Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за съвети относно избор на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля за съвети относно избор на Браво

Здравейте, нов съм в форума за това нещо ако объркам моля да ме извинявате. Значи решил съм да си купувам автомобил (първият ми) и съм се спрял на Фиат Браво накъде между 98-01година понеже ми харесва и на визия и вътре салона ми допада, а и вървят доволно добре Smilie_PDT Като цяло съм се насочил към дизеловите модели TD100 или JTD но това не е крайно решение за това искам да ви попитам кой мотор според вашия личен опит бихте ми препоръчали. Кой мотор е по-здрав с по-малко проблеми, кой по-мощен и пъргав относно Чипването само JTD ли може да се чипне. Автомобила не ми трябва за стрийт рейсинг а просто да си го карам, но когато тръгна да изпреварвам да съм сигурен в него, а не като на баща ми старата Астра да се моля да няма 2 километра напред автомобил срещу мен. Ако можете да помогнете ще съм благодарен. Също другото което е някъде четох в някоя тема че 5000-7000лв са необходими за добро JTD вярно ли е тотва понеже в МОБИЛЕН гледам има поне 10 автомобила с тоя мотор който са на цена 3000-4000. Просто имам нужда от напътствие понеже си обикалям доволно из БГ и искам малко или много сигурен автомобил.

Аз също се допитах до форума. И ме убедиха да си взема JTD. Послушах Оги, Бо, Илкор и др. Не съжалявам за миг. Купих си Брава 1.9 jtd 100 2001 година за 5 900 лв. Нямаше никакви забележки - запазени салон, музика, стегнати скорости, работещи климатроник, АBS, ел стъкла, огледала и прочие - въобще всичко ОК ( след 3000 км. се чу бутален болт ), но ще я правя, защото си заслужава. Когато купуваш такава кола всичко е на късмет. Иначе колата е супер. Бързо се наема и е с приличен разход. Вземай. Ще си доволен.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Re: Моля за съвети относно избор на Браво

sako_dj написа:
      Също другото което е някъде четох в някоя тема че 5000-7000лв са необходими за добро JTD вярно ли е тотва понеже в МОБИЛЕН гледам има поне 10 автомобила с тоя мотор който са на цена 3000-4000. Просто имам нужда от напътствие понеже си обикалям доволно из БГ и искам малко или много сигурен автомобил.
      мобилето го гледаи като горе долу но никога не верваи кво е в деиствителности аз за моито гледах едно две пунти за по 3500 ама кат ги видях от тех нищо не ставашеза тва се разходих из добрата стара Дупница (цял ден) и след обикаляне на всички авто къщи си аресах точното та предложението ми е да пообиколиш автокъщите и от там да си създадеш мнение за цената щот и по външен вид ще ги видиш че има и такива ето не стааат за нищо
      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Еми да то че ще се обикалят автокъщи така е, но ми остават месец или два до събирането на паричките за това реших да питам за подробности за да знам какво точно да търся, и да зная кое върви кое гори кое се чупи....

Коментар

всяка кола си има разходи но всичко е до късмет ако попаднеш на кола караш ако не правиш рмонти и това е няма значение коя година е гледай другото да е здраво
          Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
          FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=12894
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Само не си взимай 1.2 16V! Направих компромис преди година заради тъпия данък, ама по добре 100 лв. отгоре, отколкото после цяла година мъка/с изпреварване, с набиране, със светофари и тн/
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
              Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
              Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

la squadra azzurra написа:
                Само не си взимай 1.2 16V! Направих компромис преди година заради тъпия данък, ама по добре 100 лв. отгоре, отколкото после цяла година мъка/с изпреварване, с набиране, със светофари и тн/
                1.6 16в това си вземи.

Коментар

la squadra azzurra написа:
                  e сега пък мъка малко по бавно се изпреварва с малък мотор (не съм тръгнал на състезание)-но пък харчи малко аз съм с Пунто 2 със 1.2 8V и не ми е много трудно (изпреварването) е нужна си е малка подготовка но като първа кола по добре такава с малък двигател (лично мение) като го гледам колегата тази ще му е първа
                  Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                  Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                  Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                  Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Колега, няма Браво, което да върви по неприемлив начин. На всички мощността им е горе-долу добре съразмерена спрямо купето, дори и на 1.4 и заместилите ги по-късно 1.2 16V. Не знам каква е била Астрата на баща ти, но всяко уважаващо себе си Браво върви повече от Астра 1.4 60 к.с. И надали ще ти се наложи да правиш чип тунинг. В този ред от мисли, имай предвид, че чип тунинг се прави на автомобили с принудително впръскване на горивото - все пак трябва компютъра да управлява основните параметри на работата на двигателя. Тоест, на 100 TD няма да стане. Ще стане на 1.9 JTD. Както вече казаха някои колеги, това ти е първа кола, можеш спокойно да се ориентираш и към по-малките двигатели. Вървят прилично. Но ако ти изпадне запазено JTD не се замисляй...
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Аз лично не те съветвам да си вземаш кола с по-малък двигател. Те се карат по-трудно, колкото да ги подценяват. Аз лично не рискувам с УНО-то от подписа ми да правя дълги извънградски преходи. Трудно изпреварвам ( ако мога ), разхода е по-голям и въобще НЕ. Спрял си се на добри двигатели-оглеждай, но знай, че всичко е късмет. JTD е икономичен двигател, който върви повече ( и като цена ) и харчи по-малко (от бензиновия 1,6 например).
                      A17DTС/S

Коментар

Бих си взела 1.6 бензин, някое към 2000г. Дизел не бих си взела никога, това е моя съвет изцяло продиктуван от това какво бих направила аз на твое място. Фен съм на 1.8 (по разход са еднакви с 1.6 а върви малко пвече, доста е пъргаво и ги правят GT-тата с по-яка тапицерия и т.н.), само дето масово са ’96 година, а предполагам ще ти е старо като те питат приятелите какво си си купил.. :D 1.6 двигател бензин нова година е оптимален вариант.
                        Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Виж, ако се чудиш кой от двата дизелови агрегата да вземеш прехвърли въпроса към раздел дизели. Има много интересни теми там. Мисля, че тук ще се объркаш. Ако се двоумиш бензин - дизел събирай мнения тук. Преди 6 месеца точно в този раздел намерих истината за себе си. Преценяй и успех.
                          A17DTС/S

Коментар

Абе гледам Първомай чета DJ Sako Сака ти ли си бе пич? Ако мислиш дизел или бензин чакай другата седмица да дойда към Първомай, че без това не съм идвал от 2-3 месеца и да те повозя на Bravo 1.8 16V пък замисли се после дали искаш дизелак, а ако толкова държиш на дизел погледай малко Пунто 2 хем по ново хем JTD на мене ще ми дойде до 2-3 седмици добро Пунто 2 2001 година на прилични пари P.S. и да ти обеснявам по форума кой съм няма да се сетиш
                            MB 280 S W108 67' - pickUp
                            MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                            ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                            Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                            office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Ако искаш да ти гори малко и да бяга много - JTDОсобено след ремап, не може да се сравнява разход-вървеж с бензинките.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X