Е колеги днес ми изникна един въпрос...правя едни оферти...и има над 400 цени...на които трябва да се добавят 10%....цените не са със формула просто са написани една под друга в отделни клетки....как да го направя автоматично промяната, че не ми се пише цял ден утре...благодаря предварително на отзовалите се... Изтрих дублиращата се тема.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Ексел...
Collapse
X
-
Цените ти са в колонка В да речем.Пишеш в клетка С1: "=В1*1.1". Ентър. След това хващаш долния десен ръб на клетка С1 и я издърпваш до долу (до края на цените). С1 е всъщност Сn, където n е първия ред с цени.След това преместваш цялата колонка В някъде в дясно, където няма да се разпечатва и си готов.Не изтривай обаче вече на пръв поглед ненужната колона В, щото автоматично ще ти се изтрият и новите цени.Друг вариант, вместо да местиш колонка В вдясно е просто да я свиеш толкова, че да не се вижда. От А да се вижда директно С.Има и други варианти, като да копираш целия шийт в нов шийт, и да дадеш цените в новия шийт да се образуват от стария като се умножават с колкото трябва.Или дори отделен файл да направиш. Но във всички случай не трябва да изтриваш оригинала.
-
Re: Въпрос за Ексел...
kiselo написа:Е колеги днес ми изникна един въпрос...правя едни оферти...и има над 400 цени...на които трябва да се добавят 10%....цените не са със формула просто са написани една под друга в отделни клетки....как да го направя автоматично промяната, че не ми се пише цял ден утре...благодаря предварително на отзовалите се...Уффф, тез софиянци ше ми изядат хляба дейва...
Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Immortal написа:... Но във всички случай не трябва да изтриваш оригинала.Добавено: Бях пропуснал копирането (Control+C)...
ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Имах на ремето един началник който казваше: Не четете бе, не четете! Младите искате всичко да ви е на компа с иконки и картинки като книжка в забавачница, ама тия картинки и иконки се правят от хора ЧЕЛИ дебели книги.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:Имах на ремето един началник който казваше: Не четете бе, не четете! Младите искате всичко да ви е на компа с иконки и картинки като книжка в забавачница, ама тия картинки и иконки се правят от хора ЧЕЛИ дебели книги.аз препочитам да питам отколкото да сгреша...
Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
syscop написа:Извън темата: Кръгчетата (елипсите) и стрелкичките малко по-нагоре как се правят ?Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар