Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лятото наближава... мотоциклетите също!!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Лятото наближава... мотоциклетите също!!!

    Уважаеми колеги, копирам темата от мото-форум, който посещавам, защото мисля, че колкото по-нашумяла е тя, толкова по-голям резултат ще бъде постигнат и толкова по-малко жертви ще има по пътищата на България!Както знаете с настъпване на топлите дни на пътя излизат все повече и повече мотоциклетисти. Заради дългата зима всички Вие, автомобилисти, сте ни забравили. Една от най-честите причини за катастрофите с мотоциклети е отнемането на предимство и намаленото използване на странични огледала за задно виждане от страна на автомобилистите. Затова Ви моля, оглеждайте се по-внимателно, бъдете по-търпеливи и съсредоточени зад волана, използвайте огледалата си! Ето и няколко клипчета:Един ден в Девон!Не ме видя!Какво да направим за да ни забелязвате на пътя?!Мисли! Погледни два пъти!Rights! Rides! Racing!Смирено Ви призовавам, нека не превръщаме темата в говорилня, караница и плюваница - всеки осъзнава грешките които прави, всеки има глава на раменете си и всеки отговаря сам за постъпките си - целта на темата е не е нищо друго, освен апел за повече внимание и повече старание за общото благо!!!Нека заедно пътуваме към по-светло и безаварийно европейско бъдеще!!!

    #2
    Мммм да често се случва да не те видят много пъти ми се е случвало.Но слава богу не се е стигнало до инциденти,имам ЯмахаR6 по точно имах продадох го зареди жена ми преди 6 месеца.И да ви кажа май за първи път се радвам че я послушах понеже като излезна съм луд на пътя.Та жена ми каза или го махай или си тръгвам не искам детето ми да расте без баща.Но да ви кажа чесно и на мен ми се е случвало когато съм със колата да не видя някой моторист,много бързо се появяват зад теб.

    Коментар


      #3
      Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

      Коментар


        #4
        Винаги давам път на мотористите и гледам да ги пазя. Това е откакто се запознах с брат Килър и откакто изкарах един мотосъбор с него. Даже когато са зад мен, пускам мигач, ако е чисто и се изтеглям в дясно. Нищо против тях....всеки намира начин да се забавлява в най-общ смисъл. ...но общо взето от може би година, ме дразнят ужасно. Черна им беше последната година. Аз лично видях четири разпрани мотора по пътищата, а раздела "Да си спомним за тях..." нещо почна да се пълни често. Миналата година на връщане от хижа Яна, на няколко пъти излизах извън пътя от засичания. Ванката /fihi/ беше свидетел и коментирахме доста после.Дано тази година им е по-добра и не гинат като гниди по пътищата....но преди това трябва маааалко повече мозък, разсъдък и колегиалност - нещо, което голяма част от тях нямат.

        Коментар


          #5
          и аз така ,пради липса на мозък вече карам само в гората ...там всичко си зависи от теб :D
          фиатче Браво 2.0

          Коментар


            #6
            tomazo написа:
            и аз така ,пради липса на мозък вече карам само в гората ...там всичко си зависи от теб :D
            Мдааа....после що изнесли горите на България. Ми то всичко изсечено от Томазо...

            Коментар


              #7
              И аз нямам нищо против мотористите,само да не караха като ненормални по пътищата-после друг бил виновен. Досега не съм видял моторист да кара по ограниченията,винаги летят като луди и ти трябва да си телепат за да знаеш откъде ще изскочи някой такъв.
              Фиат Крома 1.9 16v+
              Фиат Браво 1.6 16v
              Фиат Мареа 1.6 16v

              Коментар


                #8
                Колеги, хубаво е да ги пазим, ама... гледаш в огледалото няма никой, и след една секунда някой с 200 те минава като крайпътен знак. Е как да окажа предимство. Разбирам че е тръпка, но в повечето случаи те са виновни заради това че карат прекалено бързо. Все пак пожелавам на всички да са живи и здрави и дано не им се случват такива ситуации.
                FIAT Bravo JTD GT '99

                Коментар


                  #9
                  tomazo написа:
                  и аз така ,пради липса на мозък вече карам само в гората ...там всичко си зависи от теб :D
                  И аз съм там та дори не съм зазимявал мотора.Оффроуда е голяма тръпка ама трябва да се внимава много и никога сам в гората.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

                  Коментар


                    #10
                    Мотоциклетистите никога не минават незабелязани. Проблемът е, че когато ти ги видиш, имаш някъде 1-2 секунди, обикновено, да реагираш, които никак не са достатъчни. От друга страна, в момента, в който ги виждаш, те вече са те видяли, осмислили са ситуацията и са тръгнали според нея - затова, вместо за 1-2 секунди да се мъчиш да минаваш вдясно, по-добре не мърдай от кривата, или правата, според зависи, по която караш, мотористите са сметнали колко време им трябва, за да те задминат. Това го знам от личен опит - навремето и аз джитках с един мотор едно лято. Екипировката обаче беше евтина и се изхаби и скъса на места и като видях цените - продадох мотора, за да не се дразня.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                    Коментар


                      #11
                      Явор Митев написа:
                      tomazo написа:
                      и аз така ,пради липса на мозък вече карам само в гората ...там всичко си зависи от теб :D
                      Мдааа....после що изнесли горите на България. Ми то всичко изсечено от Томазо...
                      ааа много моля ,аз много обичам природата и планината ,но откакто остарях ,реших да ходя по върховете с мотор вместо пеша :D лошото е че и в планините стана толкова населено ,чеее но това е друга тема .
                      фиатче Браво 2.0

                      Коментар


                        #12
                        Хубаво е шофъорите да внимават за моторостите но има доста мотористчета дето им викам донори.Както си караш по пътя за морето с 120 изведнъж от никъде покрай тебе минава моторяга с 200 ... Ем ква реакция да извадиш
                        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

                        Коментар


                          #13
                          Найстина трябва да сме по внимателни. Но лятно време се кара на слух! Просто се движат прекалено бързо особено на магистралите, за да бъдят видяни.
                          >>> PUNTO POWER - HGT<<<

                          Коментар


                            #14
                            А мен кой ще ме пази от мотористите, когато ми връхлетят със скорост от от 180 км/ч ?! Това е равносилно на някой да стреля с пистолет по теб. За сведение човешкото око възприема разликата със скорост 1/10 считано от предния възприет момент. Дори и да ви видят как летите, шофьорите не могат да реагират толкова бързо дори и да искат, защото се изисква време видяното да се обработи от мозъка. Като се научите да карате с нормална скорост ще спрете да ревете. Засичал съм мотористи и то в никакъв случай не умишлено. Поглеждам в огледалото и няма никой, започвам маневра и се почва свиркане. Е Бог ми е свидетел, кога долетя толкова бързо след като изобщо не е имало никой като съм погледнал... Това не е нормално и проблемът не е в този, който вместо 3 пъти се оглежда 2 пъти... Проблемът си е в оптимистите... Ако мойта кола вдига 100 за 12 секунди има мотори, които развиват същата скорост за 3 !!!! Еми докато аз развия 100, мотористът ще е на 300 !!! И после: "Олеле, защо не гледаш бе ?" Е как да те видя, като физически за човек не е възможно толкова бързо да асимилира информацията! Откачалници....
                            www.CarProfi-BG.com
                            Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                            Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                            Най-атрактивните цени в София!

                            Коментар


                              #15
                              @ eleАбсолютно заставам зад думите ти!@ crushКолега, и ти си прав, но идеята на темата е да ни накара шофирайки спокойно колите винаги да мислим, че по пътя има и мотористи!@ пича с бравотоПич, не слагай, типично по български, всички в кюпа. Относно карането на мотор с по-голяма от разрешената скорост мога да ти кажа следното: аз лично карам моят мотор със скорост 100-110 при ограрничение 90, защото не искам някой ТИР да ме отнесе изпреварвайки ме! ТИР-овете карат като бесни, изпреварват като бесни и винаги изпреварвайки моторсит не се съобразяват като се прибират в платното си! Това го казвам от опит!@ останалите колегиПрочетете думите не ele!П.П. Нека караме всички разумно и да си доживеем старините!

                              Коментар

                              Working...
                              X