Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глоба за неправилно паркиране?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Глоба за неправилно паркиране?

Колеги,в неделя ме сефтосаха с 20 лева глобичка,за неправилно паркиране.Имаше един куп смешни знаци като забранено влизането ( в двете посоки),отдолу забранено паркирането и знак за вдигане на коли.Е аз спрях преди знака,от отсрещната страна (там имаше свободно място) и ме глобиха за спиране в зона на кръстовище :D И сега на дневен ред в мен изниква следният въпрос.Отдолу пише,че ако фишът не се плати доброволно в 7 дневен срок от датата на издаването му,се смята за влчзло в сила наказателно постановление. чл.186,ал.7,ЗДвПКак да го разбирам това и да плащам ли тази глоба?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

плащай!
    Punto HGT - total
    Punto 1.2 16v Sporting - total
    Punto 1.2 - alive
    Toyota celica t23

Коментар

SIII написа:
      плащай!
      В 7 дневен срок?И защо да плащам?Какви са последствията,ако не платя?

Коментар

dudulia написа:
        SIII написа:
        плащай!
        В 7 дневен срок?И защо да плащам?Какви са последствията,ако не платя?
        Ще започнеш да получаваш покани от НАП за доброволно плащане. Това е само първа мярка .
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

очаквах да е габровска темата за да нямате такива проблеми с данъците си рег.колите на роднини :D
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Клата е на името на баща ми,ама това не оправя нещата.Въпросът в крайна сметка какво настъпва,ако не платя доброволно в 7 дневен срок глобата?Какви са последствията?

Коментар

dudulia написа:
              Клата е на името на баща ми,ама това не оправя нещата.Въпросът в крайна сметка какво настъпва,ако не платя доброволно в 7 дневен срок глобата?Какви са последствията?
              никакви ,глобата ще е около 20 лева ,като дойде време да плащаш нещо в КАТ ще ти излезне тая глоба ,плащаш си я и готово .p.s.виж само в тоя член дето ти е цитиран ,дали не се взимат някакви точки ,че ако е така е добре да си го платиш ако ли не имат давност 2 години .
              фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
                dudulia написа:
                никакви ,глобата ще е около 20 лева ,като дойде време да плащаш нещо в КАТ ще ти излезне тая глоба ,плащаш си я и готово .p.s.виж само в тоя член дето ти е цитиран ,дали не се взимат някакви точки ,че ако е така е добре да си го платиш ако ли не имат давност 2 години .
                Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

dudulia написа:
                  Аз вече ти отговорих. Глобата се трансформира в НП и подлежи на събиране от публичните изпълнители в НАП. Те си имат начини да ти я приберат. А дали това води до отнемане на контролни точки, не знам. Съответния член от ЗДП го прегледах, утре ако искаш ще ти го копирам в темата, сега нямам "Сиела".

Коментар

За да има наказателно постановление трябва да се състави акт..така, че според мен ако не платиш първо ще ти съставят акт и чак после Наказателно постановление...
                    Punto HGT - total
                    Punto 1.2 16v Sporting - total
                    Punto 1.2 - alive
                    Toyota celica t23

Коментар

SIII написа:
                      За да има наказателно постановление трябва да се състави акт..така, че според мен ако не платиш първо ще ти съставят акт и чак после Наказателно постановление...
                      В първият пост в темата си пише точно: "ако фишът не се плати доброволно в 7 дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление". чл.186,ал.7,ЗДвП Точно това пише във въпросния член плюс добавката за събиране от публичните изпълнители (органите по принудително събиране на задълженията в НАП).

Коментар

Въпроса е дали ще отнемат точки?Ако няма да отнемат ще чакам глобата да дойде в нашата НАП и тук да си я платя.Какъв е смисъла да бързам да им давам парите,а да плащам и банков превод?

Коментар

Е ти при всички положения плащаш такса на банката. А отдавна се знае, че за нарушения за които се отнемат КТ не се съставят фишове.Всъщност на теб глобата не ти е от КАТ, а от общината - сиреч от тези, които не се плащат.

Коментар

Working...
                          X