Колеги,ще ви разкажа една кратка случка с бензиностанция ЕКО.Преди повече от месец отидох да си заредя гориво (точно бях получил карта от колегата Явор).Отивайки да плащам на касата видях как една от служителките пуши цигара, на ъгъла на бензиностанцията.Влезнах в бензиностанцията и най-учтиво си подадох картата за отстъпка.Докато касиерката обработваше сметката ми попитах дали е разрешено пушенето?На въпросът ми получих за отговор въпрос "Защо?".Точно започвах да казвам ,"защото колежката ви пуши на ъгъла" и видях как един мъж се разхожда с цигара и казах: "защото този мъж пуши цигара".Мигновенно получих отговор :" Това е шефът!!!"
Последва връщане на по-малко ресто и отново въпрос:" Защо ми връщате по-малко ресто?",след което получих пълното ресто.Ядосан от случилото се написах и-мейл на ЕКО,но близо седмица не последва отговор на поставените от мен въпроси дали пушенето е разрешено и защо се връща по-малко ресто?Последва втори мейл с въпрос дали ще получа отговори напоставените от мен въпроси в първият мейл и близо 3 седмици никакъв отговор.Преди няколко дни написах трети мейл,но този път до централата в Гърция.След около 3ч. ми се обадиха по телефона (бях го дал в първият мейл).Последва половин часов разговор с хиляди извинения,предложение за карта Еко (отказах я,понеже ползвам форумаската) и много благодарности за сигнала.На въпросът ми какви мерки ще се вземат отговорът беше финансова санкция на целият обект.Попитах откъде им идва газта,не ми беше даден отговор,но ми беше обяснено,че държат да се спазва стандарта и гледат да има повече бутна (бил с по-голяма енергийност от пропана),от където идвало и по-ниският разход.За мен лично остана моралното удовлетворение,че централата на ЕКО разбра за нарушения вършени от техни служители,вземане на конкретни мерки,с което се надявам да се подобри и сервиза на бензиностанциите им.Също разбрах,че при международни компании е най-добре да се пускат сигнали директно до централите.Пускайте и вие сигнали при подобни ситуации.Само чрез самоконтрол можем да направим страната ни по-добра.
![Shocked](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_eek.gif)
Коментар