Служебните коли на МВР са освободени от винетни такси ,но си имат и гражданска отговорност и автокаско ,но не знам защо нямаме стикери за гражданската залепени на колите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БГ Police...
Collapse
X
-
sota написа:Служебните коли на МВР са освободени от винетни такси ,но си имат и гражданска отговорност и автокаско ,но не знам защо нямаме стикери за гражданската залепени на колите.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:sota написа:Служебните коли на МВР са освободени от винетни такси ,но си имат и гражданска отговорност и автокаско ,но не знам защо нямаме стикери за гражданската залепени на колите.
Коментар
-
Полицейските коли са на "ОРГАНИТЕ НА РЕДА" момчетата карат тези коли който са им предоставени. Безмислено ще е да имат винетна такса. Гражданска си имат и каско си имат. Колкото до колегата Immortal, нормална е тази практика (показване на служебна карта) в България и няма да се оправи никога. Нека дам един пример. "Пешо е свършил дежурство и се прибира с луксозния си личен автомобил, (лада, москвич или някое запазено пежо или фиат-че) . Колегата му Спас го спира за някакво дребно нарушение, при което Пешо му казва най-учтиво, че е колега и показва документ. Да но Спас е съвестен полицай и глобява Пешо. Утре сутринта Пешо и Спас се виждат на оперативката. А може и по-лошо да е, разпределени са да дават дежурство заедно... и какво става? " По закон когато не са на работа и те си носят отговорност. Това че не се глобяват един друг е от чиста колегиалност. Друг е въпроса че полицайте трябва да дават пример на останалите и да не правят нарушения! .Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
-------------------------------------
1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!
Коментар
-
sota написа:venco67 написа:sota написа:Служебните коли на МВР са освободени от винетни такси ,но си имат и гражданска отговорност и автокаско ,но не знам защо нямаме стикери за гражданската залепени на колите.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Ох, този спор е малко безсмислен. Не разбират ли някои хора, че е безсмислено държавата да се САМООБЛАГА с данъци и такси.Впрочем, ето какво казва Закона за Пътищата:"Чл. 10б. (Нов - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) За движение по републиканските пътища на пътни превозни средства на Министерството на вътрешните работи и Неотложната медицинска помощ, които имат трайно монтирано устройство за подаване на светлинен сигнал с проблясваща синя или червена светлина и специален звуков сигнал, и на пътните превозни средства на Гражданската защита и на Въоръжените сили не се заплащат такси по чл. 10. "She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho, не си прав в случая. Това, което предлагаш е равносилно на това държавните фирми да не плащат данъци, както и държавните служители да не плащат данъци, което е абсурдно.Колегата venco67 е казал точно - единствено униформените автомобили не плащат винетки (както пише и в цитирания от теб член на закона). Между другото в полицията има сигурно 2 пъти повече цивилни автомобили, отколкото патрулки. Правил съм експертиза на ПТП между патрулка и друга кола. В делото си имаше приложена полица за гражданска отговорност за патрулката (че бяха и виновни - не спряли на стоп). Дали е имало залепен стикер на стъклото за застраховката - незнам...
Коментар
-
Както каза колегата по горе, карат такива коли каквито им дават та карат. Като не им дават стикери да лепят, от къде да го извадят да го залепят ? И друго. В цитирания по-горе член пише, че са освободени автомобилите на бла бла бла бла на които има трайно монтирани светлини и бла бла бла. Специално си направих труда един път и погледнах, не знам кой се возеше в този автомобил (или президента или министър-председателя) и първата кола и оперативните имаха залепени винетки.
Коментар
-
Immortal написа:gantcho, не си прав в случая. Това, което предлагаш е равносилно на това държавните фирми да не плащат данъци, както и държавните служители да не плащат данъци, което е абсурдно.Колегата venco67 е казал точно - единствено униформените автомобили не плащат винетки (както пише и в цитирания от теб член на закона). Между другото в полицията има сигурно 2 пъти повече цивилни автомобили, отколкото патрулки. Правил съм експертиза на ПТП между патрулка и друга кола. В делото си имаше приложена полица за гражданска отговорност за патрулката (че бяха и виновни - не спряли на стоп). Дали е имало залепен стикер на стъклото за застраховката - незнам...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Immortal написа:gantcho, не си прав в случая. Това, което предлагаш е равносилно на това държавните фирми да не плащат данъци, както и държавните служители да не плащат данъци, което е абсурдно.Колегата venco67 е казал точно - единствено униформените автомобили не плащат винетки (както пише и в цитирания от теб член на закона). Между другото в полицията има сигурно 2 пъти повече цивилни автомобили, отколкото патрулки. Правил съм експертиза на ПТП между патрулка и друга кола. В делото си имаше приложена полица за гражданска отговорност за патрулката (че бяха и виновни - не спряли на стоп). Дали е имало залепен стикер на стъклото за застраховката - незнам...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар