С дълбоко прискърбие съобщавам, че снощи към вечните електронни полета пое един от най-верните ми приятели последните 5-6 години и несъмнено църцето на 3 компютъра - верният ми 80ГБ диск... Заедно с него поеха натам и няколко гигабайта софт, няколко гигабайта снимки, музика, няколко игри и няколко недогледани филма. Но... както е казал поета - "Щом нещо има начало - има и край." Какво да го правиш, техника е, троши се. Още повече, че на няколко пъти ми е правил мизерии през годините, едун пит гърмяла FAT таблица, отказ да развърта, но явно токовите удари от преди няколко седмици го довършиха и снощи изагонизира запоследно. Та са у нас е малко аварийно положението и джиткам без диск на някакво записвано преди няколко месеца LiveCD - PCLinuxOS. Добре че е съвременна дистрибуцийката, та нямам ядове с останалия хардуер или мрежата като за аварийна ситуация.Точно в този момент се радвам неистово на тъпото ми желание да споделям всичко с всеки и поради този факт последством блога ми в момента не всичко е безвъзвратно загубено, тъй като там са публикувани повечето неща (челноопитни "Know-How" за компютрите), всичките струващи си снимки и клипчета на дребния, както и моите снимки правени за някой фотофоруми. Вярно, че са с намалено качество заради намаляването на обема информация, но всепак е по-добре, отколкото цялата му първа година да е затрита и да е останала само в главите ни...Другата интересна работа от целия катаклизъм е осъзнаването на факта колко много време е заемала пущината в живота ни. Днес за пръв път от доста време цял ден сме се въргаляли в кревата, гледали филми или играли с Лъчо, Спомнихме си какво правехме едно време когат се събрахме със жената и живяхме в една стая, и нямахме уредба, телевизор или Интернет, а компа се пускаше само ако донеса някой филм, но за сметка на това се разхождахме непрекъснато по което и да е време, мноооооооого повече си говорехме и отделяхме време и внимание... и решихме, че трябва да се поправим, и да турим катинар на компа за викендите поне. Май никак не е зле като идея... Пуста техническа нация станахме начи, то народа отдавна се скапа откак чатовете и сайтове за запознанства навлязоха масово, но когато това започне и вътрешносемейно става опасно... Та такива ми ти работи, всяко зло за добро
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кончината на един диск...
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Ами аз си архивирам всички снимки на ДВД-та по 2 пъти, като ги държа и наразлични места (разбирай различни къщи). Отделно и на харда Все пак нищо не ми струва, а снимките на детето са безценни все пак.А за останалото - така е с тия пущини, жената все ме кълне за тоя компютър,но пък имаме ли време сме на Витоша задължително.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
-
bubachko
Tornado написа:Няма ли начин да си възстановиш поне информацията?Скоро вадих информация от един такъв прецакан хард ама не се сещам с коя програма.
Коментар
-
Явор Митев
Бог да го прости....вечно да е царството небесно. Да се свети всеки един байт...да бъде и пребъде...ако не вече на земята, то поне на небето...във вечен покой и сън.Небесните ангели се грижат за него, не страдай, защото блаженни са вероущите в сървъра на пресветия отец. А там, както знаем, всичко е вечно, неформатиращо се и записано. Вечен покой и мир над праха му....Амин!!!
Коментар
-
Конкретно за снимките аз не вярвам на никакви е-архиви. За мен снимката не е снимка, ако не е на хартия в албума . Днес е на DVD, след 20 г. внуците ни ще се чудят на какво да го врътнат това DVD. Естествено не отпечатвам всички от хилядите снимки, които правя с апарата и телефона, но поне 2-3 пъти в годината съм във фотото с флашката с подбрани снимки за периода.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Humppa
spark написа:На една стара щайга имам 420МB Western Digital от първия ми компютър, може би набор ’93. Още не иска да се разваля и няма нито един лош сектор
Коментар
-
VIVA Живка :D А иначе напоследък забелязвам че все повече и повече хард дискове си заминават ...Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Явор Митев написа:Бог да го прости....вечно да е царството небесно. Да се свети всеки един байт...да бъде и пребъде...ако не вече на земята, то поне на небето...във вечен покой и сън.Небесните ангели се грижат за него, не страдай, защото блаженни са вероущите в сървъра на пресветия отец. А там, както знаем, всичко е вечно, неформатиращо се и записано. Вечен покой и мир над праха му....Амин!!!Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
bubachko
Princo написа:VIVA Живка :D А иначе напоследък забелязвам че все повече и повече хард дискове си заминават ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар