Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дилема - Фиат Стило или Алфа 156?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

la squadra azzurra написа:
    ntodorov написа:
    Добър ти е бюджета. Не искам да спамя, ама мислил ли си за Либра 2,4 jtd. Тежка кола е. Оборудването е страхотно...Малко съжалявам, че когато избирах кола не си взех Либра. Видях и карах такава ( в Автокъща ) и да си призная се изплаших от комфорта, екстрите, бордовете и прочие. Исках ненатрапчива кола, но като се запознах с jtd като двигател и възможности малко съжалявам. Помисли си. В последствие разбрах, че подръжката на Ланча не е по- различна от тази на Фиат, но Ланчата е по-Фиат като че ли. Алфа 156 е много гот кола, но е истина, че е страстна и изтисквана от първи собственици с гореща кръв. В Италия тя е синоним на буйния нрав. Ланча е класа. Фиат е за всеки.
    Мнение, типично италианско, много първично и много директно! За Либрата съм съгласен с теб, но просто външността не може да ме грабне. Може би е по-красива от Стило, но аз определено клоня към 156, после идва и тривратото Стило...
    Не е красива Либрата, дори е грозна, но вярваш ли, че още мисля за нея. Мамка му - не знам как ме плени. Дори външно ме отблъсна, но като слязох от нея ми трябваше време да стъпя на земята и да предпочета "по-народната Брава". Купувах Фиата и си мислех за Ланчата...като тези, които казват ДА пред олтара, а мислят друго... Да споменавам ли за аудиото "BOSE" в тази кола, борд компютъра и монитора със синкав екран пред скоростния лост и всичко това съчетано с мощ(2,4 jtd), возия и елегантност...а беше само 1500 лв. по-скъпа от Бравата. Иначе АЛФА 156 е красавица - няма спор. Успех.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

С други думи - докато правиш секс с Бравата, си мислиш за Либрата, нали И аз гласувам за Либрата - много расов автомобил. 156-ицата някак вече почва да избледнява, дори и като дизайн. Стилото още от самото начало не мога да го възприема като визия, има нещо дразнещо в него, поне за мен, но Либрата си е класа. Кола с две врати не бих загледал - по въпроса ти за Стило с две врати.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Пусни една анкета с 2-3 избора и ще ти изберем кола . Алфите не ги харесвам по принцип, така че аз съм за Стило. Но ако се замислиш за ланча либра, това е вече друго нещо, изключително стилна кола. А пък либра-комби ми е направо мечта... Хайде, чакаме анкетата.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

sugarboy написа:
          С други думи - докато правиш секс с Бравата, си мислиш за Либрата, нали И аз гласувам за Либрата - много расов автомобил. 156-ицата някак вече почва да избледнява, дори и като дизайн. Стилото още от самото начало не мога да го възприема като визия, има нещо дразнещо в него, поне за мен, но Либрата си е класа. Кола с две врати не бих загледал - по въпроса ти за Стило с две врати.
          Ще ти кажа колега каде е дразнещото. Предницата наподобява ФВ Пасат ако махнеш нашата емблема и сложиш на ФВ почити едно към едно
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Карам 156 в момента, но май ще се връщам към марката Фиат и то по-старичка година. Алфата както може да ти достави огромно удоволствие от шофирането, така може и да ти отрови живота. За мен не е нормално една кола да е като живо същество 1 седмица всичко да е наред след това 1 ден да ме направи луд и пак да се оправи без никаква причина. Те такова нещо не ми се е случвало за "скормния" ми опит с коли. Избора си е изцяло твой. Може би моята само е такава, ама като чета в Алфа форума...

Коментар

Колега не си вземай Либра ебаси и грозната кола.

Коментар

nai7 написа:
                Колега не си вземай Либра ебаси и грозната кола.
                Той руснака правилно си го е казал:" На цвят и вкус тавариши нет".
                SEAT Leon Cupra 300
                Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Atanas71 написа:
                  Ще ти кажа колега каде е дразнещото. Предницата наподобява ФВ Пасат ако махнеш нашата емблема и сложиш на ФВ почити едно към едно
                  Малко , но ако трябва да избирам между чисто ново Браво (модела от 1995-2001, разбира се ) и чисто ново Стило, взимам Бравото без колебание. А Либрата наистина е друга класа!
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Съседа има либра ами тя е все във бокса постояно нещо и има.

Коментар

dikanio написа:
                      ...... ако трябва да избирам между чисто ново Браво (модела от 1995-2001, разбира се ) и чисто ново Стило, взимам Бравото без колебание. .......
                      Колега, защо ме караш да се смея?
                      SEAT Leon Cupra 300
                      Triumph Street Triple 765 R

Коментар

ntodorov написа:
                        []...а беше само 1500 лв. по-скъпа от Бравата. .
                        С това изказване направо изби рибата.Тия 1500 лв. ли те спряха? Моят съвет към теб колега е : взимай тази която повече ти харесва на теб. Другото е на късмет.

Коментар

Atanas71 написа:
                          sugarboy написа:
                          Ама супер точно казано. Визията е на просто един немски автомобил, без своята елегантност, без своята индивидуалност.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Колега взимай тази която ти харесва повече всичко останало е касмет
                            преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

Коментар

и таз Брава кво ши я правиш
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

lubobg написа:
                                ntodorov написа:
                                []...а беше само 1500 лв. по-скъпа от Бравата. .
                                С това изказване направо изби рибата.Тия 1500 лв. ли те спряха? Моят съвет към теб колега е : взимай тази която повече ти харесва на теб. Другото е на късмет.
                                Не, не ме спряха тези 1500 лв. Писах вече. Просто се "изплаших" малко от класата на тази кола. Като капак търсих jtd по препоръка от форума и не бях управлявал кола с такъв двигател. Избрах Брава 2001 г. от прагматизъм, Либрата беше 1999 год. Казвам го от позиция на запознат вече с възможностите на двата автомобила и бюджета на питащия...Впрочем бая спамих темата с тази Либра. Директно на въпроса - аз съм за Стилото - двувратото е по-красиво.
                                A17DTС/S
                                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                                X