Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лятото наближава... мотоциклетите също!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тенденцията е да нараства броя на мотористите по пътищата, така че по-добре е да се научим да се пазим един друг като по белия свят!Аз съм с мотор от миналото лято и е голям кеф да го изрежеш от светофара (макар че не е пистарка), но правилата за движение са еднакви за всички ни! Ако стане (не дай си боже) сакатлък чия е вината едва ли е водещо!
    F31 BMW 320d

Коментар

С начина си на каране не застрашавам никой. Най-малко пък бих си правил експерименти да се заяждам с мотоциклетисти на пътя. Най-често на магистралата ми се е случвало да попадна между колона мотористи. Гледам да ги пропусна, дори нарочно намалявам да се разкарат напред, защото е опасно да се кара между тях. Те просто не спазват правилата, правят си каскади, играят си на руска рулетка с 200 км./ч на пътя.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

отделно 70% от мотористите не могат да карат и 85% не могат да карат и на 35% от възможностите на мотора ,който карат .p.s.факт е че мотористите чуват ,най често думите "извинявай не те видях "
        фиатче Браво 2.0

Коментар

За това - отваряйте си очите на 4, така, както и мотористите го правят(им)!

Коментар

Честито на мотористите за настъпващата пролет.Искам само да им напомня, че максимално разрешената скорост извън населено място на мотоциклет категория А е 80 (ОСЕМДЕСЕТ) км/ч, а не 90, както някои си мислят, нито пък 180, както си мислят други.На автомагистрала - 100 км/ч.Чл.21 от ЗДвП

Коментар

Разказваха ми миналата година една история. Предполагам не е преувеличена. Едно момче от Ловеч кандидатствало за работа в София. Обадили му се сутринта и го поканили на интервю някъде към обед. Шашнал се, че ще закъснее, яхнал мотора и гаааззззз........Някъде към Микре му метнали патрул, но той не спрял. Надул газта и се размазал в задницата на някакъв джип с около 180 клм. час. Мацката в джипа само чула взрива, без въобще да разбере какво е станало. Тя просто си карала.Възможно е някой да е по-запознат с тая история, която допускам да не е точна...Лошото е и друго. Оказва се, че това момче било много свестен пич и свръх интелигентен. Нямал нищо общо с вмирисаните пияни рокери. Супер пич, който загива трагично.Никой не е застрахован при тях. Отново пожелавам безавариина година.

Коментар

Явор Митев написа:
                Разказваха ми миналата година една история. Предполагам не е преувеличена. Едно момче от Ловеч кандидатствало за работа в София. Обадили му се сутринта и го поканили на интервю някъде към обед. Шашнал се, че ще закъснее, яхнал мотора и гаааззззз........Някъде към Микре му метнали патрул, но той не спрял. Надул газта и се размазал в задницата на някакъв джип с около 180 клм. час. Мацката в джипа само чула взрива, без въобще да разбере какво е станало. Тя просто си карала.Възможно е някой да е по-запознат с тая история, която допускам да не е точна...Лошото е и друго. Оказва се, че това момче било много свестен пич и свръх интелигентен. Нямал нищо общо с вмирисаните пияни рокери. Супер пич, който загива трагично.Никой не е застрахован при тях. Отново пожелавам безавариина година.
                Значи не е точно така всичко това!Джипа (Тойота Ленд Круизер)Е бил управляван от пиян мъж един от борда на директорите на кремиковци,автомобила само по документи се е водил на жена.Да той наистина щеше да почва работа в София,но не това е причината за пътуването му.Също така никакъв патрул не е правил опити да го спира.Момчето беше много опитно на мотора и досега не мога да си обясня как е станало.Та той се казваше Дидо!Лека му пръст.
                Bravo 1.2 16v
                Lancia Dedra 1.8 16v
                Suzuki GSXR250R

Коментар

PREDATORst написа:
                  Явор Митев написа:
                  Значи не е точно така всичко това!Джипа (Тойота Ленд Круизер)Е бил управляван от пиян мъж един от борда на директорите на кремиковци,автомобила само по документи се е водил на жена.Да той наистина щеше да почва работа в София,но не това е причината за пътуването му.Също така никакъв патрул не е правил опити да го спира.Момчето беше много опитно на мотора и досега не мога да си обясня как е станало.Та той се казваше Дидо!Лека му пръст.
                  Знам, че подобни истории се преувеличават, за това написах, че не претендирам за точност. То има ли и значение. От някой мои приятели из мото-форумите обаче знам, че въпросният Дидо е бил голям пич, но.....вече го няма.

Коментар

Много често и двамата шофьори имат вина. Ако това момче Дидо, лека му пръст, е карал със 180, също има вина. В крайна сметка резултата е трагичен. Всички знаем как карат мотористите, или повечето от тях. В местността Бакаджика до Ямбол всяко лято има мотосъбор, почти винаги има жертви. Едва ли има шофьор, който не е задминаван не само по магистрала, а и по първокласен път от мотористи, каращи с над 180-200. Еми Ок, ще внимавам, не искам никой да пострада макар и дълго да го псувам как кара, ама те сами като не се пазят с тази скорост и с тези нашите пътища, аз не мога да гадая кога ще ми изскочи, някой който се движи със скорост поне два пъти над разрешената?
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Мотоциклетистите са участници в движението като всички други водачи на МПС. Спазват ли закона, карат ли разумно тази тема ще е безмислена. Не го ли правят - ще е два пъти по-безмислена.
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                        Мотоциклетистите са участници в движението като всички други водачи на МПС. Спазват ли закона, карат ли разумно тази тема ще е безмислена. Не го ли правят - ще е два пъти по-безмислена.
                        Абсолютно!
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не разбирам как да опазя моторист каращ с 200 и кусур?
                          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Пак да повторим, за ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ:МАКСИМАЛНО разрешена от закона скорост на мотоциклети, категория А (т.е. всички над 50 куб.см):- в града - 50 км/ч- извън града - 80 км/ч (ОСЕМДЕСЕТ)- на автомагистрала - 100 км/ч (СТО).Не знам на каква предавка трябва да се кара мотор 1100 кубика със 6 скорости, за да върви с 80 км/ч, но толкова пише в закона...

Коментар

Immortal написа:
                              Пак да повторим, за ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ:МАКСИМАЛНО разрешена от закона скорост на мотоциклети, категория А (т.е. всички над 50 куб.см):- в града - 50 км/ч- извън града - 80 км/ч (ОСЕМДЕСЕТ)- на автомагистрала - 100 км/ч (СТО).Не знам на каква предавка трябва да се кара мотор 1100 кубика със 6 скорости, за да върви с 80 км/ч, но толкова пише в закона...
                              1-първа това лято като си взех колата и я докарвах от дупница към софия ме задминаха група мотоциклетисти (7-8 човека)е карам си и изкачвам изнанагорното след дупница изпреварвам един москвич гледам нема нищо зад мене добре почвам изпреварването изравнил съм се с московеца и чувам едно реване на мотоциклети поглеждам те са на 7-8 метра от мен и ми светкат , добре де не мом да го изпреваря толкоз бързо карам кола с 1242 к.см. е задминах московеца а те се изравняват с мен и едни средни пръсти и едни други ,аз не реагирах изобщо по надоло ги задминах бяха спрели ,когато пак ме застигнаха просто спрях на банкета и изчаках да минат
                              Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                              Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                              Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                              Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Зависи от мотора, колега. Ако имаш пистов мотор 1100 куб. см., с 80 км/ч ще караш на 1-ва, а ако мотора е чопър V2 1100 куб. см. с 80 км.ч. ще си на 3-та или по-скоро 4-та.Да, прави се, че някои мотористи карат неразумно и достатъчно бързо, но за разлика от тези, които са с коли, мотористите не са защитени от кабини, купета и еърбегове!Като е тръгнал да си играе на руска ролетка с 200 км.ч. - оставете го да се замоубива, не го убивайте вие!

Коментар

Working...
                                X