Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спиране със СТОП палка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спиране със СТОП палка

Колеги имам няколко мисли .. и реших да споделя с колектива за да видим кой какво ще предложи като идеи Първото питане е свързано със снимките по-долу ... имат ли право полицаи да спират коли в тунел .. снимките са направени в тунела под ФК гр. Варна ... на първата снимка ясно се вижда че полицаите са паркирали направо в тунела ... а на втората снимка която направих без да гледам се вижда че тунела е светъл но доста дълъг и след навлизането от светло на тъмно .. тъкмо докато се свикне с тъмнината и насреща скача полицай с палка ....в синьото кръгче съм отбелязал къде е мястото на полицейския автомобил.Второто ми питане ... получих информация от кандидат кат-аджия... че полицаи нямат право да слизат на платното за движение когато спират автомобили със стоп палка ... логиката ... така както се вижда палката когато се показва от тротоара така се вижда и когато се показва от платното за движение затова нямат право да спират от платното ... и 2 нямат право да спират автомобили ако не се вижда полицейския автомобил ... т.е. не може колата да е скрита в улицата а полицаите на 4-6м от нея .. както е честа практика на едно възлово място във Варна ... колата скрита в улицата на 10м .. а полицаите подпрени на един стълб без зелените жилетки .. и най спокойно си седят и чакат с палка в ръка ...ако някои има инфо ще е интересно да сподели
    Прикачени файлове
    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Полюцайте не би следвало да се крият в миши дупки....

Коментар

Humppa написа:
      но често го правят , поне тук
      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Първо - полицаите могат да си се крият където искат. Виж, КАТ-аджиите, които ни касаят нас не трябва да се крият. Другият любовен момент е обаче за колегата КАЗАН: Колега, КАТ-аджията такъв ли е без автомобил? Т.е. виждаш един да ръкомаха с палка на кръстовище и не го ебаваш само щото е без кола??? По закон - могат да те спират за проверка и с ръка дори . А светлоотразителните им жилетки са с друго предназначение - не ние да ги виждаме, че са катаджии, а най-вече да ги виждаме и да не ги газим
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

е мишките се крият в миши дупки. Ами ти си го пиши в акта, като жалбичка дано хване декиш.Аз пък съм много против тия дето са по магистрала тракия. Това което правят е толкова опасно, че нямам думи.Та на мен ми се случи следното. Карам си аз в лявата лента и изпреварвам коли, движа се с превишена скорост това не го споря. и оня си ме спира.Значи 1. Аз трябва да се сетя че мен ме спира, обаче нали съм досетлив се досетих и спрях на 200 метра сигурно.2. Седя си аз и го чакам да дойде, той ми дава знак да карам назад, а това е забранено на автомагистрала,3. Настоява да изляза от колата за да видя радара, тоест аз трябва да се движа по автомагистрала и покрай мен да профучават коли с по 130 км/ч, което определено е опасност за живота ми.Добре че излезе разбран човек, инъче такава жалба щях да пусна визирайки предните 3 точки.

Коментар

Ще е интересно да се допитаме до закона - там си пише всичко!

Коментар

Аз няма да се очудя някой ден да видя патрулка скрита нависоко в короната на крайпътно дърво, понеже няма други укрития наблизо (на времето имаше един Москвич 408 на Автокъща Маркони Варна качен на едно дърво) а чичко полицай да се крие зад дървото! Щото видиш ли, току сме го видяли от далеч и сме решили, че трябва да шофираме в границите на разрешената скорост.
              Alfa Romeo Centocinquantasei

Коментар

Този на първата снимка как се залага Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 . В готовност е да се метне пред някоя кола
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
                -------------------------------------
                1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

да бе егати и ченгето само
                  Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                  FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Та на мен ми се случи следното. .........................
                    А пък на мен следното:Карам си аз по автомагистрала Тракия. Там има една бензиностанция ОМВ. Действието се развива към 21,30 часа. Антирадара ми свири та се къса. Мен тръгва да ме изпреварва софииски джип. Свирнах му аз да кара по-кротко, но не ме разбра. Полицаите естественно го засичат. Излиза полицая на платното в моята лента с един прожектор и палката и му свети и му вдига палката. Ами питам тук аз, ако случайно ми бяха отказали спирачките (всичко се случва), кой щеше да бъде светнат? Малоумна история.

Коментар

Е колеги какво лошо има в това че се крият?Правят го за да има момент на изненеда, иначе като види катажия всеки кара бавно, затова реално за да се хване някой трябва да има изненада.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Мишки беее - оня ден ми писаха акт на дондуков за каране по релсите ,ма се скрили зад 1 бус оня без жилетка и ми излиза по средата да ме спре.Аз си отбих отляво ,а тоз ме пита ма що там и аз му казвам е кво на място да спра и да пусна цялата колона да ме нацели някой заспал...И не иска пари , а си писаха след мен естественно още 2ма минаха ,ама не ги спряха.Това след 12 в събота , и нали се воза с приятел и 2 момичета и кой да гледа за мишоци...
                        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Е ти не им ли обясни че изпреварваш? Или просто заобикаляш препятствие? Ако липсва забраняваща маркировка, могат да се хванат за палците !

Коментар

Re: Спиране със СТОП палка

kazan написа:
                            Колеги имам няколко мисли .. и реших да споделя с колектива за да видим кой какво ще предложи като идеи Първото питане е свързано със снимките по-долу ... имат ли право полицаи да спират коли в тунел .. снимките са направени в тунела под ФК гр. Варна ... на първата снимка ясно се вижда че полицаите са паркирали направо в тунела ... а на втората снимка която направих без да гледам се вижда че тунела е светъл но доста дълъг и след навлизането от светло на тъмно .. тъкмо докато се свикне с тъмнината и насреща скача полицай с палка ....в синьото кръгче съм отбелязал къде е мястото на полицейския автомобил.Второто ми питане ... получих информация от кандидат кат-аджия... че полицаи нямат право да слизат на платното за движение когато спират автомобили със стоп палка ... логиката ... така както се вижда палката когато се показва от тротоара така се вижда и когато се показва от платното за движение затова нямат право да спират от платното ... и 2 нямат право да спират автомобили ако не се вижда полицейския автомобил ... т.е. не може колата да е скрита в улицата а полицаите на 4-6м от нея .. както е честа практика на едно възлово място във Варна ... колата скрита в улицата на 10м .. а полицаите подпрени на един стълб без зелените жилетки .. и най спокойно си седят и чакат с палка в ръка ...ако някои има инфо ще е интересно да сподели
                            1. тоя гъз не е от кат и няма работа на пътя и трябва да пази някоя дупка данеби да вкезеш в нея.2. в тунела както и вечер трябва да има пусната сигнализация или поне едната лампа.3.като е без кола пак може да спира ама като е сам му показваш среден и звъниш на директния 166 от тела и има казваш някъв застанал сам на пътя и си маха с палката и не си пил. нека после оня се оправя както иска ако те търси. там се записват обажданията.

Коментар

Хаха ела им покажи тука в центъра среден пръст и звънни на 166. Тук в центъра масово са сами. И като се съставя акт викат колега по станцията и той пише акт-а а тоя който те е спрял става свидетел.

Коментар

Working...
                              X