Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате по Цариградско ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[quote:ac6a43b1a8="ogi28b"]8 ноември 2001 г. При тежка катастрофа в подлеза на НДК са ранени девет души. Пострадалите чакат на тролейбусната спирка, когато водач на автомобил Форд-Орион с висока скорост се блъска в тях. Няма жертви, осем души са тежко ранени. 17 януари 2002 г. Брат и сестра загиват на място при тежка катастрофа на бул.Цариградско шосе в София. Автомобил Опел Кадет прелита през мантинелата и удря челно Лада, управлявана от Атанас Вутов, в която е била и сестра му Гинка от софийското с.Говедарци.23 март 2003 г. Автомобил Лада се врязва в спирката на хотел Плиска в София. При инцидента загива една жена, а още седем човека са ранени. Водачът бяга от мястото на произшествието.30 ноември 2003 г. Тежка катастрофа на бул.Цариградско шосе в София. По неизснени причини автомобил Ауди помита паркирани коли на булеварда в района на Полиграфическия комбинат. При катастрофата загива младо момиче, което пътува в автомобила Ауди със софийска регистрация, а шофьорът му избягва от мястото на инцидента. Автомобилът се движи с висока скорост и след като изхвърча от пътя, помита осем паркирани автомобила в локалното платно. 17 март 2007 г. Известният телевизионен водещ Емил Трифонов - Кембъла загива при катастрофа на Цариградско шосе в София близо до хотел
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Коментар

Както каза колегата по горе, в лявата лента стават най-сладките катастрофи Забелязал съм, че от 10 катастрофи на Цариградско, 9 са в лявата лента на "бързаци".

Коментар

Правете разлика между бързаци и некадърници. Катастрофите стават заради вторите, а най-лошото да се комбинират двете качества.
        Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

В лявата лента с около 100-120 според зависи. В средната 60-80 пак според зависи. Но не вервай на "карачите с по 190". Такива особено през деня няма. Просто няма къде да го постигнат. В крайна сметка повечето тук караме коли по 100+ коня, за които не е проблем да вдигат 190 нали!?

Коментар

todorshalev написа:
            аз пък си карам с 50 ич ми нее че некои толко бърза да е тръгнал половин един час по рано да светкат да мигат да свиркат не ми пука аз си карам с 50 живота ми е все още мил
            Бе може да съм от Бургас, ама на цариградско ограничението не е ли 80 ? А в Бургас - трафикът не е толкова, но некадърниците са колкото в София (представете си от разликата в населението на 2та града какъв процент трябва да е ) - Просто не казвам за себе си, че съм някакъв голям карач, шофьор или нещо от сорта, ама смея да заявя, че тук повечето "шофьори" не могат да карат, нямат никаква колегиалност и на пътя се държат, все едно са сами... вярно, че карах с 80 в града, но днес някакъв си смени лентата плааавно, без мигач, без да му пука, че кара с 35, а аз съм с 80 зад него (на главен булевард с 3 ленти, в натоварено движение (поне натоварено от нашата гледна точка), където всички карат с минимум 60-70 по това време, за да не стават задръствания) - не знам за какво му беше да минава в лява лента, при свободна дясна... не, че ми беше проблем да спра, пунтото има перфектни спирачки, ама някак си ми беше много приятно да задържа 5-6 секунди новите клаксони, с които B1ker_Boy ме снабди... А онзи - никаква реакция Минавам бааавно покрай него следмалко като се дръпна пак в дясна лента - въобщееее, все едно ме няма... а аз поне исках да го погледна в очите, да видя що за човек е (до колкото е възможно)...А за Варна просто нямам думи... имам "удоволствието" да карам там ежедневно през семестъра и съм смаян от начина им на шофиране :D Особено от това колко "често" се пада някой да те пусне да излезеш от някоя пресечка, освен ако не застанеш пред него в средата на пътя :D п.п. София е първото място, на което видях шофьор на такси да се извини, че ти е сякал пътя

Коментар

westdogg написа:
              Правете разлика между бързаци и некадърници. Катастрофите стават заради вторите, а най-лошото да се комбинират двете качества.
              И тебе ако те удари некадърник по-спокоен ли си? Предпочитам да стигна 1,2 или 5 минути по-късно, отколкото цял ден да чакам после КАТ и да нямам кола след това неопределено време. А на Цариградско най-често стават верижни катастрофи, точно защото някакви майстори карат със 120 на 20 см. от задната ти броня, а винаги може да се наложи да спреш или да намалиш и тогава ги виждаме 5-6 коли спрели една в друга.
              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Това за бързането и бавенето е мааааааалко спорна тема

Коментар

Kuku написа:
                  Това за бързането и бавенето е мааааааалко спорна тема
                  Всеки е бързал и е карал бързо, аз също и то не рядко. Ама ако се случи неприятен инцидент спор няма - ще закъснееш със сигурност и ще съжаляваш, че си бързал.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Това не го оспорвам, но мисълта ми е, че заради бързането можеш и да избегнеш неприятен инцидент, таааа.... бързането не винаги е нещо лошо Не става само с бързане - трябва и акъл!

Коментар

а ако не си бързал и се случи и пак закъснеш Всеки си има глава на раменете и на мен не ми е смешно като ме задмине на магистрала ,някой с полуразпаднала се 18 годишна вектра с 200 ,ама оня си си лети с изгниляка ,и аз изпълвах километража на дядо на 12-така ,който го е пробвал знае какво е усещането .Истината е ,че на улиците е пълно с некадърни шофьори с калпави коли ,изкупихме моргите на Италия и Германия
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

Колега, и 38-годишен трошляк да караш, като си използваш кратуната по предназначение - няма проблем!

Коментар

Humppa написа:
                          Колега, и 38-годишен трошляк да караш, като си използваш кратуната по предназначение - няма проблем!
                          ако имаш кратуна никога няма да ти мине през акъла да ползваш подобно чудо на техниката освен за кокошкарник В крайна сметка щом си излезнал на пътя с каквото и да е, си си поел % -та риск .От там нататък ...Защото ако въведът в България тюф като е Германия 90% ще минем на колелета
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

"лесно дай се, айде мацко, двеста и двайсе, по цариграЦко"то поетът си го е казал. иначе 70-80км/ч в средна лента винаги, в дясна само като излизам от цариградското - 50-60 км/ч, никакви проблеми, да чукаме на дърво. на силачите, прав им път по левата лента с колкото си щат.
                            Fiat Punto S55 1.1
                            Fiat Forever!

Коментар

То стоя трафик неможе много много бързо... аз иначе всеки ден минавам от вкъщи за работа и обратно но 60-70... обикновенно в средна лента понякога и лява 90-100 ако има възможност .... в много екстремни ситуации и в дясна бус лента но колкото да изпреваря някои....
                              Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                              Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

това за бързото и бавното е много спорна тема, вижте този клип и пак помислете:http://www.youtube.com/watch?v=Dnf6ib823vM

Коментар

Working...
                                X