела. Това че всеки е хванаал палката не значи че има право, ама нали всеки казва майната му или нати 20лв. за това ги има на улицата. Преди да поиска док. е длъжен да се представи и ако има кой да слуша и е наясно винаги може да му каже вие нямате права било даже да са двама и да запали. Не се спира на полицай който е сам, вечер на неосветено без сигнални светлини, ............За това, че са плъзнали всякакви като нямат заповед да покажат пълномощията си направо на адм. дело. Дори и кмета да е издал някаква заповед той е преходен а те като под пагон са подчинени на мвр и закона кадето точно е написано кои и как издава заповед и как се действа. Всичко останало е да напълнят бюджета било на софия или другаде. В преден пост написах как общинари си свиха перките. Ще ти дам и друг пример. Срещу лучано до автомивката/варненци знаят каде/ на тъпото чинги в лицето му казах ТЪП СИ и го повторих колкото пъти искаше за това че дигна кола при наличие на собственик и няма как да напише акт. Няма да коментирам повече щото сте свикнали да им пълните гушите вместо да направите една консултация с адвокат и да си знаете правата.

Коментар

Без да се обиждаш, колега karal fiat но точно един такъв умник, дето много си знаеше правата и каза на когото не трябваше "ТЪП СИ" и същият си нае "най-добрия" адвокат, сега има да плаща N хил. лв. обезщетение.
                                Peugeot 301
                                Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Working...
                                X