Моля, ако има колеги, занимаващи се със строителство да пишат, тъй като ме интересуват две услуги.Става въпрос накратко за полагане на плоча и ремонт на покрив.Мястото е с.Кокаляне - до София
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Строителство
Collapse
X
-
Humppa
Я да видим дали съм разбрал правилно!Имаш стара къща с покрив гредоред и искаш да излееш плоча? Ако е така, то в какво ще се състои ремонта на покрива?
-
Humppa
Не колега, за съжаление не мога да ти помогна. Просто исках да конкретизираме проблема, че ми звучеше малко неясно. Но според мен за плочата по пода не е толкова сериозен дерт. Трябва да се направи лека армировка с желязо Ф6, преди да излееш бетона можеш да положиш стриопор покрай стените долу, който да поема топлинното разширение/свиване на бетона. Ако покрива много е здал багажа и имаш достатъчно средства - препоръчвам ти да си направиш нов с метални керемиди с полиестерно покритие. По този начин покрива е с по-голям живот, по-лек и се строи доста по-бързо
Коментар
-
Humppa
В Кокаляне няма ли някой селски майстор-пенсионер, който за дамаджанкна ракия да свърши тази работа?
Коментар
-
Humppa написа:В Кокаляне няма ли някой селски майстор-пенсионер, който за дамаджанкна ракия да свърши тази работа?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Humppa
Сокче, аз разбрах, че човекът иска да си направи под. Някой постройки навремето са се строили така (поради липса на средства) изливат се основи, пояс, зидат се стени, изливат се колони, плоча и се прави покрив. А за да се икономисват пари - по пода се засипва с баластра/цимент/натошени керемиди/сгурия и т.н. и над това се прави здравоо дюшеме. Обикновено след 25-35 години дюшемето е порядъчно изгнило и трябва да се ремонтира. Най-лесният начин е плоча - лека армировка и бетон, след това каквото си поискаш - я ламиниран паркет, я под от OSB или каквото си пожелаеш....
Коментар
-
Humpa айде човек да дойдеш да го направиш, защото явно много разбираш, и ме кефи как пишеш вместо мен :D Явно си наясно с нещата къщата е строена точно по този начин, и ми трябва под (въпросната плоча).Имаш и парите и дамаджаната от мен а ако направиш и покрива, две дамаджани и безплатен уикенд в къщата, като приключимУмолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!
Коментар
-
Humppa
Viktorson, съжалявам, че ще те разочаровам, но аз не съм майстор просто някои неща сам си ги правя, за това не се наемам да пипам чужди къщи - да не паднат. Просто строителството ми е интересно като хоби от известно време насам, новата ми работа е свързана със строителство и навсякъде съм заобиколен от строители. Плюс това умея да наблюдавам и да си правя изводи, за строителството де. Та за това ти се струва, че разбирам... Хахаха, иначе съм дървен философ на тази тема, една стена не мога да вдигна права... Нищо, че на лято съм решил да се пробвам със зид :D :D :DИначе Сокчето е права за фибрана
Коментар
-
Humppa
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар