Става въпрос за малките градчета от 10-20-30 хил жители.Темата е правокирана от това че Карлово е доста скъп град в сравнение на други подобни по големина градове. Цените в магазините са смешно високи услугите също и като за капак кмета направи данъците най-високите [става въпрос за МПС-тата] възможни. Така примерно декември месец платих 198лв. данък от които 10лв. лихва за Мареа 1.6 103к.с. За скутер 150сс 50лв. данък. Цените на имотите могат да се мерят с едни от най-високите в страната както и новото строителство.На фона на икономическата криза има десетина новопостроени кооперации чии то апартаментите си нямат собственици , тук поне се очаква някакъв спад. Като град няма кой знае какви фирми които да са толкова печеливши че да дават някакви огромни заплати на които да отговаря тази скъпотия по магазините. В момента се наблюдава един нарастващ бойкот [дай боже] Много хора отиват до Пловдив пазаруват за седмицата от някоя верига магазини на доста добри цени правят една разходка със семейството и се прибират в Карлово. Споделям това защото ми е интересно имали и други такива градчета с неоправдано високи цени.Искам да подчертая а много от вас и знаят че Карлово е на кръстопът и не е затънтено место което е затруднено с доставки на стоки.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е вашия град?
Collapse
X
-
не си мисли, че тук на морето е по-добре... лятото вдигат цените, а зимата забравят да ги свалят... у наше село кашкавала отдавна е 15- 19 лева, хляба вече 1.00, щото беше 1,10... и т.н....данъщите и тук не са ниски... питай колегите с по над 100 к.с. аз нсъ уплъквъм - 12 лв. - кво му плащашFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
-
mnpenchev
Бургас е ужасно скъп град, чак ми е по-евтино да ида да се напия в София и да се прибера да си спя в къщи ...
Коментар
-
А Хасково пък сигурно е най-скъпия по отношение на данъците:Данък придобиване - 3%...Данъци за колите - за Бравата - 80 коня - 86лв, колегата плати на Алфата 156 - 144 коня, над 250лв данък.Имотите - на промилите на макс, а от тази година и с нови данъчни оценки.Отгоре на всичко като регистрирах Пунтото не ми признаха прехвърлянето за 1000лв и казаха чепо нареждане на кмета трябвало да са реалистично - т.е. не можело кола 2000г да е под 3000-4000лв та ходих да правя застрахователна оценка и да доплащам.Отделно че освен Кауфланд нямаме друга верига и това автоматично означава по-високи цени в магазаините.Освен това много ми е смешно като влезна в някоя кръчма в чужд град и ме предупредят че е скъпа, да установя че е по-евтино отколкото в масовите Хасковски заведения от този тип.Който не вярва - да дойде да види.Ама за сметка на това сме асфалтирани и дупки нямаме, и боклука е изхвърлен, и лампите светят нощно време и т.н. А оная нощ като бухаше най-големия сняг - в 12,30 вечерта по всички главни булеварди вече беше минавал снегорин и дори си личеше. Дано да продължи да е така.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:А Хасково пък сигурно е най-скъпия по отношение на данъците:Данък придобиване - 3%...Данъци за колите - за Бравата - 80 коня - 86лв, колегата плати на Алфата 156 - 144 коня, над 250лв данък.Имотите - на промилите на макс, а от тази година и с нови данъчни оценки.Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW
Коментар
-
Yavor написа:Ама за сметка на това сме асфалтирани и дупки нямаме, и боклука е изхвърлен, и лампите светят нощно време и т.н. А оная нощ като бухаше най-големия сняг - в 12,30 вечерта по всички главни булеварди вече беше минавал снегорин и дори си личеше. Дано да продължи да е така.
Коментар
-
Yavor написа:А Хасково пък сигурно е най-скъпия по отношение на данъците:Данък придобиване - 3%...Данъци за колите - за Бравата - 80 коня - 86лв, колегата плати на Алфата 156 - 144 коня, над 250лв данък.Имотите - на промилите на макс, а от тази година и с нови данъчни оценки.Отгоре на всичко като регистрирах Пунтото не ми признаха прехвърлянето за 1000лв и казаха чепо нареждане на кмета трябвало да са реалистично - т.е. не можело кола 2000г да е под 3000-4000лв та ходих да правя застрахователна оценка и да доплащам.Отделно че освен Кауфланд нямаме друга верига и това автоматично означава по-високи цени в магазаините.Освен това много ми е смешно като влезна в някоя кръчма в чужд град и ме предупредят че е скъпа, да установя че е по-евтино отколкото в масовите Хасковски заведения от този тип.Който не вярва - да дойде да види.Ама за сметка на това сме асфалтирани и дупки нямаме, и боклука е изхвърлен, и лампите светят нощно време и т.н. А оная нощ като бухаше най-големия сняг - в 12,30 вечерта по всички главни булеварди вече беше минавал снегорин и дори си личеше. Дано да продължи да е така.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Humppa
В Белене данъците с минимални, но по мое мнение някой от тях са безумни. Ето например за моторът ми данъка е ~80 лева, за автобуси до 22 места - 50 лева. Е, един стар автобус троши пътищата и замърсява атмосферата по-малко от моя мотор, така ли? Данък за моторна шейна - 50 лева. Тази моторна шейна не се кара по пътищата, а по сняг, най-вече офроуд? Защо й е такъв данъка?Иначе в нашият град цените по заведенията са народни, но останалите неща са цифромания, особено хранителните продукти, строителните материали, дограмите например....
Коментар
-
В Ямбол, сравнено с други градове не мога да се оплача от високи цени или високи данъци. Още повече, че колите ми са регистрирани в селската община Тунджа, където данъците са още по-ниски.Вчера обаче, съвсем инцидентно, прескочихме до Орестиада, Гърция. Ей така решихме и прескочихме. Хапнахме там, пихме по едно кафе, напазарувахме си от LIDL и се прибрахме. Цените в магазина са като нашите и по-ниски. Изключение правят кашкавалите и сирената, които са с около 30% по-скъпи. Взехме няколко салама, от които снощи опитах - разликата като качество е огромна. Дори и от най-обикновения салам, подобен на нашия Камчия, се усеща като ядеш месото в него. И струваше 1.50 евро щафетата.Взехме едни кремвирши, (по-скоро - коктейлни кремвирши - по-тънки и по-къси от нашите), 8 бр. в пакетче за цена 0.35 ЕВРО (или 70 ст) пакетчето.Имаме в къщи един ароматизатор от само-пръскащите. Тук пълнителите им са по 10 лв и нагоре. Там са по 4 ЕВРО, което е по-малко от 8 лв.Нес-кафето е с по-ниска цена от тук, а качеството е в пъти по-добро.За себе си съм решил вече по веднъж на месец да прескачам до там и да си напазарувам за месеца. Пътят ми е около 30 лв общо.Писнало ми е от тънките номерца на българските големи вериги магазини. Почти всеки път като вляза в Билла или Кауфланд, на края на касата намирам разлика с някоя от обявените цени. А преди няколко дни имаше обявено за определени стоки - купуваш 2 и плащаш еди-колко си (по-малко от удвоената цена на една бройка). Взех две, но на касата си ми ги чукнаха всяко по отделно и отстъпката се изпари като дим. Естествено попитах защо така, а продавачката ми отговори най-безцеремонно "ми аз от де да знам всичките промоции на изуст?!" Живеем в ИДИОТСКА държава и никой не може да ме убеди в противното.
Коментар
-
Re: Скъп ли е вашия град?
gantcho написа:Atanas71 написа:....Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Нямам много вземане-даване с общината и не съм съвсем наясно какви данъци и такси събира, нито пък какви са цените на други услуги, предлагани от Общината и какво е нивото им спрямо това в другите градове. За данък МПС съм доволен, че и тази година остана най-ниската възможна ставка.Като цяло Пазарджик не е скъп град. Повечето хора са с ниски доходи и баровците от квартала на богатите си щракаме с пръсти .А да, кафето - моята любима напитка, ми се струва неоправдано скъпо напоследък. Най-простото кафе в повечето заведения в центъра започва от левче и стига до 1.50 лв. Излиза, че на месец давам над 100 лв. за кафе, добре че жена ми няма да прочете това . Продуктите на кока-кола също са в този диапазон по заведенията - 1-1.50 лв. Едно мъжко подстригване - 5 кинта . Автомивката обаче със сигурност е евтина - 3 лв. външно, 5 лв. цялостно.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Mandor написа:Хах .. оставете ги тия данъци. Дори и данъците някъде да са по-високи от Варненските ... това ще е сигурно едиственото нещо на което цената му е по-висока ... каквото и да си говорим Варна е най-скъпия за живот град в България.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар