Е колеги днес ми изникна един въпрос...правя едни оферти...и има над 400 цени...на които трябва да се добавят 10%....цените не са със формула просто са написани една под друга в отделни клетки....как да го направя автоматично промяната, че не ми се пише цял ден утре...благодаря предварително на отзовалите се... Изтрих дублиращата се тема.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Ексел...
Collapse
X
-
Цените ти са в колонка В да речем.Пишеш в клетка С1: "=В1*1.1". Ентър. След това хващаш долния десен ръб на клетка С1 и я издърпваш до долу (до края на цените). С1 е всъщност Сn, където n е първия ред с цени.След това преместваш цялата колонка В някъде в дясно, където няма да се разпечатва и си готов.Не изтривай обаче вече на пръв поглед ненужната колона В, щото автоматично ще ти се изтрият и новите цени.Друг вариант, вместо да местиш колонка В вдясно е просто да я свиеш толкова, че да не се вижда. От А да се вижда директно С.Има и други варианти, като да копираш целия шийт в нов шийт, и да дадеш цените в новия шийт да се образуват от стария като се умножават с колкото трябва.Или дори отделен файл да направиш. Но във всички случай не трябва да изтриваш оригинала.
-
Re: Въпрос за Ексел...
kiselo написа:Е колеги днес ми изникна един въпрос...правя едни оферти...и има над 400 цени...на които трябва да се добавят 10%....цените не са със формула просто са написани една под друга в отделни клетки....как да го направя автоматично промяната, че не ми се пише цял ден утре...благодаря предварително на отзовалите се...Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Immortal написа:... Но във всички случай не трябва да изтриваш оригинала.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Имах на ремето един началник който казваше: Не четете бе, не четете! Младите искате всичко да ви е на компа с иконки и картинки като книжка в забавачница, ама тия картинки и иконки се правят от хора ЧЕЛИ дебели книги.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
NikMar написа:Имах на ремето един началник който казваше: Не четете бе, не четете! Младите искате всичко да ви е на компа с иконки и картинки като книжка в забавачница, ама тия картинки и иконки се правят от хора ЧЕЛИ дебели книги.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
syscop написа:Извън темата: Кръгчетата (елипсите) и стрелкичките малко по-нагоре как се правят ?Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар