Ами Явка, не че се оправдавам, но всички го засичат момчето, а мен ме засича Любовта на Форума ми - самолетчето (обичам те бе, не се дърпай). По темата: за EXE-тата и различното им държане обясних няколко поста по-нагоре на какво може да се дължи, но нали първо трябва да си премерим клавиатурите, после езиците и накрая пишките. Обяснявам пак: ПРИ прецакана RAM памет (може и платка да му кажете, може и чип, може и плочка) тя не винаги е прецакана ЦЯЛАТА, а примерно част от нея, която ако паметта е > 256MB на Windows XP му стига да се инсталира и стартира (понякога, по време на инсталация реве, че му липсват файлове, но ние си натискаме Retry и в повечето случаи продължава). След като обаче се инсталира и стартира - започват мъките - инсталираме примерно няколко драйвера (чипсет, звук, видеокарта, мрежа), рестартираме и веселото почва - не тръгва това EXE, но други 5 тръгват, шестото пак не тръгва и такаааа... Всичко това се дължи на любимите ни Microsoft, които за толкова години опит така и не направиха прилична проверка на паметта, а само я "прочитат" дали е там... Така, M$ ги оплюхме, сега и девелопера на приложението е наред - той вместо да си пише собствена процедура за обработка на грешки дава на Windows кода и се надява той да каже на панирания потребител какво точно означава днес exception x0000007e Така, понеже съм човек, а и понеже съм на другия край на морето - дистанционно - може и да греша и ако паметта е ОК, остават още 2 неща, чиято проверка е много тегава - дънна платка и ПРОЦЕСОР. Добре, понеже аз толкова мога (според любовта на форума ми) ще спра с писането и ще чакам човекът най-сетне да пусне един МемТест 86+ .Абе, Явка, знаех, че си ми съмнителен, ама в 8 часа сутринта и бира... ти биеш дори моите рекорди по ранно отпочване бе Ай наздраве, но аз съм с кафе
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги помогнете за един проблем с компютър
Collapse
X
-
Immortal написа:6ma7ka7a написа:Immortal написа:Аз казах, че съм лаик Просто понякога решенията на на пръв поглед трудни проблеми идват от неспециалисти...А това видяхте ли го: "...Това започна да го прави след като смених хард диска с нов."?Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron
Коментар
-
6ma7ka7a написа:Така правих 5 теста с мемтест86 и не показа нито една грешка.Дефайлнах и биоса да видя дали нее от там но няма промяна.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
u_bo
Коментар
-
u_bo
daley написа:Може самата памет да не контактува добре. Хубаво е да се извади, изчисти както паметта, така и гнездото и после пак да се сложи.
Коментар
-
И? Ще помагаш или и ти ще пречиш като любовта ми? За мен - памет която почервенее в тоя тест е или за боклука или за смяна ако е в гаранция.Steliyan's Life!
Коментар
-
u_bo
jenshen73 написа:И? Ще помагаш или и ти ще пречиш като любовта ми? За мен - памет която почервенее в тоя тест е или за боклука или за смяна ако е в гаранция.
Коментар
-
Хм, тая картинка с чудни кондензатори е позната, но по дяволите аз защо винаги си мисля за ИЗПРАВНИ компютри? Това дъно е s478 от корава марка - за да кипнат така е експлоатирано или с недостатъчно охлаждане (невероятно) или с некачествено захранване (noname)... Виж, приемам, дори се надявам при колегата загатката да е по-заплетена, а не бомбирали кондензатори точно тамSteliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар